Familokowego ciąg dalszy

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Familokowego ciąg dalszy

Post »

Jadziu, piękne zdjęcia w kroplach. Przygoda z motylem wspaniała i w dodatku przyleciał kolega, coś je do Ciebie przyciąga :D . U mnie motyli bardzo mało w tym roku. Właściwie prawie wcale a na lawendzie uwijały się trzmiele a nie motyle. Masz śliczne floksy, tyle kolorów, i widzę nawet jeden niebieski, fiu, fiu ;:138 . Bardzo piękne kępy floksowe Ci porosły. Dziękuję za propozycję z aksamitkami ;:196 . W tej chwili nie wymyślę już dla nich miejsca ale jeżeli do wiosny coś bym wymyśliła, to dam znać.
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Przymusowe niedzielne siedzenie przed kompem, bo za oknem trwa podlewanie z nieba .Jednak powoli znów zaczyna zaglądać zza chmur słońce może jednak wyjdę zrobić kropelkowa sesję i uda mi się zrobić na prawdę przyzwoitą fotkę zarejestrowana w kropli deszczu ;:224 Teraz świeci słonko ,więc wyruszam na łowy fotograficzne i ślimacze

KASIU tego floksa dostałam od byłej forumowej koleżanki Izki to stara odmiana i fajnie sie krzewi .Jednak muszę mu zmienić miejsce bo zabiera pokarm Eyes for you a są tam 2 wielkie kepy niebieski i bordo .Tego bordo zostawię, bo bardziej pasuje kolorystycznie do Eyes for you. Nawet w myślach nie myślałam ,ze spotka mnie taka radość miec na ręce takie cudo Pazia królowej a czekałam na niego calutkie lato .Raz był tylko przelotem i zanim pobiegłam po aparat juz go nie było.Teraz jednak mogłam mu zrobić calutka sesję zdjęciową.Nasionka aksamitek zbiorę to gdyś sie namyśliła to wal śmiało ;:196 Teraz zanim zerwę pietruszkę czy koper to zaglądam czy nie ma tam przypadkiem gąsienicy czy jajeczek .Muszę specjalnie dla niego wysiać marchewkę ,żeby miał gdzie złożyć jajeczka

Obrazek

Obrazek

IWONKO :oops: ;:196 jaka ze mnie królowa do takich ujęć jak Ty robisz to chyba nie dorównam miszczyni :) Jednak wciąż ćwiczę i nie zniechęcają mnie niepowodzenia .Wciąż czytam i próbuję nie tylko na jednej opcji .No cóż trening czyni mistrza ,więc trenuję i szukam obiektów godnych fotografowania .Zaraz idę walczyć z kropelkami i oślizłymi gośćmi

Obrazek

Obrazek

BEATKO no cóż próbuję dosięgnąć nieba :wink: czyli wyżyn fotografii, jednak to trudna sprawa dla samouka.Może jak wnusio przyjedzie podpowie mi cosik ciekawego, bo jak pisał jest ciekawy tego aparatu Gdyby w tym roku tak cudnie nie zakwitły jeżówki to nie kupiłabym już żadnej ale tak mnie podkusiło :wink: Aloha cudna jednak te nieodmianowe tez są śliczne oby fajnie mi rosły Ślimakom nawet opuncja nie przeszkadza chodzą po niej, a przecież ma tyle kolców ,a co dopiero floks szydlasty to dla nich pestka :;230

Obrazek

śniadanko mam zapewnione mniam mniam

Obrazek

Obrazek

ANIU no cóż ślimaki to tez stworzonka Boże ;:224 ,chociaż ich nie lubimy to samo z chwastami .Wszystko jest potrzebne, a że niszczą nam rośliny dlatego ich nie lubimy, ale lubią je jeże i inne, nawet ropuszki wiec wypada je też polubić :;230 Ten floks powoli kończy swoje kwitnienie i muszę go ciutek przesunąć w inne miejsce .U mnie jeszcze sporo pomidorów na krzaczkach ,chociaż parę już wczoraj wykopałam bo zaczynała brać je zaraza

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jadziu wszystko piękne ale powiedz mi czy zamawiasz deszczyk o poranku ?
;:oj
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

MARYŚ ;:196 wczoraj padzyło w nocy dzisiaj również sporo podlało, wiec stąd te kropelki .Nie chce mi sie robić aerobiku z wężem Ciekawe czy u Ciebie też całe rano padało i jak tylko skończyło poszłam policzyć oślizłych gości a przy okazji przewietrzyć aparat :;230

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Maciek13
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 cze 2017, o 21:38

Post »

Piękna ta druga roślinka. Możesz napisać jak się nazywa?
Pozdrawiam ;:196
DzonaK

Post »

:wit No przepięknie wyglądają te kwiaty w kroplach deszczu . Ja już nie mogę doczekać się przyszłego sezonu kiedy zacznę kupować te wszystkie wariację ;:oj
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

JOASIU ;:180 uwielbiam deszczowe fotki. Na razie o przyszłym sezonie nie myślę ,bo jeszcze jeden sie nie zakończył.Trzeba najpierw przygotować stanowiska na przyszłoroczne ogórkowo pomidorowe rabaty

Obrazek

Obrazek

MAĆKU ten kwiatek to Cleome ciernista śliczne ma kwiaty w każdej fazie to jednak jednoroczna no chyba ,ze zdąży sie wysiać, ale przy porze deszczowej kto wie .Tak wygląda w pełnej krasie i uwieczniona kropelka deszczu

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Niestety mimo bębnów i porykiwań nic nie kapnęło ;:145
Obślizłych u mnie i bez kropelek z góry pod dostatkiem ;:164
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
Bazyla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lut 2017, o 20:44

Post »

Oj Jadziu ale śliczna kropelkowa sesja ;:138
Jeszcze tyle u Ciebie kwitnie, jeszcze tyle kolorów ;:oj

Ślimorów i u mnie dostatek, szczególnie tych nagusów :evil:

U mnie też pada, ale nie tak mocno, wczoraj przed południem burza a dzisiaj po południu się rozpadało ale tak z umiarem.

Życzę spokojnego tygodnia i pozdrawiam serdecznie ;:196
Życie jest zbyt krótkie, żeby się na nie obrażać
Beata
Bazylowo
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Jadziu ile kwitnień jeszcze u Ciebie i na dodatek czytam, że jeszcze warzywka w najlepsze rosną :) u mnie to już praktycznie wszystko jest wspomnieniem... Miło tak popatrzeć na Twoje piękne zdjęcia kwiatów i nie tylko bo owady też przepiękne :)
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

MARIUSZU warzywka rosną, a raczej kończą dojrzewanie za chwilkę ich też nie będzie .Jednak kwiaty jeszcze trochę będą radować, bo zakwitną astry jesienne , a dalie też jeszcze czarują swoimi cudnymi kwiatami i niektóre róże

Obrazek

widok jakby zza krat :wink:

Obrazek

BEATKO uwielbiam robić te kropelkowe sesje próbuję wydobyć z nich całe piękno jednak nie zawsze mi się udaje zobaczyć odbicie kwiatów czy liści czy jeszcze czegoś innego. Jestem chyba trochę niecierpliwa w robieniu fotek ;:196 Podlało więc odpada aerobik trzeba było się inaczej gimnastykować podczas obcinania różanych wielkoludów odbywał się taniec na stole :;230 Kurcze trochę miałam stracha ,żeby nie wywinąć salta podczas schodzenia ;:306

Obrazek

Obrazek

MARYSIU a to ci pech, a u mnie tak fajnie podlało przez 2 dni nawet trochę wody udało mi się zebrać do beczki.Pohukiwania też słyszałam z oddali .Moje oślizłe lądują za siatką bez prawa powrotu :;230

To Stella od Ciebie jaka piękna w kropelkach

Obrazek

mrs Lincoln temu to dopiero fajnie w kropelkach

Obrazek

Fruczak znów mnie odwiedził :heja

Obrazek
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Dalie, dalie,, piękniusie ;:108 ;:108
Róze, twoje śliczne i zdrowe.
A ta z kropelkami rosy wygląda tak dostojnie, tak książęco ;:173 ;:173
I acch ten Fruczak.Normalnie ci go zazdraszczam :D
GrazynaW
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 14 sty 2009, o 18:33

Post »

Świetne zdjęcia z kropelkami!
Mnie w tym roku fruczak nie odwiedza a może go przegapiłam?
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09

Post »

Wszyscy mają fruczaki, tylko nie ja :wink: . Kropelkowe sesje świetne, perliste. Już zapomniałam jak wygląda prawdziwy deszcz. Czerwona róża w kroplach najpiękniejsza ;:224 .
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Obłęd, Jadziu ;:215 https://www.fotosik.pl/zdjecie/f93bf08bdef98925