Wczoraj udało się zrobić parę fotek. Wpadłem na chwilę z Wojtkiem, moim niesfornym pomocnikiem. Nad głową ciężkie chmury a my poszerzamy ścieżkę.
1. Aleja tulipanowa, wejscie

2. Wejscie

3. Trawniki, ścieżka z rabatami, i wielka wiśnia bardzo smaczna. Muszę ją koniecznie odmłodzić.
Wiśnia stoi od strony południowej. Po jej prawej i lewej mam zamiar posadzić maliny , może porzeczkę i borówki.

kiedy
4. Altana, drzwi od prawej, główne, składzik narzędziowy z wejściem na strych, ubikacja.

5. Przed altanka. W przyszłości drewniany taras i szkoda po oczku. Myślałem oczko żeby reaktywować ale jeszcze nie mam prądu i z kaskada nie wypali. Dołek zasypie albo wstawię tymczasowo oczko plastikowe.
Za przykrytymi stołami wielki cis między dwoma jałowcami.

6. Tymczasowa grządka po starej szklarni, rzodkiewka,sałata , pietruszka, koperek, fasolka. 2 próby z ogórkiem bez powodzenia, nornice. Dalej śliwa, gruszka, papierówka, jabłoń ?, Glubka. Na tym placu w cieniu drzew będzie coś dla dzieci.

7. W najdalszym rogu wielka kalina do przycięcia. Mam nadzieję że ładnie się wkomponuje w żywopłot z ligustra.

8. Placyk dla dzieci pod drzewkami.

9. Tu na razie jest ściernisko..... W najdalszym lewym rogu kompostownik, a z prawej nieszczesny świerk.

10. Winogron i malinowy chruśniak.

11.

12. Poszerzenie ścieżki. Poszerze o jedną płytę. Płyty w szachownicę na przemian z klockami drewnianymi z cięcia drzew

13.

14.
Pracy dużo , czasu malo. Powoli , powoli, będzie się działo. Oby pogoda dopisywała.