Moje różne zakątki......cz.3.- Aktualny
- Alicja125
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 gru 2015, o 00:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Moje różne zakątki......cz.3.- Aktualny
Pięknie Ci kwitną jeżówki. Ja zauroczona jestem nimi i musiałam sobie też kupić i dosadzić. Pozdrawiam:)
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Piękne słoneczne fotki pełne kwiecia i nie tylko .U mnie co drugi rok kwitną zawilce i nie wiem co im dolega ,ze nie mają ochoty u mnie zamieszkać a u koleżanka musi je wręcz usuwać a one i tak dalej rosną jak szalone
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
kania-Kasiu Jeżówki są piękne.Mam do nich słabość.
O tak hortki już wybarwiają się, zmieniają.I lato też nam się zmienia
Kyushu brudnoburoróżowa ?? To jakoś dziwnie.U mnie zawsze biała.Liście tylko jasne.M<oże dlatego,że na pełnym słońcu rośnie ??
JAKUCH-Jadziu Fakt, różnorodność jest.Bo tak też lubię rożne roślinki.A najbardziej kwitnące.
A liliowiec tylko jeden jeszcze kwitnie.Jakoś późno się zebrał do owego kwitnienia.
Ale lepiej późno niż wcale.A takie mam dwa co w ogóle jeszcze nie kwitły..Ale może jeszcze młode.Może na drugi rok pokażą swoje pierwsze kwiatuchy.
Oj, tak, tak hibiskusy cudne.Może u mnie będą już na stale ?
Danka65-Danusiu Witaj w moim ogrodzie
I jest mi bardzo milo czytać takie słowa.Szkoda,że nie widzisz mojej buzi jak się śmieje do kompa
Cienia , to tak za dużo nie mam.
Oj tym rowerem tylko jadę na drugą rabatę jak trawę koszę.
Jeszcze raz dziękuje ci za pochwali i dobre slow.I zapraszam częściej
Ale też masz rację artystyczna dusz tkwi we mnie.
Alicja125-Alu Jeżówki są prześliczne.Mam do nich słabość.O i ty dokupiłaś.A jakie odmiany ??.

Ważka - ta cala.Bez bitew .

O tak hortki już wybarwiają się, zmieniają.I lato też nam się zmienia

Kyushu brudnoburoróżowa ?? To jakoś dziwnie.U mnie zawsze biała.Liście tylko jasne.M<oże dlatego,że na pełnym słońcu rośnie ??
JAKUCH-Jadziu Fakt, różnorodność jest.Bo tak też lubię rożne roślinki.A najbardziej kwitnące.
A liliowiec tylko jeden jeszcze kwitnie.Jakoś późno się zebrał do owego kwitnienia.
Ale lepiej późno niż wcale.A takie mam dwa co w ogóle jeszcze nie kwitły..Ale może jeszcze młode.Może na drugi rok pokażą swoje pierwsze kwiatuchy.
Oj, tak, tak hibiskusy cudne.Może u mnie będą już na stale ?
Danka65-Danusiu Witaj w moim ogrodzie

I jest mi bardzo milo czytać takie słowa.Szkoda,że nie widzisz mojej buzi jak się śmieje do kompa

Cienia , to tak za dużo nie mam.
Oj tym rowerem tylko jadę na drugą rabatę jak trawę koszę.

Jeszcze raz dziękuje ci za pochwali i dobre slow.I zapraszam częściej

Ale też masz rację artystyczna dusz tkwi we mnie.

Alicja125-Alu Jeżówki są prześliczne.Mam do nich słabość.O i ty dokupiłaś.A jakie odmiany ??.

Ważka - ta cala.Bez bitew .

- Alicja125
Witaj Z nowych odmian dokupiłam aloha, green eyes, green jewel, orange passion, lemon drop, secret glow, cherry fluff. Już posadzone i rosną. oby się przyjęły. Zdjęcia wspaniałe nie mogłam się napatrzeć cudo 

Pozdrawiam Alicja
- pela11
- Od: 24 sty 2015, o 00:21
Aniu , bardzo podoba mi się zestawienie trawy , jeżówek i wrzosu a hibiskus bardziej kojarzy mi się z babciną malwą i jeżeli kiedyś zaproszę go do siebie to z pewnością posadzę , ale w części warzywnej .Szkoda , że hortensje zaczynają przybierać jesienne barwy , no cóż , czas jest nieubłagany , ale i jesień jest ładna i kolorowa
. Masz ciągle mnóstwo kwiatów i jest się czym cieszyć . mam wrażenie , że w wazonie jest fioletowy sadziec , czy się mylę ? Pozdrawiam 

- anabuko1
Alicja125-Aluś Ale fajne jeżówki kupilaś.
Na aloha jeszcze choruję , green jewel i lemon drop w tym roku sobie kupiłam i jeszcze mi kwitną.
Secret glow miaalm ale po zimie ta przepadała.
A orange passion, green eyes, cherry fluff - tych jeszcze nie znam .
Ja kilka dni temu kupiłam jeszcze jeżówkę Marmalede.Jedną mam.ale mikra .jeden pęd, jeden kwiatek.A mam lata.To kupiłam jej siostrę i tą przesadziłam i są obie w nowym miejscu.Może teraz obie na drugi rok lanie będą kwitły.
Dziękuję.Dziękuję bardzo za pochwałki mojej fotografii.To dla mnie bardzo budujące
pela11-Elu To cieszę się bardzo,że te zestawienia bardzo się podobają.Bo ja czasami sama tak tworzę.A często jak patrzę , i jak mi nie pasuje, to znowu coś przesadzam ,aż mi to będzie pasowało i grało w ogrodzie dobrze.
hibiskus bagienny jest śliczny, fakt przypomina kwiat malwy.
O tak, hortensje zaczynają przybierać kolorki jesieni, marcinki zaczynają kwitnąć.Owoce dojrzewają . jesień się zakrada
Ogród jeszcze ma kolorki.Ale takie też bylo moje założenie ostanich lat. kolorki do przymrozkow są .
Tak, dobrze widzisz w wazonie jest sadziec .Zerwałam go na lakach.Ale tam jakiś niski jest.

Dalie

Na aloha jeszcze choruję , green jewel i lemon drop w tym roku sobie kupiłam i jeszcze mi kwitną.
Secret glow miaalm ale po zimie ta przepadała.

A orange passion, green eyes, cherry fluff - tych jeszcze nie znam .

Ja kilka dni temu kupiłam jeszcze jeżówkę Marmalede.Jedną mam.ale mikra .jeden pęd, jeden kwiatek.A mam lata.To kupiłam jej siostrę i tą przesadziłam i są obie w nowym miejscu.Może teraz obie na drugi rok lanie będą kwitły.

Dziękuję.Dziękuję bardzo za pochwałki mojej fotografii.To dla mnie bardzo budujące

pela11-Elu To cieszę się bardzo,że te zestawienia bardzo się podobają.Bo ja czasami sama tak tworzę.A często jak patrzę , i jak mi nie pasuje, to znowu coś przesadzam ,aż mi to będzie pasowało i grało w ogrodzie dobrze.

hibiskus bagienny jest śliczny, fakt przypomina kwiat malwy.
O tak, hortensje zaczynają przybierać kolorki jesieni, marcinki zaczynają kwitnąć.Owoce dojrzewają . jesień się zakrada

Ogród jeszcze ma kolorki.Ale takie też bylo moje założenie ostanich lat. kolorki do przymrozkow są .
Tak, dobrze widzisz w wazonie jest sadziec .Zerwałam go na lakach.Ale tam jakiś niski jest.

Dalie

- Alicja125
Marmalede tez mi się podoba zastanawiałam się nad nią ale z braku miejsca jej nie wzięłam. Zostawiłam sobie coś na przyszły rok 

Pozdrawiam Alicja
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Aniu podziwiam aktywność, ja chyba odczuwam zmęczenie tym latem bo coraz bardziej muszę się zmuszać do robienia zdjęć i pisania nawet u siebie. Dotąd tak nie było. Może jak minie czas słoiczków
Podziwiam u Ciebie i na FO jeżówki, ale jakoś nie mam odwagi kupować odmianowych skoro o zwykłe tyle musiałam walczyć, żeby chciały u mnie róść
Nowe ozdoby goście przynieśli i ja je lubię tylko przed zima trochę narzekam jak muszę znosić oprócz doniczek do domu jeszcze ozdoby
U mnie znowu podlewa!

Podziwiam u Ciebie i na FO jeżówki, ale jakoś nie mam odwagi kupować odmianowych skoro o zwykłe tyle musiałam walczyć, żeby chciały u mnie róść

U mnie znowu podlewa!

-
- 10p - Początkujący
- Od: 28 sie 2018, o 14:06
Aniu ze zwykłej łąki taki ogród
Gratuluję. Się podoba.

- anabuko1
Alicja125-Aluniu Ja Marmalede dokupiłam tylko ze względu na moją jedną mikrą.Może dwie będą się mobilizowały i ładnie będą kwitły.
Maska-Marysiu Czytam o twoich problemach ze zdrówkiem,Nie dawaj się zdrowiej szybko.I piękne nieba pokazuj
nowe jeżówki w tym roku dokupiłam. I z 5 rozchodników.I wystarczy..Na ten rok.Bo kto wie, na co człowiek się skusi na następny rok
Ozdoby mnie cieszą, jakaś gadżeciarza się zrobialm większa.
Mi jeszcze nie przeszkadza mogę je znosić i rośliny wykopywać.Ale jesieni chcę długiej

Fuksja

Języczka

Maska-Marysiu Czytam o twoich problemach ze zdrówkiem,Nie dawaj się zdrowiej szybko.I piękne nieba pokazuj

nowe jeżówki w tym roku dokupiłam. I z 5 rozchodników.I wystarczy..Na ten rok.Bo kto wie, na co człowiek się skusi na następny rok

Ozdoby mnie cieszą, jakaś gadżeciarza się zrobialm większa.
Mi jeszcze nie przeszkadza mogę je znosić i rośliny wykopywać.Ale jesieni chcę długiej

Fuksja

Języczka

- anabuko1
liberta1 Witaj w moich progach.Tak z żywej laki taki ogród powstał.
Także i u ciebie będzie piękniej.Masz o wiele łatwiej.
Zapraszam częściej
Trochę urlopuję, to i nad zalew więcej spacerków jest.
Oto świeże widoki z Dębowego

I taki kwiatuszek przy brzegu w wodzie rośnie.Piękny.Ale nie wiem co to jest ??

Idę przerabiać śliwki, bo trochę ich dostałam
Także i u ciebie będzie piękniej.Masz o wiele łatwiej.
Zapraszam częściej

Trochę urlopuję, to i nad zalew więcej spacerków jest.

Oto świeże widoki z Dębowego

I taki kwiatuszek przy brzegu w wodzie rośnie.Piękny.Ale nie wiem co to jest ??

Idę przerabiać śliwki, bo trochę ich dostałam

-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Aniu,masz tak ślicznie masz w swoim ogródku tyle kwitnień ,bardzo mi się podoba ,dalie takie piekne kepy ,interesuje mnie Twoja fuksja ta drobna ,czy to bylinowa ,czy ona rośnie w gruncie ,czy w doniczce jest tam wsadzona ,bo ja mam bylinową taką drobną ale jest ciut inna z kolorem i pięknie przetrwała zimę w ogrodzie ,te zardzewiałe ozdoby też super i nawet różne owady na nich siadają ,pozdrawiam 

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Aniu pozazdrościłam Ci tylu odmian jeżówek a że przeżyły te z poprzedniego i z dwóch lat i cudnie w tym roku kwitły dokupiłam następną .Jednak bez nazwy -oranżowa, ale super wypasiona sadzonka. Piękne widoki zaserwowałaś czy te domki w oddali to Twoje królestwo ??? Hibiskus super zapaczkowany jeszcze będzie cieszył swoimi kwiatami to samo dalie takie wypasione
Miłej pracy przy sliwkach 

- anabuko1
koziorozec-Martuś Dzięuję ci za te wszystkie pozytywne slowa, ktore tak bardzo sa budujące.
Ta fuksja ma być zimująca .Dostałam ją od Krysi-christinkrysia
.
Posadzona na wiosnę dopiero prosto do gruntu.I tam tak rośnie.
Ale jak z nią postępować to sama nie bardzo jeszcze wiem. Okrywać ją na zimę ??
Cieszę się ,że ci się podobają te zardzewiałe ozdoby.Mi tez i to bardzo.a mojemu mężowi nie .chciał je na biało pomalować
Ważki szczególnie te rdzewiaki tez lubią.Często je na nich widzę
JAKUCH-Jadziu To bardzo dobrze,że jeżówki ci rosną i kwitną i nowe dokupiłaś.Ja mam do nich słabość.
W tym roku 2 dokupiłam .
A swoje może nie wszystkie pokazałam w wątku tematycznym.Możesz jak chcesz zobaczyć.
Jestem ciekawa tej twojej.To dobrze, jak są większe sadzonki bo takie kwitną bardziej
|Dębowy jest urokliwy.A te domki są od strony plażowej.To miejsca na grila itp.
A ja mam działkę z drugiej strony plaży .% minut spacerkiem i już na pomoście jestem
Hibiskusy bagienne w tym roku po raz pierwszy do końca wykwitną.Zawsze ciut później zaczynały i nie zdążyły do końca wykwitnąć.
Potem je przymrozek ścinał.A w tym chyba wszystkie pączki kwiaty rozwiną i
Śliwki przerobione.Trochę w occie zrobione

Powojnik Atragene kwitnie powtórnie

I na łąkach

W tym roku obrodziły i to bardzo

Języczka pomarańczowa

A ta dalia, to u mojej sąsiadki.
Kupiła ją na wyprzedaży w Biedronce za 1,20.Cudna, prawda ??

Ta fuksja ma być zimująca .Dostałam ją od Krysi-christinkrysia

Posadzona na wiosnę dopiero prosto do gruntu.I tam tak rośnie.
Ale jak z nią postępować to sama nie bardzo jeszcze wiem. Okrywać ją na zimę ??
Cieszę się ,że ci się podobają te zardzewiałe ozdoby.Mi tez i to bardzo.a mojemu mężowi nie .chciał je na biało pomalować

Ważki szczególnie te rdzewiaki tez lubią.Często je na nich widzę

JAKUCH-Jadziu To bardzo dobrze,że jeżówki ci rosną i kwitną i nowe dokupiłaś.Ja mam do nich słabość.
W tym roku 2 dokupiłam .
A swoje może nie wszystkie pokazałam w wątku tematycznym.Możesz jak chcesz zobaczyć.

Jestem ciekawa tej twojej.To dobrze, jak są większe sadzonki bo takie kwitną bardziej

|Dębowy jest urokliwy.A te domki są od strony plażowej.To miejsca na grila itp.
A ja mam działkę z drugiej strony plaży .% minut spacerkiem i już na pomoście jestem

Hibiskusy bagienne w tym roku po raz pierwszy do końca wykwitną.Zawsze ciut później zaczynały i nie zdążyły do końca wykwitnąć.
Potem je przymrozek ścinał.A w tym chyba wszystkie pączki kwiaty rozwiną i

Śliwki przerobione.Trochę w occie zrobione

Powojnik Atragene kwitnie powtórnie

I na łąkach

W tym roku obrodziły i to bardzo

Języczka pomarańczowa

A ta dalia, to u mojej sąsiadki.
Kupiła ją na wyprzedaży w Biedronce za 1,20.Cudna, prawda ??