Familokowego ciąg dalszy

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Bazyla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lut 2017, o 20:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Familokowego ciąg dalszy

Post »

Jadzinko Kochana wybacz mi tak długą nieobecność pisaną w Twoim wątku, który to przez ten urlopowy czas jeno podglądałam ;:196 Dla usprawiedliwienia powiem tylko, że zaniedbałam pisanie wszelakie na kompie, a przyczyną główną były chyba upały, którymi jestem wykończona. Na szczęście urlop spędzony nad morzem pozwolił złapać nieco oddechu. No a teraz trochę odżywam przy tej zmianie pogody, to i awersja do pisania mi jakby mija.

Pospacerowałam po Twoim królestwie no i chyba Wiesz co napiszę - bo niezmiennie to powtarzam - jestem oczarowana ;:oj

Zdjęcia fruczaka ;:180

A to zdjęcie mnie powaliło na kolana, jestem nim wręcz zauroczona:
https://www.fotosik.pl/zdjecie/0374fbfd2eb64b8b

oczywiście pozostałe też mi się bardzo podobają, żeby nie było :wink:

U mnie trochę kwitnień, ale już pojedyncze i nie da się ukryć, że jesień zbliża się duzymi krokami.

Pozdrawiam serdecznie i przesyłam ;:196
Życie jest zbyt krótkie, żeby się na nie obrażać
Beata
Bazylowo
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Cudne te kropelkowe roślinki, kwiatuszki ,Tak bizuteria wyjątkowa. ;:108 ;:108
I owadzie ;:63 ;:63 ;:63 I paź,A ja dalej go nie widziałam.A może u mnie ich wcale nie ma ?
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wsiąkłam, Twoje zdjęcia zabrały mnie w inny wymiar. Małe zwierzątka i krople. Piękne. Aksamitki świetne, zwłaszcza, że ślimoli w tym roku nie było i miały szansę się uchować kwiatki. Miałam kiedyś aksamitki wąskolistne i rosły w ogromnych poduchach. Teraz tak boję się ślimoli, że nawet nie startuję z aksamitkami.
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2010, o 19:27

Post »

:wit Jadzieńko zdjęcia pazia super ;:138 czemu ten motylek nie pojawia się u mnie ;:145 pewnie ten rejon Polski mu nie odpowiada.
Masz ślicznego modrzewia , mój się zaczyna osypywać. Fajnie że możemy cieszyć się kwitnieniami róż, w tym roku dość obficie powtarzają.
U mnie też popadało, chwasty od razu ruszyły ;:224 popieliłam dziś troszkę i powycinałam już co nieco. Pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Achhhh jaką dzisiaj miałam przygodę wchodząc do ogródka ;:167 Miałam iść z obierkami do kompostownika, a tu jestem w połowie drogi patrzę na tackę ze śliwkami dla motyli ,a tu taki miły gość sobie siedzi. Serce aż mocniej mi zabiło.Pobiegłam szybko po aparat ,żeby mi nie umknął robię fotki z daleka ,podchodzę bliżej a on dalej sobie siedzi ,no to podchodzę jeszcze bliżej a on nic .Myślę chyba jest na rauszu ,może miały zbyt dużo procentów te sliwki :wink: ,że nie reaguje .Wreszcie delikatnie siadam na ławeczce, a on dalej nic, więc napstrykałam mu sporo fotek widzę ,ze ma skrzydełko trochę naderwane, wiec myślałam ,że to już nielot będzie. Nagle przyleciała osa do śliwek i chciała sie dobierać do biedaka, wiec usłużnie podałam mu swoją dłoń ,a on chętnie z niej skorzystał

Obrazek

tak oto powstały te fotki

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Po zakończeniu udanej sesji zdjęciowej zaniosłam biedaka na floksa bo tam już fajnie świeciło ;:3 On zaś jak przystało na porządnego gościa po przebudzeniu umył sie jedną i drugą łapką i frrr i tyle go widziałam

Obrazek

Obrazek

Jednak po południu miałam następnego gościa z tej samej familii wiedziałam ,ze to nie ten bo tamten miał skancerowane skrzydło, a ten nowiusieńki jak spod igły :wink:

Obrazek

Obrazek

a tu siedział sobie na rdeście za siatką

Obrazek

Jednak nie tylko tacy byli goście np ta panna zielonooka :wink: wiła się na łodygach astra jesiennego

Obrazek

ten zaś upodobał sobie dalię Cafe au lait

Obrazek

jej zaś zasmakowała czy zapachniała :wink: Bremer Stadtmusikanten

Obrazek

KRYSIU tego modrzewia mam sporo lat dostałam go od brata na któreś urodziny .Jednak w tym roku nie miałam go jak opryskać wczesna wiosną i mszyca mi go zaatakowała.Oj napryskałam sie go co nie miara jednak go uratowałam, bo inaczej byłby już bez igieł. Była w ruchu gorczyca pachnąca :wink: ,Astvit ,czosnek, ojjjj sporo tego było.Też juz powoli zaczynam przesadzanie wysadzanie bo trzeba wykorzystać pogodę i żeby rośliny się przed zima jeszcze ukorzeniły.

Ten zasmakował w śliwkach

Obrazek

ten zaś zagustował w werbenie hastacie

Obrazek

KASIU może wyślę Ci nasionka tych zaczarowanych aksamitek od Basi, ich na razie nie imają się ślimaki .Lubie fotografować owady są inne niż kwiaty, bardziej wdzięczą sie :wink:

temu zasmakował floksik

Obrazek

kwiatki też muszą być

Obrazek

ANIU szukaj, zaglądaj, może do września jeszcze spotkasz , bo potem znikają w sina dal.W przyszłym sezonie specjalnie dla Pazia wysieję marchewkę może złoży jajeczka, muszę też obserwować pietruszkę może na niej znajdę jakiegoś zielonkawego jegomościa w kropeczki

Obrazek

Obrazek

BEATKO ;:196 no wreszcie sie odnalazłaś, a zaszyłaś sie nad morzem, dlatego nie dawałaś znaku życia. Jak urlop to urlop, trzeba odpocząć od codzienności .To śliczny len,który sie nie leni, a na dodatek fotogeniczny i lubi się wysiewać .Służę siewką jeśli chcesz, bo widzę ,ze jest

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Z uwaga przeczytałam twoją przygodę Jadziu z paziem.Ale fajna :)
I oczywiście fotki extra ;:63 ;:63
Dobrze,że odleciał. ;:173
A roślinki cudnie ci kwitną.Tyle barw, . róże, floksy, no cudnie i już ;:180
Dobranoc ;:205
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

Jadzinko dzięki za przepis. ;:196 Jeżeli dostanę jutro bakłażana to zrobię z nim i zdam relację. ;:196 :)

Spotkanie z takim gościem ;:224 ...zazdroszczę. U mnie różne owady ale takiego pięknego jegomościa jeszcze nie spotkałam. ;:215
Awatar użytkownika
Maciek13
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 cze 2017, o 21:38

Post »

Sesja zdjęciowa z motylkiem bardzo udana ;:215 Nie wiedziałem, że motyl może wejść komuś na rękę, oprócz motylów z motylarni.
Dalie i róże piękne :D
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

MAĆKU no widzisz jakie cuda sie dzieją na tym świecie :) .Sama nie chciałam w to uwierzyć ,a to prawda .Kiedyś na ramieniu przysiadł mi Rusałka pawik to stały lokator mojego ogródka i nie jeden jest ich sporo

Obrazek

Obrazek

ELUSIA jak nie będzie bakłażana to zrób z cukinią jeśli masz .Ten motyl to cud natury ostatnio również i inne motyle przylatują ale czy mam czas calutki dzień siedzieć i polować .Czy maczka bazaltowa uczyniła cuda nie wiem bo w sumie tylko parę razy ja stosowałam .Jednak kompost o zapachu grzybni mnie zaskoczył jest w nim sporo takiego białego nalotu czyli pożyteczne grzyby

Obrazek

Obrazek

ANIU to była na prawdę cudna i nie zapomniana przygoda.Ta opowieść to jak nie z tej ziemi, ale fakt nawet udokumentowany fotkami :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2010, o 19:27

Post »

:wit Jadziu fantastyczna przygoda z paziem, takie chwile są urocze :) Floksiki i róże ;:167
Zapomniałam wczoraj podziękować za przypomnienie jak postępować z Lnem ;:180 ;:180 już zapisane do zeszyciku, oby nie umknęło. ;:196
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pięknie wyglądają te czerwone róże z białym floksem :)
I owady też zawsze potrafisz fanastycznie pokazać Jadziu ;:63 ;:63
Pozdrawiam cieplutko ;:196
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wczoraj wieczorem miałam podlewanie z nieba i bardzo za to dziękuję, jednak zanim to nastąpiło ja też podlałam ogródek :;230 No cóż lepiej 2X niż wcale przy moich piaskach.Powoli kończą owocowanie ogórki pomidorów niestety jeszcze sporo na krzaczkach a mówią ,że od przybytku głowa nie boli a jednak boli ,żeby zdążyły dojrzeć.Powoli tam gdzie usunęłam roślinki nawożę glebę już na przyszły sezon niech sie przegryzie w spokoju

ANIU ten floks kwitnie nieprzerwanie chyba od czerwca to Blue light flame przecudny a różyczka to Cherry Girl . Co do fotek to staram sie bardzo jednak dopiero muszę wypróbować mój sprzęt na co go stać .Wczoraj po deszczu udało mi sie zrobić taką fotkę jednak wykadrowałam ja dopiero na kompie i efekt jet taki. Uwielbiam deszczowe fotki a po deszczu to wiadomo kto nas odwiedza a raczej nasze rośliny :evil:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

KRYSIU nawet nie masz pojęcia jak ucieszyłam sie z jego baaardzo długiej wizyty i to ,ze mogłam mieć go na ręce ;:167 ;:167 co jeszcze z żadnym motylem sie nie zdarzyło.Fakt Rusałka pawik siedział mi na ramieniu, jednak to nie to samo, a wszystko w jednym dniu .Za co będziesz dziękować, przecież trzeba sobie pomagać ;:196

Obrazek

Obrazek

No cóż nie mogłam jej sie oprzeć :wink:

Obrazek
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To ja już wolę te owadzie ładne niż te ślimaczory jedne, blee ;:115

Ja też mam taki floks , który kwitnie nieprzerwanie od czerwca .Tylko te pierwsze kwiatki po przekwitnięciu mu usunęłam. ;:173
U mnieb n deszczu nie bylo.Rano sama podlałam trochę.
Ogórków, pomidorów już nie mam. :(
Róża piękna :)
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Jadziu, coraz bardziej artystycznie się robi w tych Twoich fotkach, no no! ;:180
Zupełnie przypadkowo posiałam mini cynie i werbenę patagońską obok siebie - bardzo polecam taki mix, wygląda rewelacyjnie.
A te bezdomne ślimaczory są tak zdesperowane, że aby dotrzeć do żywokostu to nawet po kłującym floksie szydlastym pełzają.
Nowa jeżówka - piękna! Fakt - trudno się jej było oprzeć, jedymie co to na nią można sie było uprzeć ;:306 ;:215
Ja poluję na Alohę, ale jakoś umyka przede mną. Ale i tak ją dopadnę prędzej czy później.
I już kwitną na całego Zimowity...... ;:oj
Miłej niedzieli ;:3
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Jadziu, dzięki sesji z motylem, widać jak na dłoni, że on to Paź, a tyś Królowa ;:oj Oj, cudny on, cudny. A Twoje zdjęcia wymiatają ;:oj Przepiękne, widać każdy szczególik. Chylę czoła przed Królową ;:180 ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”