Witam Was gorąco,gości tyle a ja w kuchni siedzę ,chyba zawiązałam się w pętelkę z tymi zbiorami i przetworami ,spiżarnia praktycznie się dopełnia ,ale zbiory dalej są i jeszcze będą ,malin jest olbrzymia ilość, są cudne,słodziutkie i cieplutkie od słoneczka, zbieramy co dwa dni 5-6kg ,jeszcze nigdy chyba takich pięknych malin i takich ilości nie było.
Krysiu,spiżarnia dalej się dopełnia ,teraz kompoty malinowe ,przeciery pomidorowe i ogóreczki przerabiam ,gród dość dobrze sobie radzi ,tylko tyle przekwitłych roślin jest do wycięcia ,ale dam radę powoli,pozdrawiam
Marysiu,myślę ,że jeszcze 10 dziur się zmieści

,ja nie mam czasu nawet sobie na bieżąco zrobić soku jabłkowego,ale to się zmieni ,jabłuszka pięknie dojrzewają ,winka nie robię ,ale sok jabłkowy lubię, na pieczony karpik też miałabym ochotę

,pozdrawiam
Dorota,daj swoim malinkom obornika i na pewno się wzmocnią ,czy masz te jesienne odmiany?kwiatów mam mnóstwo w ogrodzie ,pozdrawiam
Miruś,maliny i pomidory są piękne i pyszne wygrzane letnim słoneczkiem ,soczek będzie na zimowe wieczory do zimowej herbatki z imbirem i cytrynką ,po prostu miodzio ,a przeciery pomidorowe na pyszne zupki,pozdrawiam
Aniu,dzielżany bardzo lubię a teraz mam i żółte ,a cleome dostałam od dziewczynek z forum jak do mnie przyjechały w maju ,bo też mi się nasionka gdzieś podziały ,ale w jednym miejscu się pięknie wysiały,tylko są trochę mniejsze ,bo późniejsze ,ta jeżówka to Aloha ,u mnie jeszcze dużo floksów kwitnie ,pozdrawiam
Ewuniu7,jest wszystkiego u mnie pod dostatkiem ,ale i pracy wszystko wymaga ,żeby to było,bobrze o tym wiesz ,ja nie mam dużo cukinii ale placuszki już z nich robiłam ,teraz dwie dorastają to znowu zjemy pyszne placuszki z przepisu od Marysi Maski,więc pewnie na bieżąco ją użyjemy i nie trzeba będzie robić z nich przetworów,floksy jeszcze pięknie u mnie kwitną ,pozdrawiam
Ewciu ewarost malinki mam bardzo zdrowe i jest ich dużo ,pomidorków też jest dużo ,ale i koleżanek mam dużo

,chętnie dam Ci różnych floksów ,może sie w końcu wyrobię z tą paczką do Ciebie ,bo aż mi wstyd ,ja tam nie zwracam uwagi ,czy moje są żółte od dołu ,nawet nie wiem ,pozdrawiam
Zaraz będą następne odpisy dla Was kochani