ALU- dziękuję za odwiedziny, nie trzeba się natrudzić by oczyścić koło, porobiłem nad wodą kładki, ,ale woda z koła rozpryskuję wodę która na kładkach zamarza i dlatego trzeba uważać by nie pośliznąć się.
ZYTO- dziękuję za odwiedziny, dobrze że mnie na forum odnalazłaś, trochę zmian jak widzisz się dokonało.
AGNIESZKO- dziękuję za odwiedziny, cała przyjemność po mojej stronie, że mogłem sprostać Twoim prośbom.
KRZYSIU- dziękuję za odwiedziny, nie wyrzekam się żadnej rośliny, ale z miejscem do sadzenia roślin już krucho, mimo powierzchni 43 arów teoretycznie nie mam gdzie sadzić, nie chcę robić buszu w ogrodzie, nim zdecyduję się na jakąś roślin muszę wpierw znaleźć dla niej miejsce.
Z początkiem roku dokonałem inwentaryzacji moich roślinek- drzew, krzewów i iglaków rosnących na działce. Inwentaryzacja( dokonana w oparciu o zdjęcia publikowane w I części wątku
Ranczo Nokły ) wykazała że na koniec 2008 roku na działce rośnie 430 gatunków i odmian drzew, krzewów i iglaków. Mimo że w 2008 roku nie dokonywałem zbyt dużo zakupów nowych roślin , w ogrodzie przybyło ich 60 nowych sadzonek, muszę też z bólem przyznać że również ubyło mi kilka roślin , głównie na skutek chorób grzybowych.
Zaczynając prezentację zdjęć z 2007 , podaję również kiedy zdjęcie zostało zrobione, jeżeli na którymś zdjęciu nie ma daty, oznacza to że zostało zrobione w dniu które jest podane na wcześniejszym zdjęciu.