POMOC TECHNICZNA ! Urządzenia i narzędzia w użytkowaniu.
- NOWY 83
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 lis 2014, o 20:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Membranowa pompa do wody i zagięcie węża.
Tak, w sklepie hydraulicznym ,dobierz ciśnienie otwarcia zaworu przelewowego , tak żeby nie otwierał się przy podlewaniu .
AERATOR / WERTYKULATOR SPALINOWY POWERMAT PM-AWS-65
Witam !
Czy ktoś może posiada ten wertykulator i mógłby podesłać zdjęcie założonego paska klinowego w tym wertykulatorze ?
Czy ktoś może posiada ten wertykulator i mógłby podesłać zdjęcie założonego paska klinowego w tym wertykulatorze ?
Jak sprawdzić-ustawić zawory w silniku dolnozaworowym
Posiadam starszy silnik lombardini,problem w tym że chodzi jak chce(zamontowany w glebogryzarce).Ktoś tam powiedział że to może być wina zaworów ,tyle że ten wynalazek jest trochu inaczej zbudowany jak górnozaworowe i nie ma jak ustawić zaworów (lub moja wiedza jest zbyt uboga w tym temacie).Wymieniłem gaźnik bo myślałem że to pomoże-trochę pomogło(choć jest całkiem innego silnika i inny model).Jeśli ma ktoś wiedzę na ten temat to proszę o pomoc.
POWERMAT PM-AWS-65 Wertykulator / areator
Czy ktoś posiada ten weltykulator / areator POWERMAT PM-AWS-65 i mógłby wysłać zdjęcie poprawnie założonego paska ?
Pozdrawiam !
Pozdrawiam !
Re: POMOC TECHNICZNA ! Urządzenia i narzędzia w użytkowaniu.
Alubitem mogę zabezpieczyć stalowe konstrukcje przed korozja?
- NOWY 83
- Od: 11 lis 2014, o 20:23
Vodo " chodzi jak chce "
opisz dokładniej co uważasz za nie prawidłowe .

Witam,
Mam pytanko bardziej z ciekawości. Przestał się "wahać" zraszacz wahadłowy, w tych pieniądzach naprawa nie ma sensu, ale dla własnej ciekawości próbuję rozebrać mechanizm i utknąłem na próbie wyjęcia go z obudowy, jak poniżej:

Dalej ani drgnie. Widać wycięcie - mechanizm nie chce się dać wykręcić w żadną stronę. Przełączniki ogranicznika kąta wystają z obudowy i też nie chcą się ruszyć, a są połączone z mechanizmem. Jakim cudem oni to zmontowali? Ma ktoś jakiś pomysł?
Regulacja przepływu jest oddzielna, nie wpływa na resztę.
Mam pytanko bardziej z ciekawości. Przestał się "wahać" zraszacz wahadłowy, w tych pieniądzach naprawa nie ma sensu, ale dla własnej ciekawości próbuję rozebrać mechanizm i utknąłem na próbie wyjęcia go z obudowy, jak poniżej:

Dalej ani drgnie. Widać wycięcie - mechanizm nie chce się dać wykręcić w żadną stronę. Przełączniki ogranicznika kąta wystają z obudowy i też nie chcą się ruszyć, a są połączone z mechanizmem. Jakim cudem oni to zmontowali? Ma ktoś jakiś pomysł?
Regulacja przepływu jest oddzielna, nie wpływa na resztę.
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 2 lut 2013, o 19:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Sprawdź czy pokrętło nie ma zaślepki i pod nią śrubki.
Może być też klejone.
Może być też klejone.
Przełączniki miały solidne zatrzaski. Już wyjęte. Niestety obudowa samego mechanizmu jest stopiona w jedno więc nic się nie dowiedziałem.
-
- Od: 7 mar 2018, o 10:27
Te zagłębienia w białej obudowie są typowe dla gniazd pod klucz do zakręcania i odkręcania. Próbowałeś odkręcać, trzymając unieruchomiony zielony plastik i kręcąc białym?
Też tak myślałem ale ani drgnęło. Po wyjęciu przełączników oś mechanizmu była zatrzaśnięta na coś w rodzaju tulejkę z ząbkami (wielowypust). Także to białe już mam wyjęte.
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 8 maja 2019, o 09:41
Nóż w nowej kosiarce
Witam serdecznie,
mam pytanie - być może bardzo głupie, ale się nie znam
Kupiłem nową kosiarkę i zastanawiam się czy nóż w niej wymaga ostrzenia - bo wydaje się być nieostry jak dotykam
Pozdrawiam
mam pytanie - być może bardzo głupie, ale się nie znam

Kupiłem nową kosiarkę i zastanawiam się czy nóż w niej wymaga ostrzenia - bo wydaje się być nieostry jak dotykam

Pozdrawiam
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 2 lut 2013, o 19:20
Nóż powinien być ostry.
Po wyłączeniu pompy woda się sączy ze zraszaczy.
Witam.
Posiadam następujący problem:
Do zbiornika 1000 litrów mam podłączoną pompę ogrodową Gardena 3500/4 za pomocą dedykowanego węża z zaworem zwrotnym.
Do pompy mam podłączone cztery zraszacze.
Pompa jest zamontowana powyżej lustra wody w zbiorniku.
Po włączeniu wszystkie zraszacze się unoszą i prawidłowo działają, problem powstaje po wyłączeniu pompy, ponieważ zraszacze opadają, a woda się z nich delikatnie sączy, tak długo dopóki nie zabraknie wody w zbiorniku.
Link do filmiku, który przedstawia opisana sytuację: https://youtu.be/j6fbPnoTKUc
Jedyny pomysł jaki mi przychodzi do głowy to zastosowanie elektrozaworu.
Ma ktoś pomysł w jaki inny sposób można rozwiązać mój problem?
Pozdrawiam
Posiadam następujący problem:
Do zbiornika 1000 litrów mam podłączoną pompę ogrodową Gardena 3500/4 za pomocą dedykowanego węża z zaworem zwrotnym.
Do pompy mam podłączone cztery zraszacze.
Pompa jest zamontowana powyżej lustra wody w zbiorniku.
Po włączeniu wszystkie zraszacze się unoszą i prawidłowo działają, problem powstaje po wyłączeniu pompy, ponieważ zraszacze opadają, a woda się z nich delikatnie sączy, tak długo dopóki nie zabraknie wody w zbiorniku.
Link do filmiku, który przedstawia opisana sytuację: https://youtu.be/j6fbPnoTKUc
Jedyny pomysł jaki mi przychodzi do głowy to zastosowanie elektrozaworu.
Ma ktoś pomysł w jaki inny sposób można rozwiązać mój problem?
Pozdrawiam
- Administrator
- ---
- Od: 28 gru 2006, o 10:35
- Kontakt:
Re: Po wyłączeniu pompy woda się sączy ze zraszaczy.
Prawdopodobnie zepsuty elektrozawór