Ogród Marty - Cz. XII

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Marty - Cz. XII

Post »

Troszkę zdjęć z mojego ogrodu a na jednym ze zdjęć to my z wczorajszego spotkania na śląsku

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

moje zbiory
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

fragment mojej wypełnionej spiżarni ,nie potrafię ująć całego regału ,bo w spiżarni ciasno ,jest tylko przejście ale tych półek w regale jest 5 szt i wszystkie pełne od pysznych kompocików bez pasteryzacji i ogóreczków,teraz będę zapełniać obok troszkę mniejszy regał ,zresztą już częściowo zapełniony,a p przeciwnej stronie w szafkach już pełne półki dżemików i soków .
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Mirek19
1000p
1000p
Od: 20 maja 2016, o 13:20

Post »

Extra ogórasy i pomidory ;:333
Brakuje jeszcze zielonych odmian
Masz tych samych znajomych co ja ??? ;:202 ;:306
Pozdrawiam, Mirek
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym, następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów.
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2016, o 15:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Martuś, ależ Ty masz tego dobra i przetworów . Kwiaty przecudne ;:167
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marta wiedziałam, że dużo słoików zapełniłaś, ale jak zobaczyłam półki tak obciążone to normalnie szok ;:oj
Teraz przypomniałam sobie jak zobaczyłam Twoje ogórki, że miałam Ci dać słoik pikli do spróbowania, tak zajęłyśmy się jabłkami, że zapomniałam. Czy to odmiana ogórków, o której rozmawiałyście z Irenką. Jak chcesz przepis to Ci wyślę na pw.
Ogród piękny, kolorowy ;:215
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Martuś :wit ja wiem,że ty wszystkiego zawsze dużo robisz.
I fajnie.Wszystko się przyda. ;:173
Fajne spotkanie.
A podpiszesz kto jest kto ?
Ogród twój dalej zachwyca.
Floksy rożne i cudne .A to połączenie z pięknymi hortensjami bardzo mi się podoba. ;:108 ;:108
A jakie zbiory,, dynie,I u mnie rośną.
Pomidorowy szal masz.Super.Ja uwielbiam pomidorki i mogę je jeść jak jabłka. ;:173
Awatar użytkownika
mymysteryy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 sie 2014, o 07:58

Post »

Martuniu, dech zapiera, jak się patrzy na te wszystkie cuda u Ciebie. ;:oj ;:333 Widać, że czego się nie tkniesz wszystko wychodzi Ci na medal. ;:77 Piękne rabaty, piękne plony owocowo-warzywne. Podziwiam Cię, że to wszystko ogarniasz. ;:63 ;:63
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21

Post »

Martuniu , skąd ja to znam ? u mnie już w piwnicy zabrakło półek i upycham w szafie w przedpokoju ;:223 Zrobię jeszcze tylko kilka słoików przecieru i koniec tego dobrego , no może jeszcze jakieś grzybki jak oczywiście będą .Miłej ogórkowo-pomidorowej pracy . Sympatyczne spotkanie .Floxy wypasione ;:215
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martuś takie zdjęcia od rana ;:oj to nie wiem co napisać, bo chciałam że jestem zarobiona ale o czym tu...patrząc na ogrom tego co na zdjęciach to ja nawet połowy nie robię ;:oj Cieszę się że jesteś w wątku bo wszyscy spragnieni nie tylko takich widoków ale i kopa do pracy! :;230
Za niedzielę dziękuję i dobrze że jesteś, że Cię mam ;:196 Twoje floksy jeszcze tak cudnie kwitną, a ja czekam na kolejne kwitnienie. Dobry masz aparat, bo na Twoim zdjęciu nas widać ;:333 Pozwolę sobie go ukraść ale dla własnych celów. Ściskam mocno i pozdrawiam z prośbą nie przemęczaj się bo następne sanatorium dopiero za rok! Obrazek
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Marcia a miało być relaksacyjnie po sanatorium, a tu takie ilości przetworów i plonów do przetworzenia... dobrze że twój ogród taki dzielny, że o tej porze roku sobie radzi bez wielkiej ingerencji ogrodnika... Floksy pięknie kwitną moje już prawie wszystkie po kwitnieniu, poprzycinane może zdążą jeszcze raz zakwitnąć.
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam ,dzisiaj dzień był pracowity dla mnie ,bo spieszyłam się zebrać malinki i pomidorki ,wszystko tak szybko dojrzewa ,a burze i deszcz co chwilkę krążyły koło mnie i moczyło mi pyszne i dojrzałe od słoneczka malinki ,ale się udało , zebrałam ekipę 3 osobową :uszy no i zebraliśmy szybciutko 5 kg malin ,soczki już zrobione ,pomidorków nie zebrałam wszystkich ,bo to było niemożliwe ponieważ zostałam sama do zbioru,ale 5 skrzyneczek już w domku,jutro postaram się zebrać ,ale czy wszystko dam radę to nie wiem .

Mireczku,zielone odmiany też już się znalazły :uszy ,więc jak szczęśliwie dożyjemy do następnego roku to będą i zielone,tak się jakoś złożyło ,że mam tych samych znajomych co Ty ;:306 ,ilości pomidorków i ogórasków zawalają mnie ,ale tak lubię i przetworów przybywa ,pozdrawiam :wit

Ewciu,tak jakoś wyszło,że jest urodzaj i zbiory są obfite,pozdrawiam ;:168

Dorota,ten duży regał mieści 500 1 litrowych słoików i co roku ten regał jest pełny,nie zabrałam pikli ,ale to nic ,możesz podać przepis ,tak to jest odmiana ogórków o którym rozmawialiśmy .to Soplica ,ogród teraz radzi sobie sam ,pozdrawiam ;:168

Aniu,wszystkie nasze spotkania są super ,ludzie wspaniali ,życzliwi ,weseli ,az chce się z nimi być ,ogród musi sobie teraz radzić sam bo przetwory mnie zdominowały ,floksów mam troszkę uzbieranych i uwielbiam ich zapach ,pomidorków mam dużo i ciesze się że ich mam i też je lubimy ,pozdrawiam ;:168

Kasiu,tyle miłych słów piszesz,ale nie wszystko jest na medal ,oj nie, pomidorki mogłyby być piękniejsze ,trochę mi się pochorowały przez tą moją nieobecność ,ale trudno,pozdrawiam ;:168

Eluś,ja też jeszcze muszę zrobić przeciery pomidorowe ,bo uwielbiamy pyszne pomidorowe zupki ,ale potem jeszcze dynie i grzyby ,no i soki malinowe ,bo malina się właśnie zaczęła,spotkania zawsze są bardzo miłe,pozdrawiam ;:168

Marysiu,robię co mogę i po troszkę mi ubywa ,ale wymyślam nowości i jednak mi przybywa ;:306 muszę wpaść w trans to będzie dobrze z obecnością ,a co do niedzieli to ja bardzo się cieszę ,że byłaś i musisz mi dać przepis na Twój chlebuś ,bo był pyszny ,zdjęcie sobie możesz zabrać ,ale Dorota też ma fajne i Kasia też ma fajne ,dzisiaj noga mnie trochę bolała i musiałam się wspomagać tabletką ,pozdrawiam i buziaczki ;:196

Ewciu ewarost,mnie się wydaje,że wszystko mogę ,zresztą zawsze tak było,a teraz zaczynają sie pewne ograniczenia i troszkę trzeba o siebie zadbać ,ale ja sie zapominam i kroczę twardo do przodu :roll: ogród kwitnie bardzo ,ale też dużo jest roślin do wycięcia przekwitłych ,nie wiem kiedy to zrobić ,pozdrawiam ;:168
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Marto przepis na pikle prześlę na pw.
zapisałam nazwę tych ogórków, jak tak zachwalacie postaram się je w przyszłym roku kupić. Chciałabym też spróbować uprawy ogórków w pionie, muszę pomyśleć jak to rozwiązać.
Ja zebrałam ledwo 40 dkg malin, a Ty takie ilości. Moje krzaki pójdą do wymiany, posadzę w zupełnie innym miejscu.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Martuś miło, że spotkania zapalonych ogrodniczek, mogą dać tyle radości. ;:215
Co roku podziwiam twoje przetwory i nie dziwię się, że na ogród mniej czasu teraz. Pomidory masz w doskonałej kondycji. ;:138 Moich kilka już zz dopadła.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam Was gorąco ,święto częściowo spędziłam w pomidorach ,zrywam je i zrywam i końca nie widać ,ale jutro mąż obiecał pomoc bo jeszcze dużo zostało na krzakach a 10 skrzyneczek już w domu,dużo z nich dostało karteczki z podpisem odmiany ,żeby uzyskać nowe nasionka ,teraz czeka mnie przerób.

Dorota,sama widzisz na zdjęciu jakie te ogóreczki kształtne ,i sa pyszne i świetnie się kiszą i zaprawiają i sa bardzo plenne ,będę zbierać od nich nasionka ,to jak nie kupisz to dostaniesz,ja część z nich przywiązałam i obkręcam na sznurze ,a część leży na koszonej trawce ,czyli sianku :uszy ,u mnie malin mnóstwo ,dopiero zebrałam 3 i pół kg a wczoraj już było 5 kg pięknych i słodziutkich ze słoneczka ,pozdrawiam ;:168

Soniu,spotkania zawsze są miłe ,bo to sprawa ludzi,którzy mają w sobie tyle dobra i tyle radości,co roku z uporem maniaka zapełniam swoją spiżarnię ,teraz na etapie są pomidory i ogóreczki i coraz to nowe sałatki wymyślam ,których nigdy wcześniej nie robiłam ,ale też nigdy nie miałam tyle ogórków,pomidorki też mi się pochorowały ,ale jeszcze jest ich dużo,nie zadbałam ,bo mnie nie było ,a mąż pytany twierdził,że są piękne ;:306 ,pozdrawiam ;:168
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2010, o 19:27

Post »

:wit Martusiu- PIĘKNA spiżarka, kompociki wyglądają smakowicie ;:138 ;:138 W ogrodzie też pięknie i kolorowo. Pozdrawiam ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zobaczcie co dzieje sie w moim ogrodzie ,kwitnie sobie tyle różnych roślin jakby nie było upałów ,jakby wszystko było pięknie zadbane ,a nie jest ,bo mnie w nim ciągle nie ma i nie wiem kiedy ten czas będę miała ,bo pomidory ,ogórki i maliny są na razie nie do przerobienia .
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek