JAKUCH-Jadziu Mi jeszcze latrie nigdy się nie wysiały,nie rozsiały.W ubiegłym roku tylko po-dzieliłam swoja kępkę.
Ale jakoś tak wyszli,ze jedna jest duża, a druga mala.I jeszcze w tym roku ta mala ponownie przesadziłam
w nocy padalo.Nie za dużo.Ale dość podlało nam wszystko dobrze.
W dzień dwa razy pokropiło i tyle
Ja z odkładów ukorzeniłam sobie Bobo i już ja posadziłam w druga rabatę.Ale też w tym roku mi ona jeszcze nie zakwitnie .
Tak jak i młoda i mala Polar Bear.
marpa-Maryniu Nie mam pojęcia co tym hortkom sie stało.

No bidnie te 2 hortki wyglądają
a takie fajne odmiany Pinky Winky na amen chyba padła.A hortensja Magical Candle może da się uratować.
Niczym nie podlewałam,Chyba słońce ich spaliło.I za sucho miały.

Korzenie coś zżarlo ?
A jak to sprawdzić ?
Mieczyki rożne dla mnie ładne.
U mnie też były ostrzeżenia o burzach.W nocy popadali gdzieś tam pogrzmialo i tyle.W dzień dwa razy pokropiło.I tyle. nocnych ale nic takiego nie było.ale ciut mniej na termometrze i lżej chwilami było.
korzo_m-Dorotko Mieczyki wszystkie ładne.I te proste i te falbianiaste i te pstre.One mają w sobie tak.ą klasę.
Jarzmianka u mnie niedawno zaczęła kwitnąć, to kwitnie.Dobrze,że jest, bo ciemno czerwona gdzieś mi przepada albo ja wyplewiłam, bo mala była.
W nocy trochę popadało.Także w końcu wszystko zostało podlane.W dzień tylko deko pokropiło i tyle z opadów u mnie.
Iwonko1 Ja mam już niektóre mieczyki kilkuletnie. Kilka owszem dokupiłam ale tylko z 5 fioletowych..

A ty swoich nie wykopujesz ??
Jak zajrzeć pod korzenie ?Całkowicie je wykopać te hortki ??
Moja Bobo w tym roku dziwnie kwitnie,podzieliła się na poł.Polowa kwitnie. połowa w pąkach.Chyba cyknę jej fotkę z drugiej strony.
Mi też ta czerwona dalijka z żółtym bardzo się spodobała.Jest niziutka.Może dobrze mi potem przezimuje i będzie ju.ż u mnie.
cyma2704-Soniu Ja też się zadziwiłam tym czosnkiem kwitnącym w lecie.Jest średni .Ale piękny.Szkoda,że juz przekwita.
O , korzenie coś im podgryzlo ?
Trudno, jutro niedziela, ale zajrzę do nich.Ale co muszę cala roślinę wykopać ??
Dziękuję .Dzisiaj mialam pracowity dzień .Oplewiłam warzywniak, bo zielsko jak głupie porosło. badylki po ogórkach wywalam.
Jeszcze koszyk ogórków zebrałam.Jutro tryba będzie je zrobić.
Maliny oberwane.Sok zrobiony z poprzednich.Z dzisiejszych nastawiony.
Spod tuji na jednej części daninę zebrałam.Wysypałam korą. obrzeże z żurawek chcę im dać.Na razie polowe zrobiłam.Na druga jeszcze mi roślin zbrakło.
Jutro deko odpocznę.Jeszcze cały krzak aronii muszę oberwać.
plocczanka-Lucynko Dziękuję w imieniu mieczyków.Ja mam i kilkuletnie i kilka tegorocznych.
Oj aż się zmartwilam,że coś mi zżarlo korzenie hortkom.Nigdy tak nia miałam.I co już kaput z nimi ??
Deszczyk w nocy byla.Ale jeszcze przydałoby się go przydało.
Dziękuję i tobie dobrego odpoczywania życzę
Jeżówki

Green Jewel

Green Twister

Lemon Drop

Jeżówka Butterfly Kisses

Milej niedzieli wam życzę