Familokowego ciąg dalszy

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Familokowego ciąg dalszy

Post »

IWONKO mnie też urzekły te deszczowe panienki te kropelki dodają im uroku.Po nocnych opadach znów zagoszczą deszczowe fotki i nie tylko .Próbuję się uczyć jak zrobić idealne fotki takie jak u Ciebie jednak chyba brak mi talentu ;:174 Twoje aksamitki miss foto są cudne ;:180 za użyczenie nasionek ;:196

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
ed04
Przyjaciel Forum - silver
Przyjaciel Forum - silver
Od: 5 mar 2017, o 14:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piękne masz róże, naprawdę mogą się podobać.
GrazynaW
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 14 sty 2009, o 18:33

Post »

Zdjęcia Twoich róż ( i nie tylko) powinny zająć honorowe miejsce w katalogu, piękne!
Ostrogowiec w zdecydowanie ładniejszym kolorze niż mój biały.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

O to fajnie,że tak pozytywnie piszesz o Cardinal . I Angelina ;:108
|Twoje r.ozle piękne, zdrowe.
A moje znowu część, dostały plamistości.I wcześniej stosowałam ten oprysk na to.I nic..
I teraz stoją takie straszaki :twisted: :twisted:
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ANIU u mnie też panuje plamistość i niektóre róże np. Schwarze Madonna jest prawie goła to samo Jacqueline du Pre a Doktorkowi sypią sie liście na całego wszystkie splamione .Nawet Maigold która każdego roku była zdrowiutka w tym również ma niektóre liście w plamach .Ja jednak niczym nie pryskam prócz Astvitu ale też nie regularnie, bo jak w takie upały pryskać.Taki mamy sezon nic nie poradzimy jednak chwasty maja sie dobrze ich jest bez liku w tym roku jak nigdy ;:222 Cardinal Hume i Angela warte polecenia

Obrazek

Obrazek

GRAŻYNKO miło Cię powitać Ty masz białego ostrogowca to może zrobimy wymianę dam Ci kawałek mojego różowego, a Ty mi dasz białego .Kurcze kiedyś go miałam jednak mi wybył po którejś zimie.Twój balkonik jak zawsze bryluje ;:180 Fotki nie zawsze mi wychodzą ,ale staram się z całego serca ,żeby były jak najładniejsze

Obrazek

Obrazek

ED04 dziękuję ,za pochwałę moich różyczek .Lubię mieć coś oryginalnego jednak nie zawsze sie udaje .Szkoda tylko ,ze angielki źle sobie u mnie radzą

Obrazek

Obrazek

aster rozkrzewiony -aster divaricatus

Obrazek
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2010, o 19:27

Post »

:wit Jadziu jak Ty fantastycznie fotografujesz te owadziki, po prostu mistrzostwo świata ;:138 ;:138
Pamiętam Angele u Ciebie z tamtego roku, śliczniutka, i u mnie plamistość, ale nie tak strasznie, poobrywałam liski porażone i jest ok :)
Pozdrawiam ;:196
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Jadziu, a cóż to jest? Niczego mi nie przypomina ;:218
Niczego już nie musisz się uczyć, jest doskonale ;:196
A pudełkowe zdjęcia są przesympatyczne ;:63
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

KRYSIU w tym roku Angela nie jest taka chętna do kwitnienia .Musze zrobić przetasowania ,żeby miała więcej miejsca bo zaciskają ja astry jesienne i floksy.Muszę się części wyzbyć ale szkoda ,bo o tej porze mam wszędzie kolorowo, a i więcej pokarmu dla Fruczaka i nie tylko. ;:196

Obrazek

Obrazek

IWONKO nie wiem czy chodzi Ci o pierwszą fotkę jeśli tak to jest to Ketmia południowa jednoroczna roślinka .Kwiat jak u ketmii jednodniowy .Wysiewa się każdego roku i kwitnie o tej porze a może to ten aster rozkrzewiony-aster divarigatus .Iwonko wciąż trzeba się uczyć mózg musi pracować na pełnych obrotach inaczej dopadnie mnie SKS na jamen :;230 .Muszę zgłębić tajniki fotografii, więc szukam odpowiednich tematów w necie

Obrazek

Obrazek

jej wysokość Elżbietka węgierska

Obrazek

jej szerokość Pretty sunrise

Obrazek
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jadziu, te rudbekie w sześcianie - no super fotka!
Ostrogowca zaprosiłam do siebie minionej jesieni i jestem nim zachwycona. Ma ten sam kolorek, co Twój, śliczny jest.
A co to jest za roślinka? https://www.fotosik.pl/zdjecie/f3477fe8d2c12516 Ładna.
Andrzeju, u mnie fruczak przylatuje też do kwitnącego wiciokrzewu - to przy nim spędza najwięcej czasu w moim ogrodzie.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ładnie. .ładnie ci te róże rosną.
Elżbieta w dalszym ciągu zachwyca. :)
Niesamowita ta róża. :uszy
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ANIU Elżbietka wzięła sie do kwitnienia i czaruje swoimi kwiatami.Inne róże dopiero zaczynają pokazywać pąki wiec czekam na spektakl różany.Niestety mało jest takich które dopiero teraz będą robić powtórkę.Hansestadt Rostock , ,Cardinal calutki zapaczkowany Cherry girl ,Rose der hoffnung również nie wspomnę o Pretty sunrise bo ona w tym sezonie bije rekordy kwitnienia.Inne wciąż pokazują po parę kwiatów czyli calutki czas coś tam kwitnie

Obrazek

Obrazek

BEATKO miło Cie znów gościć w moich progach ;:196 Sześcian to filtr na Photoscape czasem tak się bawię jak male dziecię które nie ma co zrobić z czasem :wink: Ostrogowiec to s.śliczna roślina bardzo go lubie jednak w tym roku Fruczaki słabo do niego podlatują .Tylko raz udało mi sie go uchwycić przy ostrogowcu a przy patagonce ani razu a szczególnie dla niego ją posadziłam obok ławeczki ,żeby mieć pod ręka aparat w razie czego.Ten kwiatek to aster divaricatus dostałam go od Basi. Rośnie jakieś 0,5 m to taka krzaczasta bylinka jednak jego kwiatki są cudne jak gwiazdeczki

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu ty masz wszystkie ciekawe róże, piękne odmiany.
O rozchodniki, ładne.
Coś mnie wzięło i na nie.
Kupiłam wcześniej dwa ciemne-bordowe..I dziś wertowałam strony.Jeszcze 2 chcę dokupić bordowo-listnych. ;:7
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09

Post »

Jadziu, no muszę o różach, bo nie da się o nich nic :D . Pretty Sunrise nie znałam a taka piękna, kolorowa. Elżbieta węgierska, to rozumiem nazwa zwyczajowa a jak brzmi jej prawdziwe imię? Piękna ta róża! Fruczaka zazdroszczę, to taki miły, ciekawy gość w ogrodzie. To taki wasz południowy rarytasik, bo u nas na północy tego motyla brak ;:170 .
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

KASIU prawdziwa nazwa Elżbietki to Arpad hazi szent Erzebet emleke przyjechała do mnie z Węgier od samego hodowcy Gergely. Jednak wszyscy którzy ją znają wiedzą nawet jeśli tylko napiszę Elżbietka .Pod nazwą Elżbietka węgierska też chyba jest sprzedawana. To takie moje rarytasiki to samo jej szerokość Pretty sunrise ta pochodzi z Serbii .Teraz dziennie wieczorem przylatuje parka Fruczaków, więc potem nie wiadomo za którym ganiać :;230 Moze jednak kiedyś uda Ci się spotkać oko w oko z tym ślicznym motylem z rodziny zawisakowatych.
Jako,że jej nie masz u siebie to dla Ciebie w pełnej krasie Gloria dei

Obrazek

Obrazek

ANIU mam tylko jeden gatunek rozchodnika ten okazały drugi zaś variegatowy raczkuje w donicy uchroniłam go przed śmiercią .Nie wiem dlaczego nie chciał rosnąć na rabacie, ale w doniczce chociaż ma tylko jedną łodyżkę daje sobie radę i zaraz zakwitnie .Musze zebrać nasionka i go rozmnożyć, bo ciężka z niego sztuka.Miałam też kiedyś o bordowych liściach, ale też wybył ;:174 Rozchodniki są śliczne i nie trzeba o nie dbać u mnie rosną nawet w kamieniach, nie podlewane, tylko tyle co deszcz je podleje

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
GrazynaW
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 14 sty 2009, o 18:33

Post »

Normalnie tajemnicze zakątki masz w ogrodzie. ;:108
Jadziu nie widzę problemu by wymienić się ostrogowcem, chyba na jesieni to się robi?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”