Antooosiowo - Anolkowe baniaczki cz I

Oczka wodne, stawy kąpielowe, strumienie, kaskady, skalniaki, rośliny wodne, itp
Zablokowany
Awatar użytkownika
aśka2006
500p
500p
Od: 18 gru 2007, o 13:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Pierwszy zgon :( Mały otosek nie przeżył.
Aśka
Awatar użytkownika
Antooosia
1000p
1000p
Od: 8 sty 2008, o 08:49
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Asiu,a ile dojrzewał Twój baniaczek,zanim wpuściłaś pierwsze rybcie?
Ja dziś wyłowiłam glonojada-tego nowego chłopaka-pół nocy miotał się po akwa,korzeń wywrócił,rybolki inne straszył,aż chlupało.
Rano był martwy :(
Pozdrawiam,Kinga.
Na skraju lasu jest mały domek...
Awatar użytkownika
aśka2006
500p
500p

Post »

Tydzień z roślinami. Dodałam uzdatniacz i szczepionkę bakterii nitryfikacyjnych do filtra. Raczej związane jest to ze stresem jaki przeżył bo inne mają się dobrze - tfu...odpukać :?
Zdjęcia wyszły kiepsko poczekam na męża ma lepszy aparat.
Pozdrawiam
Aśka
Awatar użytkownika
Antooosia
1000p
1000p

Post »

Asiu zdjęcia....czekamy!
A ja pokażę Wam prezent od aniołka(albo raczej trzy prezenty),dobrze,że pod choinką nie zostawił:
A na moje wrzaski,że znowu,że za małe akwa...powiedział,że pół roku w mniejszym wytrzymają....czyżby.... :roll:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Jutro kolejna porcja zdjęć(m.in.kwitnąca kabomba),dziś nie mogę,inaczej zamorduję fotosika :evil:
Pozdrawiam,Kinga.
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2007, o 16:26

Post »

Prezenty super, szkoda tylko, że nie przemyślane. Pewnie bardziej byś się cieszyła z roślin. Welonowe?
Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
Awatar użytkownika
Antooosia
1000p
1000p

Post »

No widzisz...do M dociera...tylko troszkę późno.No,welonowe...ale teraz łatwiej przkonam go do większego baniaka...żeby się prezenty nie zmarnowały :wink:

A jak w Twoich baniakach?Zmiany jakieś są?M jakiegoś rybolka nie przytargał?Czekam na nowe fotki...
Pozdrawiam,Kinga.
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tosieńko, poza stratą Mahjonga nic nowego, ale zmiany będą. A jutro postaram się pandy dla Ciebie upolować. Na razie to akwaria zmieniły miejsce - przemeblowanie w domku :roll: :wink: Uwielbiam welonowe skalary, szkoda, że nie mam.
Awatar użytkownika
Antooosia
1000p
1000p

Post »

Anolka nie gadaj,że wszystkie baniaki przetargiwaliście?A ten prawie 400l to dźwigiem?
Czekam na pandy i czekam...a póki co,zmieniłam u siebie tło na czarne,wszystkim się bardziej podoba.
A teraz obiecane zdjęcia podziurawionej bakopy(nie wiem kto i dlaczego tak ją załatwił) i kwitnącej kabomby :

Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam,Kinga.
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wybacz mi z tymi pandami, ale wczoraj miałam nieoczekiwanego gościa, i tak jakoś wyszło. Prawie 400 zostało na miejscu, bo właściwie nie ma gdzie go indziej ustawić. Za to 200 z cosiem przejechało do innego pokoju - po spuszczeniu wody o 60%, przeciągneliśmy je i przepchaliśmy z miejsca na miejsce. W 112 spuścilismy połowę wody i też przejechało. Wczoraj rankiem oblecieliśmy kilka akwarystycznych szukając bojownika i jak na złość nie ma. :cry: A już się cieszyłam, potem m. może minąć chęć zasponsorowania. :twisted:
Kabombie musi być u Ciebie dobrze :D Te dziury na bakopie dziwne jakieś :roll:, rybolki raczej trudno podejrzewać. Jakieś ślimaki? A może to objaw jakichś niedoborów?
Awatar użytkownika
aconitum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 lip 2008, o 13:02

Post »

kurcze
hodowca zamilkł jak zaklęty, a tu na święta puste akwa?
mówię nie i kupiłam w sklepie - mam nadzieję, że bez jakiś choróbsk....
zdjęcia daje dopiero teraz, bo urwanie głowy było...
2 złote i dwa niebieskie :)
jeszcze maleństwa, ale już je tuczę :D

Obrazek Obrazek
Anka
Awatar użytkownika
Antooosia
1000p
1000p

Post »

Aneczko ależ cudowne rybolki!
Tylko teraz nie wiem,które bardziej mi się podobają...a można u nich płeć odróżnić,czy za młode jeszcze?

A u mnie nowa odsłona baniaczka:

Obrazek

Po odmulaniu obniżyłam poziom wody o jakieś 10cm,by bojownik za gniazdka budowę się zabrał ,ale on jakoś nie ma tego w łepetynce :(
Pozdrawiam,Kinga.
Awatar użytkownika
aconitum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 lip 2008, o 13:02

Post »

ponoć się da, ale jak są już dojrzałe - mnie w sumie nie zależy na rozrodzie
tylko już chcę, żeby były wieeelkie!!!!
Anka
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jak gurami dojrzeje, to nie trudno jest rozpoznać płeć. Głównie po kształcie górnej płetwy. Tosieńko bojownik widac musi się zastanowić, czy jest gotowy na zakładanie rodziny.
A u mnie jakoś ostatnio dni zwariowane, w nowym roku przypominają o sobie starzy znajomi - i małao czasu było na baniaczki. Bojowniczka nie daje się sfocić, podobnie obiecane pandy - wybacz.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

- kilka dni nie miałam możliwości zaglądnąć bardziej do baniaczków. 112 zarosło troszkę rzęsą i o dziwo pistią, ale rozetki sa słabe, łatwo marnieją i nie mają efektownych korzeni. Na szybie znalazł się nawet ślimaczek, z którego niezmiernie ucieszyły się bocje z 375l. Z glonków zostało zaledwie 5 szt. Marzą mi się złote. Kolejna gupiczka nosi małe, a za nią skarada się bojowniczka lub bojownik, bo jakoś mam co do rybuni wątpliwości. Dwa własne małe mieczyki rosną zdrowo, mają czerwone tułowia i czarne ogonki, z całych czerwonych nie ocalało nic.
Mała aktualizacja krewetkarium, troszkę się mchy rozrosły, niestety nie wszystkie. Niektóre się nie przyjęły.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

A tu 112l - niestety nie wszystko się udało, microsorium padło, odczepiły się anubiasy, więc czeka mnie jeszcze troszkę pracy.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
aśka2006
500p
500p

Post »

No i kiszka nie mogę wkleić zdjęć bo są za duże. Czym je zmniejszacie?
Nawet jako miniaturki nie wchodzą bo mają po 2 mega.

Mam też inny problem - moje akwarium stoi w bardzo widnym miejscu i pojawiło mi się zatrzęsienie zielonych glonów na szybach. Dokupiłam złotego glonka, mam starą glonojadzicę, 10 otosów i kosiarkę a glony rosną :evil:

Nie mam zamiaru wlewać tam chemii.
Aśka
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Chemia i tak pomogłaby tylko na chwilę, więc decyzja jest dobra. Zbrojniki niebieskie na glony raczej nie pomogą. Otoski owszem, kosiarek powinno być kilka, lepiej się czują w stadzie. Jedyną sensowną radą jest to, by akwa chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych. Świetnymi zjadaczami glonów są też krewetki amano, tylko nie wiem czy przetrwały by przy Twojej obsadzie - mogłyby zostać zjedzone.
Tutaj są informacje dotyczące zmniejszania zdjęć
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... +zdj%EA%E6
Zablokowany

Wróć do „OCZKA wodne, kaskady, skalniaki, rośliny wodne”