Tylko nie wiem dlaczego plamy same zamarły. Ostatni oprysk Curzate był 9 dni temu. Poprawić oprysk? Mam Curzate Revus Amistar no i oczywiście Mildex.
Tylko co tu wybrać?

A czym się różni ta 3 fotka od tych kilku innych, które jak na moje niewprawne oko wyglądają bardzo podobnie?kaLo pisze: U mnie po ostatnich, wczorajszych i dzisiejszych deszczach też cała gama plam i przebarwień ale na moje oko to tylko na 3 fotce może być ew. ZZ. Reszta wyglada na jakieś zmiany fizjologiczne. Jeżeli narzekamy, że coś nas strzyka albo boli to czemu wymagamy od pomidorów, żeby były w 100% zdrowe? To też żywe stworzenia i mają całkowite prawo do tego, że coś im może nie pasować.
5 Niedobór potasukaLo pisze:Werutka, moja wina bo niezbyt dokładnie określiłem ilość sody.Płaska łyżeczka może mieć od 1,5 do 2,5 g substancji w zależności od wielkości łyżeczki i jej i "płaskości" . Aktywność tego preparatu zależy też od wilgotności powietrza. Te czynniki mogły się skumulować i nastąpiło nieszczęscie ale nie martw się . Wyrosną nowe, zdrowe liscie i będzie wszystko OK. Jak wyrosną wilki to ich nie wyłamuj tylko pozwól im wypusćić liscie do grona i dopiero uszczknij wierzchołek. Daj im dobrze jeść.
U mnie po ostatnich, wczorajszych i dzisiejszych deszczach też cała gama plam i przebarwień ale na moje oko to tylko na 3 fotce może być ew. ZZ. Reszta wyglada na jakieś zmiany fizjologiczne. Jeżeli narzekamy, że coś nas strzyka albo boli to czemu wymagamy od pomidorów, żeby były w 100% zdrowe? To też żywe stworzenia i mają całkowite prawo do tego, że coś im może nie pasować.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()