Wiosna w śląskiej zegrodce cz. 8

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Wiosna w śląskiej zegrodce cz. 8

Post »

Odmian bez liku, nie wiadomo przy której zatrzymać się na dłużej ;:oj Kompozycje piękne, chociaż ja zdecydowanie wole oglądać kwiaty w ogrodzie. Elusive na zdjęciu jakaś mocno żółta, a moja w delikatnym różu. Ona, nie ona?
Ogórki lubię takie jak Ty, rano zrobię, wieczorem już są gotowe ;:306
Awatar użytkownika
Frael
500p
500p
Od: 25 paź 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Zapachy na tej wystawie musiały być niesamowite. Widoki zresztą również. Ja jakoś zawsze przegapiam takie imprezy... ;:145
Awatar użytkownika
juni
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 wrz 2009, o 10:43

Post »

Byłam w niedzielę na wystawie.Wspaniałe kwiaty i zapachy.
Jechaliśmy w grupie i nie mogłam się odczepić.
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2010, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Maki u mnie też już mają makówki i w zasadzie kwitnąć skończyły?

A co do floksów ? objawił się jeden wieloletni, który mam od lat? Myślałem już, że wypadł, ale nie? Jest?

Pozdrawiam!
LOKI
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Elżuniu ,cudowne kwitnienia u Ciebie ,lilii taka ilość ,że pewnie ogród pachnie z daleka ,piękne masz te lilie ,bardzo je lubię ,owoców też masz dużo i teraz tyle mamy roboty,z tymi słoikami,ale w zimie będzie radocha i wspominanie słonecznego i ciepłego lata,pozdrawiam ;:196
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Elu, wspaniała relacja z wystawy!!! Takie ogrom lilii w jednym miejscu, wyobrażam sobie tan zapach! ;:167
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

:wit ;:4
Wybaczcie mi te pojawia się i zniko. ;:109
Wieczorem odpowiem moim miłym gościom a teraz pokażę co nieco.
Ogród bardzo zaniedbany przez ostatnie deszcze....o, których praktycznie już się nie pamięta bo zaczyna zaś się robić sucho.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Musztardowiec robi kwiatki....czekamy na nasionka bo chętni już są. ;:138
Obrazek

Moje papryki (nasiona z wydłubanych z targu).
Obrazek

Obrazek

Obrazek

i ogóreczki
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Bezproblemowe
Obrazek

I jakby ktoś był chętny to nasiona ostróżki (te mniej) i naparstnicy mam do wydania. ;:168

Obrazek

Lecę ;:65 popracować na chleb ...do zobaczenia wieczorem. ;:4 ;:167
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

:wit

Dziękuję za Wasze odwiedzinki i wszystkie miłe słowa. ;:cm ;:4
Dorko wystawa lilii bardzo mi się podobała i spotkałam wielu znajomych jeszcze z lat szkolnych, których nie widziałam od lat.
Było co oglądać a pachniało cudownie.
A na wystawę dalii i mieczyków już się szykuja i jak tylko sprawdzę kiedy będzie to zaraz dam znać.....bo to może być okazja do spotkania. ;:168

Iwonka odmian było bardzo dużo ale.... nie było Paris Heart...a ja ją mam. ;:138 Faktycznie, okrążało się kilkakrotnie stoły z wystawionymi liliami i za każdym razem odnajdywało się jakiś rarytasik. Kolor lilii Elusive aparat nie przekłamał, zdjęcia prawie dokładnie oddały kolory choć wiadomo w pomieszczeniu mogą być nieznaczne przekłamania w odcieniu. Niestety nie znam tej lilii i nie potrafię powiedzieć czy to rzeczywiście ona.
A ogórki ;:224 :lol:

Elu, zapachy lilii roznosiły się od samego wejścia na wystawę. Widoki też fajne i można było kupić przed teatrem sporo fajnych odmian w tym OT, azjatyczkie niskie a i inne roślinki też. Ja o mało nie skusiłam się na goździki brodate...były w trzech kolorach....o dwa za dużo. ;:306
Dam znać jak będzie się zbliżać termin wystawy dalii i mieczyków w sierpniu. ;:303 ;:196

Beatko to umawiamy się wstępnie na wystawę sierpniową....może wtedy uda Ci się odczepić. :lol:

Loki u mnie zakwitł poszarpany czerwonawy...może jutro nie zapomnę zrobić mu fotkę.
Tyle dobrze, że floks jednak się ostał. W końcu dbałeś o niego tyle lat. ;:138

Martuś nie może być pustki w ogrodzie...zawsze coś kwitnie i to lubię. LIlie są cudowne.
Teraz walczę z brzoskwiniami tymi, które opadają z drzewa...po prostu smażę i przecieram na mus. Przydałaby mi się jabłonka po naszemu 'augustka' ale nie jestem pewna czy oferowane teraz papierówki są takie same jak dawniej nasze kochane augustki, z których wychodził przepyszny apfelmus.
W środa będę na targu to się rozejrza za jabłuszkami i kupia choć parę kilo na dżem żeby zedrzeć pypcia. :wink:
Oj tak, masz rację w zimie takie słoiczkowe owoce to istne skarby a pachną przypominając lato ciepłe dni. ;:196

Basieńko fajnie było naprawdę ...a może się skusisz na wystawę w sierpniu. ;:196

Przydarzyło mi się ułamać wierzchołek aksamitki więc bez namysłu włożyłam do wazonika z wodą i dziś patrzę a tu cała masa korzonków.
I nawet zakwitnie bo pączusie się powiększaja. :tan
Obrazek

Obrazek
Rośnijcie ogóreczki bo jesteście potrzebne do zakiszenia....słoiki już czekają umyte. ;:306
Obrazek

Dynie Hokkaido co poniektóre też nabierają kolorków.
Obrazek

Miłego wieczorka życzę. ;:167
GrazynaW
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 14 sty 2009, o 18:33
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dawno u Ciebie nie byłam, ze skruchą to przyznaje.
Cudowna lilia tygrysia najpierw w ogrodzie a teraz w wazoniku, wręcz uśmiecha sie ze zdjęć. I tez słój z ogórkami tak zachęcająco wygląda, że aż mi zapachniało wodą z ogórków. ;:306 Muszę dzisiaj na szybciutko kilka nastawić.
Miłego dnia Elu. ;:196
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Elka wszystko super u ciebie rośnie, czego jak czego, ale dyni hokkaido ci zazdroszczę... moja się na mnie w tym roku wypięła ;:174 ,a tak lubię hokkaidowe frytki :lol: Mam też sadzonki pomidorowe z wilków... już nawet mają owoce ;:333
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Elżbieto nie znalazłam dżemiku z jabłek ale może kiepsko szukałam. Nasionka naparstnicy chętnie przyjmę, bo mi zniknęły digitalisy ;:145
Jak to dobrze że takich wystaw nie ma u mnie bo pewnie lilie zdominowałyby ogród ;:306 Ta mnie urzekła https://www.fotosik.pl/zdjecie/11205e26fc47fac6 i nie tylko a wyobrażam sobie zapachy!
Cudne zdjęcie z ogóreczkami, koprem i gruszeczkami ;:167 Sielskie, anielskie! Ściskam Cię serdecznie ;:196 ;:4
Awatar użytkownika
Shire
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 kwie 2016, o 21:33

Post »

Elu dzień dobry :wit
Ty też wekujesz i zaprawiasz, więc myślę, że nie będziesz mi miała za złe absencji ;:131

Zegrodka w pełni lata czaruje kolorami. Lilie bogate i w niczym nie ubiegają od tych wystawowych i owoców moc. Fajne nazwy! Ja taka Ślązaczka na ćwierć gwizdka ;:224 to ich nie znałam.
Diaboliczek w takim ogródku to ma raj.
Co teraz wkładasz do słoików- ja właśnie przewalczyłam tony papierówek własnych i podarowane wiśnie. Dziś będzie robota z kiszoną kapustą. Pozdrawiam cię! :)
Awatar użytkownika
mimoza55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2014, o 20:14

Post »

Elżbieto, pozdrawiam :wit
Bardzo i to bardzo zaniedbałam Twój wątek i nie tylko , ale ciągły brak czasy i awaria kompa, teraz muszę
nadrabiać zaległości. Warzywnik i ogród kwiatowy pierwsza klasa . Pa, pa... idę teraz stoczyć bój z moimi
renklodami Ulenkami jest ich masa, klęska urodzaju ;:145
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ja też nadrabiam zaległości.
Widzę, że zbiory się zaczynają
Ja też już cieszę się pomidorkami. Na razie koktajlowymi.
Niestety rukola jest zżerana przez pchełkę, ale za późno o tym przeczytałam. Podobno pomaga mokra ziemia, a tę ostatnio troszeczkę przesuszyłam
Spróbuję
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Zapracowana Eluśko gonisz wewte i wewte tu i tam robota a na zegrodce wszystko samo rośnie :wink: Ogórki z ogródka pychotka Amelka co przyjdzie to sprawdza czy tam cosik nie wisi zielonego :;230 bo lubi gólki nawet zasmakowała jej u babci mizeria ze śmietaną ,bo całkiem inaczej smakuje z tych ogórków mniam mniam niż sklepowych .Szkoda ,ze nie mam ich zbyt dużo wiec trza wykombinować miejsce na nie na przyszły rok.No popatrz nie przypuszczałabym ,żeby aksamitka ukorzeniła sie w wazonie .Połowę paków pożarły mi ślimaki z tych wysokich aksamitek od Iwonki 1 :evil: Jednak parę sie uchowało i lada dzień zakwitną ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”