Ogród Marty - Cz. XII

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Marty - Cz. XII

Post »

Witam wszystkich odwiedzających ,są wakacje i okres przetworów i nikt nie ma czasu ale chociaż na chwilkę ktoś zagląda ,dziękuję .

Teresa,ostróżki uwielbiam i chciałabym mieć ich jeszcze więcej ,ale dobre i tyle ,cieszę sie i ja na ich widok,mąż mówił dzisiaj ,że ogród dalej bardzo kwitnie ,jarzmianki pewnie i drugi raz zakwitną tylko stare przekwitłe pędy trzeba obciąć ,pozdrawiam ;:168

Kasiu,lubię ostróżki i też chciałabym ich nazbierać dużo,pozdrawiam ;:168

Marysiu,po południu odpoczywam ,zajęcia kończę późno ,dzisiaj np dopiero o 16 ,potem muszę trochę odpocząć ,Boguś dzisiaj nazbierał jeżyn i robi kompoty,strasznie przejął moje obowiązki :uszy ,ja mam więcej Głowaczków to jakoś ich sporo kwitło ,zostaw go na nasiona ,wysiej i posadź grupkę to będą lepiej wyglądać ,pozdrawiam i buziaczkiObrazek

Aniu,tak lubię ostróżki,ze jak jest ich czas to bardzo sie cieszę ,to jest właśnie czas wakacji,na pierwszej fotce to białe maki,bardzo dużo roślin teraz kwitnie i tak właściwie cały czas coś nas cieszy i mamy co oglądać ,pozdrawiam :wit

Maryniu,witaj ,siedzę tu i niby się bardzo cieszę,że jestem,odpoczywam ,zażywam zdrojowych kąpieli, a z drugiej strony to chciałabym być w moim ogrodzie ,ach ta moja nieokiełzana natura ,wrócę w sobotę po południu do domciu,bo do południa mam jeszcze zabiegi i kąpiele w siarce,pozdrawiam gorącoObrazek
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Troszkę zdjęć z mojego ogrodu ,żeby przyjemnie się spacerowało,zapraszam .
Obrazek

floks plamisty Delta
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Mydlnica
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

floksy plamiste Natasha
Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
lanceta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 wrz 2010, o 19:39

Post »

Martuniu, zastanawiam się,czy jest coś,czego nie ma w Twoim ogrodzie...Za każdym razem,odkrywam,coś nowego i to jest ..... ;:215
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Martuś cudownie się spacerowało po Twoim ogrodzie.
Pachniało mi wokół, no i skubnęłam pomidorków jak Ciebie nie było. Pomidory uwielbiam więc zajadałam aż miło.
Cudowny letni czas...chwilo trwaj. ;:196
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Martuś dobrze ze ogród zabrałaś ze sobą... piękna ta różyczka https://images89.fotosik.pl/4/e84864a4e18e127d.jpg czy coś więcej o niej możesz powiedzieć... Wypoczywaj i korzystaj z zabiegów... ja mam kolejne zastrzyki więc nici z przyjazdu do Buska, ale może za rok. ;:3 nie jest przyjacielem mojej choroby ;:222, wiec im go więcej tym moja sprawność maleje ;:131
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martuś cudne te floksy plamiste, a trytoma u Ciebie po prostu szaleje, ma chyba idealne warunki.Moja w tym roku lepiej kwitła to akurat było sucho i szybko wyschła...a może coś ja podżarło? Nornice dostają kota po deszczach tyle ich jest ;:oj Spacerek uroczy :D zresztą jak każdy po Twoim pięknym ogrodzie! Spotkanie się rozmyło więc niczego nie stracisz. Pozdrawiam i posyłam buziaki Obrazek
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2010, o 19:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit Martusiu

Wypoczywaj i się kuruj ;:196 Ogród piękny, Ostróżki bajeczne ;:167 , Anabella świeci swoją bielą iście po królewsku ;:138
Floksik Natasha urodziwy, ma takie ogromne wiechy? Czy Trytomy zawsze tak obficie kwitły? Wspaniale w tym roku ;:138
Pozdrawiam ;:3
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam,czas już teraz przyspieszył dla mnie i w sobotę po południu jadę do domciu,bo 2 tygodnie w sobotę przelecą w Busku ,no i jak szczęśliwie przyjadę do domciu,to będę krążyć po ogrodzie i pomidorkach ,już chciałabym je zobaczyć ,podobno bardzo urosły,a i ogród pięknie kwitnie .

Lodziu,Mam sporo odmian roślin,takie bardziej popularne to nawet nie pokazuję ,ale wszystkich nie można i nie da się mieć,pozdrawiam ;:168

Elżuniu,miło,że pospacerowałaś ,pomidorki dojrzewają a mnie nie ma ,ale jak szczęśliwie dojadę to się najem :uszy ,bardzo piękny mamy czas,ogrody pełne kwiatów i pełne owoców i warzyw,pozdrawiam ;:196

Ewciu,nie wiem teraz jaka to róża ,ale w ogrodzie jest meteczka to powiem jak zajadę ,wypoczęłam trochę ,ale zabiegów mam dużo ,żeby jak najlepiej wykorzystać ten czas ,przykro ,że dokucza ci taka choroba ,która wraca i powoduje tyle problemów ,ale dobrze,ze chociaż możesz co nieco robić w ogródku,pozdrawiam i zdrówka życzę ;:168

Marysiu,mam 3 floksy plamiste i bardzo je lubię ,ale są jeszcze inne ,muszę je jakoś sprowadzić do ogrodu,chociaż to na razie trudno,trytomy ładnie co roku kwitną ,u mnie też jest dużo nornic i wszystkich wyżeraków jest dużo ,już czasem sił brakuje do nich ,szkoda,że tak się wydarzyło z tym spotkaniem ,ja to od początku miałam nie być bo nie mogłam ,pozdrawiam ;:196

Krysiu,witaj ,fajnie ,ze wpadłaś ,masz teraz urlopik to i czasu więcej,wiec spaceruj do woli,ostróżki uwielbiam i chciałabym mieć ich dużo ,floksy plamiste są inne w kształcie kwiatostanu,mają go taki dłuższy ,trytomy co roku ładnie kwitną ,pozdrawiam,a ja kuruję sie jeszcze do soboty włącznie ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zapraszam na spacerek wśród moich kwiatów.

floks plamisty Natasha
Obrazek

Obrazek

ligularie
Obrazek

Fuksja bylinowa ,pięknie przetrwała zimę i kwitnie cały okres ,do jesieni tak będzie
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

floks plamisty Delta i biały przetacznik
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Mikołajek agawolistny
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pysznogłówka Scorpion
Obrazek

Obrazek

i taki bukiecik złocienia bylinowego żółciutkiego na dobranoc
Obrazek
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Martuś, wiesz,że zawsze lubię twój piękny, bogaty ogród,
Twoje floksy to takie wypasione ;:333
floks plamisty Natasha jest obłędnie śliczny.Po kilka ich sadzisz ??Pięknie wyglądają jak ich jest więcej ;:108
Ligularie ?? Myślałam,e to języczka .Piękne ;:173
Fuksja bylinową i ja dostałam.Na wiosnę posadziłam do ogrodu.Ciekawa jestem jak u nie będzie rośną i czy da rade przezimować .,
Hortensje, jeżówki,, wszystko pięknie się prezentuje. ;:108
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ale ja Ci zazdroszczę tych masaży. Jak ja bym chciała tak 2 tygodnie poleżęc, żeby się mną zajmowano
No, ale masz rację, z jednej strony chciałbym, ale z drugiej nie wiem, czy wytrzymałabym 2 tygodnie bez ogrodu.
Ja od kilku lat nie wyjeżdżam na wczasy własnie, żeby nie zostawiać ogrodu.
Twoje floksy u mnie kwitną w najlepsze ;:196
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16

Post »

Martuś!Zawsze mówię,że rośliny w dużych grupach są efektowniejsze od tych pojedynczo lub w malutkich bukiecikach rosnące ,nadal podziwiam Twój piękny ogród! ;:3
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

No właśnie z trzema to już spory kłopot, gdy był jeden podrzucałam do rodziców... Choć biedny strasznie tęsknił...
Wszystko piękne, ale te pełne ostróżki ;:173 Czy pod białymi floksami jest biały tojad? Kupiłam sobie kiedyś, ale zakwitł na niebiesko ;:224
Cudnie ukwiecone rabaty ;:215
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martuś przecudny ogród botaniczny! Floksy to wspaniałe plamy kolorystyczne dopóki nie zacznie padać deszcz...no właśnie czy u Ciebie też się pokładają a raczej rozkładają :wink:
Już jutro wracasz do swoich ukochanych kwiatów i pomidorków, jeszcze ostatnie zabiegi i pakowanie. Dobrze że Boguś jedzie po Ciebie, bo nie będziesz gnać szybko :;230
Szczęśliwej drogi i pozdrawiam ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Marto floksy plamiste przecudnej urody, paseczek w środku dodaje im dostojności. Trzeba sadzić takimi dużymi kępami jak u Ciebie wtedy ma się efekty.
Pysznogłówkę Skorpion mam od Ciebie, pięknie kwitnie, do tego jej ciemny fioletowy kolor przyciąga wzrok.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”