Hortensja - FOTO prezentacje 2016 - 2024
- paola1a
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 paź 2010, o 22:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Hortensja - FOTO prezentacje 2016,2017,2018
Uwielbiam na nie patrzyć i nigdy nie mam dosyć, jutro zrobię fotki swoim i wrzucę
Paulina
-
- 500p
- Od: 20 mar 2014, o 19:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- LadyK
- Od: 11 wrz 2015, o 14:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Tak, a jak na wiosnę będziesz przycinać to się ładnie rozkrzewi.
U mnie w tym, roku hortensje na ogół dopisały, choć nie wszystkie zakwitły a niektóre tylko kilkoma lub nawet tylko jednym kwiatem ale to i tak sukces w porównaniu do ubiegłych lat. Nie mam tylko czasu zdjęć umieszczać w porę. No i niestety przekonałam się, że hortensje kupione u pewnego sprzedawcy z pewnego portalu aukcyjnego jako różne ciekawe odmiany okazały się wszystkie jednakowe, że tak powiem pospolite - tzn. z tych co zakwitły ale już nie łudzę się, że te które jeszcze nie zakwitły będą tymi właściwymi. Dlatego też wolę teraz jednak dać trochę więcej ale z pewnego źródła.

U mnie w tym, roku hortensje na ogół dopisały, choć nie wszystkie zakwitły a niektóre tylko kilkoma lub nawet tylko jednym kwiatem ale to i tak sukces w porównaniu do ubiegłych lat. Nie mam tylko czasu zdjęć umieszczać w porę. No i niestety przekonałam się, że hortensje kupione u pewnego sprzedawcy z pewnego portalu aukcyjnego jako różne ciekawe odmiany okazały się wszystkie jednakowe, że tak powiem pospolite - tzn. z tych co zakwitły ale już nie łudzę się, że te które jeszcze nie zakwitły będą tymi właściwymi. Dlatego też wolę teraz jednak dać trochę więcej ale z pewnego źródła.

Pozdrawiam Katarzyna
"Kobieta ma zawsze coś do zrobienia w domu, głupia w nocy śpi, to się jej nazbiera"
"Kobieta ma zawsze coś do zrobienia w domu, głupia w nocy śpi, to się jej nazbiera"
Hortensje zimą

-
- 500p
- Od: 20 mar 2014, o 19:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Hortensja - FOTO prezentacje 2016,2017,2018,2019
Pozdrawiam
Joanna Anastazja
Joanna Anastazja
- anida
- Od: 26 sie 2015, o 21:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Pozdrawiam Anida
Nie należy mylić prawdy z opinią większości.
Nie należy mylić prawdy z opinią większości.
- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Piękne te Wasze hortensje choć tak szczerze mówiąc ja uwielbiam wszystkie hortensje i każdej wiosny niecierpliwie wypatruję pierwszych oznak wybijania pąków kwiatowych 
Mimo suchej wiosny i upałów kwitnienie będzie dość obfite i terminy rozkwitania poszczególnych odmian w miarę zachowane.
Pierwsza tradycyjnie rozkwita Dolprim Prim White - w połowie czerwca juz pokrywa sie bielą.
W ubiegłym roku po przesadzeniu chorowała i kilka pędów podsuszonych wycięłam. Do końca sezonu część uzupełniła a ten rok chyba jej służy jak widać na załączonych zdjęciach.

Tuż po niej zakwita wyhodowana przeze mnie z sadzonki zdrewniałej hortensja bukietowa - też zakwita w czerwcu. Mimo pomocy hobbystów przy próbie identyfikacji nic nie wyszło bo za wcześnie zakwita
NN-ka i z racji terminu rozkwitania nazywam ją EXTRA wczesna

W kadrze załapała się rozkwitająca Invincibelle Spirit

Pozdrawiam i czekamy na kolejne kwitnienia.

Mimo suchej wiosny i upałów kwitnienie będzie dość obfite i terminy rozkwitania poszczególnych odmian w miarę zachowane.
Pierwsza tradycyjnie rozkwita Dolprim Prim White - w połowie czerwca juz pokrywa sie bielą.
W ubiegłym roku po przesadzeniu chorowała i kilka pędów podsuszonych wycięłam. Do końca sezonu część uzupełniła a ten rok chyba jej służy jak widać na załączonych zdjęciach.

Tuż po niej zakwita wyhodowana przeze mnie z sadzonki zdrewniałej hortensja bukietowa - też zakwita w czerwcu. Mimo pomocy hobbystów przy próbie identyfikacji nic nie wyszło bo za wcześnie zakwita
NN-ka i z racji terminu rozkwitania nazywam ją EXTRA wczesna

W kadrze załapała się rozkwitająca Invincibelle Spirit

Pozdrawiam i czekamy na kolejne kwitnienia.