Ogród Marty - Cz. XII

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Ogród Marty - Cz. XII

Post »

Martusia miłego wypoczynku Busko - część uzdrowiskowa całkiem przyjemna, ale Busko jako aglomeracja miejska... to całkiem inna bajka . Ja trochę siedzę w przetworach ;:131 , ale tylko na miarę mojej sprawności, mam do pomocy moją mamusię (84l) ...takie życie, że zamiast ja jej to ona mnie pomaga. Miłego wypoczynku, a ja pospaceruje po twoim ogrodzie Obrazek
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
szyszunia
1000p
1000p
Od: 4 lis 2009, o 13:38

Post »

Martuś aleś poszalała z tymi przetworami. ;:oj ja też z nimi walczę ale u nas bardziej ogórki i owoce też. Teraz musisz porządnie wypocząć w Busku
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witajcie moi drodzy ,czas biegnie nieubłaganie i już dochodzi tydzień mojego pobytu w Busku,a ja chciałabym być i w Busku i w domciu, ;:306 .tęsknię za ogrodem kwiatowym i pomidorkami.

Marysiu,wiem ,że masz trudny okres i trzymam kciuki ,żeby wszystko było dobrze ,moje fuksyjki pięknie przezimowały w gruncie i kwitnąć będą do jesieni ,ja tutaj mam 8 zabiegów dziennie ,więc mam co robić i po czym odpoczywać ,ale może będę mogła sprawniej pracować w ogrodzie :uszy ,mam świadomość ,ze nie mogę sie tak naraz zabrać do cieżkiej pracy ,ale przy pomidorkach chętnie postoję ,Boguś mówi ,że pięknie rosną i dojrzewają ,pozdrawiam ;:196

Ewciu,jestem gdzieś niedaleko Ciebie pewnie ,daleko masz do Buska?spaceruj po ogrodzie ,i powoli zawsze coś zrobisz do słoiczków ,trudno,każdy z nas ma jakieś dolegliwości ,ale z całego serca życzę zdrówka i pełnej sprawności,pozdrawiam ;:196

Iwonko,słoików litrowych kompocików mam już zrobione około 300 szt ,żeby nikomu nic nie zabrakło,jeszcze będę robić ze swoich jesiennych malin ,,no i bedę robić przetwory pomidorowe i ogórkowe tez z własnych ,pomidorków mam około 250 krzaczków,podobno już pięknie i coraz wiecej dojrzewają ,pozdrawiam ;:168
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zapraszam do ogródka ,bo tyle zdjęć przygotowanych ,a ja nie mogę wyrobić z pokazaniem wszystkiego,zajęć mam tutaj dużo i odpocząć też trzeba ,ale mam nadzieję ,że się mi wybaczycie,że tak mi to powoli idzie ,pozdrawiam wszystkich ;:196 ;:196

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

moje pomidorki w gruncie które zostawiłam w niedzielę jak wyjeżdżałam z domku,już parę dojrzewało,a dzisiaj mąż dzwoniąc powiedział,że zebrał około 10 kg dojrzałych.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

pomidorki zebrane przed wyjazdem
Obrazek

i niektóre ważą 84 dkg
Obrazek

Naparstnica rdzawa
Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

No popatrz ja zajadam się śliwkami a Ty pomidorami...jakby się tak Martusiu dało po światłowodach wymienić :;230 Ale ja już za chwilę też zbiorę sporo bo czerwienieją, a zjadłam tylko parę i warga mi wisi :;230
A co to tak ładnie kwitnie https://www.fotosik.pl/zdjecie/8b30a9883744a57f bo jakoś nie rozpoznaję, ale może dlatego bo część zdjęć to zaległe :wink: 8 zabiegów to nieźle Cię wymęczą i na tańce pewnie już nie masz ochoty ;:306 Pozdrawiam i korzystaj z braku pracy ;:196 :D
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Martusiu, i jak tu się rozdwoić? Być tu i tu zarazem... hmm...
W sumie, to wcale Ci się nie dziwię, bo ja też tak mam. Lubię gdzieś wyjechać, ale najchętniej to zabrałabym z soba ogród, żeby mieć go pod ręką.
Pomidorasy masz dorodne!!! ;:167
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Pomidorowy zawrót głowy. Pięknie wyglądają, wszystkie dorodne, duże. Jestem ciekawa co to za odmiana te z dzióbkiem.
Ja zebrałam jednego, chyba największego zważyłam równy 1 kg, na dwa rzuty jedliśmy go.
Jak po sanatorium wrócisz będziesz miała co przerabiać.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

O jak ja ci zazdroszczę tego wyjazdu... Sama też chętnie skorzystałabym z takiego podreperowania, ale z trzema psiakami to już nie jest takie proste ;:224
Pokazuj, pokazuj zdjęcia, wszak piękne ci one ;:173
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam w niedzielny wieczór,dzisiaj odpoczywałam intensywnie ,bo intensywnie tutaj pracuję cały tydzień na moje zdrowie :uszy ,jutro od rana znowu się zacznie ,ale dzwonię do domu codziennie i mam wiadomości na bieżąco ,więc ogród kwitnie ,pomidorki pięknie rosną i dojrzewają ,malinki też zaczynają dojrzewać i rosną ogóreczki,więc będzie co robić jak wrócę .

Marysiu,pyszne masz te śliwki ,chyba muszę coś posadzić śliwkowego,bo uwielbiam śliwki ,a mam jakieś dwa stare drzewka ,które nic nie owocują i są wysokie i nic nie warte ,ta roślina o którą pytasz to Cimicifuga ,zaległości nie są duże bo tygodniowe ,na tańce nie chodzę ,bo mi sie nie chce ;:306 8 zabiegów mi wystarczy,pozdrawiam ;:196

Basiu,no nie da się być wszędzie ,a ogrodu się nie zabierze nigdzie ,mam donos z domu ,że pomidorki rosną ślicznie ,żeby tylko były dalej zdrowe ,pozdrawiam ;:168

Dorota,wszystkie pomidorki mam z etykietami ale nie ma mnie w domku ,u mnie też pewnie będą takie kg olbrzymy,bo rosną pięknie ,ale tak wcześnie one dojrzewają ,przecież to pomidorki w gruncie ,żeby dalej tak rosły to będzie super,jak wrócę to będzie znowu pracy ,że hej ,a ja też nie mogę tak na łeb na szyję zabrać sie za tą pracę ,pozdrawiam ;:168

Gosiu,ja wyjeżdżam prywatnie i czas określam taki jaki mnie odpowiada, a może miał by ktoś zostać ze zwierzętami na dwa tygodnie ,zdjęcia ogrodu pokażę zaraz,pozdrawiam ;:168
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zapraszam na mały spacer do mojego ogrodu,jest bardzo pachnący, kwitnący i nawet pojeść można .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Głowaczek olbrzymi
Obrazek

krwawnik
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
inka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2009, o 11:54

Post »

Witaj Marto , ogród piękny i bez Pani , śliczne kwitnienie ostróżek , u mnie one dopiero drugi raz wypuszczają nowe pędy , nie wiem czy jarzmianki też powtarzają kwitnienie?
Pozdrawiam ,życzę dużo zdrówka i bardzo dziękuję za pw , ;:167
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Martuś ostróżki masz cudne ;:167
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martusiu cieszę się że odpoczywasz w sanatorium, bo inaczej zginęłabyś wśród słoiczków ;:4 A tak odcięta co prawda od ogrodu zostałaś odcięta od swojej ślicznej kuchni. Dobrze że wzięłaś ogród na dysku ze sobą i nie pozbawiasz nas jego uroku. Jak Ci kwitnie głowaczek, bo mnie w porównaniu z latami minionymi bardzo marnie :wink: wręcz martwiłam się że go straciłam. Korzystaj z odpoczynku! Pozdrawiam serdecznie Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Martus :wit
Ostrozki to masz fantastyczne. Takie wielkie. Tak dużo mają kwiatów. Fantastyczny widok.
Hortki piękne.
Maczki urokliwe. A na tej pierwszej fotce ten biały pierzasty kwiat to też mak ??
Lilie też śliczne.
Oj w ogóle twój ogród zawsze zachwyca mnóstwem roślin I kwitnien. ;:173
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Serdeczności pozdrówkowe ;:196 dla miłej Kuracjuszki ! :D Ogród zostawiłaś dopieszczony,przetwory zrobione ,.resztę jak wrócisz to ze zdwojoną energią nadrobisz...Miłego pobytu!

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”