Ogród 100 róż cz. IV

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Monifd
500p
500p
Od: 12 kwie 2012, o 00:40
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród 100 róż cz. IV

Post »

Aniu z utęsknieniem czekam na kolejne odsłony twojego ogrodu.

Zmieniłaś adres strony? Nie mogę jej odnaleźć. A to dla mnie wzór ...niedościgniony :D
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 gru 2012, o 17:49

Post »

:wit

Co za szczęście, że wreszcie spadł deszcz! Potworna susza nie powstrzymała mnie jednak od corocznego przesadzania roślin :D Dwudniowe opady wybawiły mnie jednak od ganiania z konewkami i stania z wężem. Ciekawe tylko na jak długo...

Ewelina, trzymam kciuki, żebyś mogła zobaczyć jak najwięcej tych swoich irysków już w przyszłym roku :)
Takich niebieskości mam sporo. Nawet je zgrupowałam na jednej rabacie, ale efektu układanki niestety nie ujrzałam w tym roku, bo żaden z nich nie zakwitł ;:224

Elu, dzięki :) Cały czas dosadzam byliny (w tym astry :) ) Kolejne róże na liście eksmisyjnej...
No i co, wyhaczyłaś coś w ogrodniczym? Jak to dobrze, że ja nie mam po drodze takiego sklepu ;:306

Dziękuję Tereniu :) Kupiłaś irysy? Normalna irysomania zapanowała na FO :D Moich też większość nie zakwitła.
Ciekawe, czy też po dokonaniu kolejnych zmian zapowiadasz, że to już ostatnie?

Majeczko, mam też troszeczkę żółtków i pomarańczków, ale na uboczu :;230 Dziękuję za słowa uznania ;:196
Po irysach - róże, potem jeżówki, pysznogłówki i ostatnia moja słabość - floksy :D

Aniu, moja Leda też po przeprowadzce z półcienia. Róże jednak nie przepadają za takimi miejscówkami...
Nie mam Ombree Parfaite, ale chyba jest mniejsza od Hippolyte? A dlaczego chcesz wymienić? Słabo rośnie, czy choruje?

Gosiu, u mnie też kiepsko z czasem. Może jesienią będziemy mogły częściej zaglądać...
Iryski chcesz wymieniać? Nie wymieniaj, tylko dokup bladawców :D
Dziękuję za troskę ;:196 W tym roku rzeczywiście panuje okropna susza, ale w środę i w czwartek spadł wreszcie prawdziwy deszcz.

Jadziu, chyba będę musia wstać jeszcze trochę wcześniej, żeby naprawdę docenić urok ogrodu o poranku :).

Moni, adres b/z :) ...ale z Ciebie żartownisia :D

Mój lipcowy ogród;

Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

;:100
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
marchewka81
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 20 kwie 2016, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ach jak czekam z niecierpliwością na Twój wątek. Tak pieknie rosną Ci jezowki i wszystkie rośliny oczywiście też. Czy nie masz problemu z poskładaniem sie kwiatów? Np moje przetaczniki niektóre jezowki rozkładają sie w środku, nie mówiąc już o kocimietce, nie jest taka wyniosła tylko jak miotła zużyta. W czym jest problem? I proszę o róże! Pokazuj co Ci w tym roku kwitnie najpiękniej ! Pozdrawiam serdecznie
Awatar użytkownika
nena08
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 10:06
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu, Ombree Parfaite ma małe kwiaty i łapie mączniaka.
Piękny lipcowy ogród i ta konsekwencja kolorystyczna. ;:138
Mam w końcu jeżówkę Southern Belle :D
Co to jest na czwartym zdjęciu :?:
Catalina
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 22 cze 2018, o 14:14

Post »

Zakochałam się w Twoim ogrodzie, rośliny są piękne, gatunki i kolorystyka taka "moja", wspominasz o blogu, czy podasz mi link, bo nie mogę nigdzie znaleźć.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Aniu, ale żeby dosadzić bladawców, muszę najpierw coś wykopać. Mam kilka tych samych odmian. Po prostu je wymienię.
Na dokładkę kilka odmian mi się nie podoba.
Muszę też dokupić kilka dalii. Są cudowne, chociaż u mnie za bardzo im się nie podoba, bo są albo obżerane, albo chorują
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj :wit . Chciałabym tych niebieskości ale jak będzie to się okaże. Masz boski lipcowy ogród i moje ukochane kolory ;:167 . Piękne te dalie na ostatnim zdjęciu, jak kule ;:oj . Jeżówki są moim faworytem , pięknie ;:138 . Pozdrawiam i udanego dnia życzę :wit .
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21

Post »

Te pomponowe dalie najbardziej mnie urzekły , mam do nich słabość bo jakoś te wielkokwiatowe nie przemawiają do mnie , na moje oko do większości roślin nie pasują , są za wielkie i wszystko w ogrodzie przytłaczaja , no chyba , że rosną przy krzewach .Jest gorąco , ale ogrody z temperaturami dobrze sobie radzą i nie brakuje w nich kwitnień , koloru i zapachu .Pozdrawiam ;:167
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Witaj, Ana!
Cóż mogę rzec, patrząc na zdjęcia tego wcielenia Twojego ogrodu:
- Pięknaś ty, Królowo Różo, ale ... ta masa świetlistych, strzelistych, pastelowych, rozwichrzonych, zwiewnych roślin to jest to.
Bylinowe ogrody nie mają sobie równych. W zielonych pokojach też powoli wracam do tej wersji... ;:224.

Serdeczności i buziaki - Jagi
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu jak tam u Ciebie końcówka lata? Bo samo lato prezentowało się w ogrodzie wspaniale :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”