Trzy rabatki...to jeszcze nie ogród II

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Trzy rabatki...to jeszcze nie ogród II

Post »

Fotosik naprawił uszkodzenie i mogłam podziwiać Twoje irysy, ale jak na 200 odmian, to zdjęć niewiele ;:145 .
Przykro mi, że tak Cię potraktowałam, ale może się zbierzesz i postarasz trochę więcej wstawić zdjęć ;:173 . Uwielbiam kolorowe i rysy i też mam dylemat, czy ściągać ostre barwy, czy stonowane. Każdy jest piękny i właściwie nie ma jak wybrać ;:185 .
Twoje kępy irysów powalają na kolana ;:oj , bowiem, ja też mam piasek, ale nie wiem, czy czegoś takiego doczekam.
Czytam, że sadzisz piwonie - odważnie, bo lubią cięższą glebę. Popatrzę, jak pójdą u Ciebie, chociaż myślę, że nie mam na tyle miejsca, żeby jeszcze gdzieś je wepchnąć ;:306 .
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2012, o 18:50

Post »

Witaj Olu w moim ogrodzie :D Pamiętam,że kilka lat temu kupowałam od ciebie storczyki,które zresztą mam do dziś,a tu proszę nowy wątek i nowa działeczka :D Gratuluję i będę ci kibicować

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Elwi u mnie też wiele odmian nie kwitło w tym roku,zwłaszcza z nowych nasadzeń,a sklep Peonymaxs jak najbardziej polecam.Niezależnie od tego kiedy zamawiasz pani Monika robi wysyłki dopiero jesienią,ale karpy wysyła, cudne,kupiłam w tamtym roku sześć i wszystkie zakwitły,a ponieważ wcześniej kupowałam znacznie mniejsze sadzonki,na które trzeba było czekać aż do tego roku to miałam fajny peoniowy sezon :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu Troja dużo osób skarży się w tym roku ma słabsze kwitnienie,przyznam się że tak kiepskiego wyniku jeśli chodzi o nowe nasadzenia to chyba jeszcze nie miałam,ale najważniejsze, że wszystkie przetrwały zimę i pięknie rosną w zielone :D
Kasiu,Aniu z fotosikiem to ja w ogóle mam jakieś przeboje.Po tej awarii okazało się, że przegapiłam koniec abonamentu i przedłużyli mi automatycznie jako darmowy,zorientowałam się dopiero jak zobaczyłam komunikat że nie mogę wysłać nowych zdjęć bo przekroczyłam limit :roll: Jak już wysłałam kaskę to dziesięć dni czekałam na wyjaśnienie sprawy, bo im przelew zaginą :shock: Paranoja normalnie.
Czy wy też macie różany niedosyt,bo ja mam wrażenie, że szybko zakwitły i jeszcze szybciej przekwitły

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Elżbietko kochana ja często przedstawiam się jako irysomaniaczka i to nierefolmowalna :D Mam wiele ogrodowych miłości, ale ta do irysów jest zdecydowanie największą,a w miarę jak mi ich przybywa robię się coraz bardziej wybredna i chcę coraz nowszych i piękniejszych :D
Ale teraz będę się dalej chwalić rozami,bo popisał się panny ;:oj

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nareszcie znów mam ciepełko i słońce, co mnie cieszy bo zapowiada się wiele pięknych liliowcowych kwitnień :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p
Od: 6 kwie 2017, o 09:21

Post »

Beatko śliczne liliowce pokazałaś :wink: U nas zrobiło się znowu zimno, wiatr tak zacina, że wygania z ogrodu i liliowce dziś słabo otwarte a szkoda bo codziennie otwierają się nowe odmiany.
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu pocieszyłaś się ciepełkiem całe dwa dni i znów zimno a wiatr głowę urywa.Złości mnie to bo akurat teraz rozkwitają moje ulubione odmiany, a takim na wpół rozwiniętym to nawet zdjęcia się zrobić nie da :D A wybarwione w tym zimnie są cudnie,takie jaskrawe,wyraziste kolory

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Beatko,takie piękne masz irysy ,że też bym takie chciała ,a teraz pokazujesz cuda liliowcowe , a ja nawracam po twoich ścieżkach i podziwiam twoje zbiory ,przepiękne zbiory,pozdrawiam i miłej niedzieli życzę ;:168
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

Beatko nie tylko irysy masz cudne. Róże zachwycające. ;:138
Jak już wstąpiłam do Ciebie to choć parę słów musiałam napisać z wrażenia. ;:168
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Martusia mówisz,że kuszę :D :D :D ,to dobrze, bo to ty kochana zainspirowałaś mnie piwoniami ,że o innych cudeńkach nie wspomnę :D ale to dobrze z roku ma rok mój ogródek powiększa się o nowe rośliny i jest coraz bardziej kolorowy i kwitnący od wiosny do późnej jesieni, tak jak chciałam, bez takich zielonych przerw jak na początku :D
Elżbietko, bo róże są magiczne i niesamowite ;:167 Na początku bałam się że angielki nie przetrwają u mnie zimy,ale niektóre odmiany zaskoczyły mnie swoją wytrzymałością na mróz, moje ubogie piach i błędy ogrodniczki.W pierwszym roku,kiedy na główne rabaty zakradała się po cichutku jesień że swoimi rozchodnikami i chryzantemami, w zakątku pod wiązem ponownie zakwitły róże, zrobiło się tak cudnie wiosennie,inaczej jakby na tym kawałku ogrodu czas się zatrzymał :D I to właśnie powtórne kwitnienie sprawiło, że kolczaste królewny skradł mi serce i coraz ich więcej u mnie ;:167
Czy u was też jest tak zimno i paskudnie :cry:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Cudne masz liiowce ;:138 ,ale u mnie część wypadła, nie wiedzieć czemu. Nic nie szkodzi, bo to co zostało niemożebnie się rozrasta i dalej jest kolorowo :heja .
Fajnie, że lubisz kolory w ogrodzie, bo one dają energię. Tak trzymać ;:196 .
Nieźle na tym piachu zakwitły piwonie u Ciebie. Uwielbiam te ich zapachy, ale dla mnie, kwitną za krótko :( .
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu kochana jak mi po jednej zimie wypadło z dziesięć nowych odmian to przeszło mi parcie na nowości za kilka stówek.Im dłużej mam ogród tym większy nacisk kładę na rośliny i odmiany, które dobrze sobie u mnie radzą.Zamiast dokupować nowe zaczęłam dzielić i rozsadza te odmiany liliowców, które mi się sprawdziły, kolorowe, falbaniaste i żenujące bez łaski :D
Jak miałam tylko peonie po poprzednich właścicielach domu to też tak myślałam, piękne, ale tak krótko kwitną,ale jak posadziłam dziesięć nowych odmian to kwitnienie rozłożyło się w czasie.Zaczyna Red Charm I Salmon Dream,a potem następna i następna tak że nawet przy tych upałach cieszyły mnie przez miesiąc ;:167
Teraz zaczyna się to co obie lubimy :D Czas lilii,liliowców i floksów i jeżówek i...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Już od dłuższego czasu staram się nic nie kupować, bo rośliny się rozrosły i trzeba coś z tym zrobić ;:7 . Rozsadzam więc żurawki i liliowce. Muszę się zająć floksami, bo kępy przy ziemi duże, a kwiatow mniej. Ale to na wiosnę.
Masz rację, teraz kwitną nasi ulubieńcy i nie ma co się sadzić na nowości, bo one nie na nasze piaski się nadają ;:185 . Te, co masz, są cudne i tego się trzymaj ;:196 . Lubię kolory i ...już :tan .
;:168
Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
inka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2009, o 11:54

Post »

Beatko nie wiem jak przegapiłam Twój piękny ogród , w którym jest tyle pięknych okazów roślin , może dlatego ,ze ja zapatrzona w róże i piwonie , mało zaglądałam do innych ogrodów.Teraz mam więcej czasu to myślę to nadrobić , przepiękne irysy i nie tylko pozdrawiam :) ;:3
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”