Familokowego ciąg dalszy

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Familokowego ciąg dalszy

Post »

Jadziu, floks Purple Star, to prawdziwa gwiazda! ;:215
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Oczywiście, że chodziło mi o heliotropa ;:306 Mam z tą nazwą kłopot, zawsze się muszę zastanowić. A jak się nie zastanowię, to wychodzą mi inne kwiatki :;230
Jadziu, czy to cudo, to werbena? https://images84.fotosik.pl/1106/093ed5a85d0ac832.jpg Może miewa nasionka, bo jest przecudne, to coś?
I trzmiela na ogóreczniku uchwyciłaś świetnie ;:63 Ciekawe czy spija nektar, czy też widoczne krople wody? Kwitnie mi już jeden liliowiec od Ciebie, poproszę Cię o identyfikację, tylko muszę go przyłapać na kwitnięciu. Bo jak na razie, to zawsze jak przyjeżdżam, to jeden już jest przekwitnięty, a reszta w pąkach :;230
Kocham takie busze, więc i w Twoim czuję się doskonale :tan
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

IWONKO spoko też mam niekiedy tak z roślinami ,że sie przejęzyczam ,ja jednak wiedziałam o co biega .Ta ta roslinka to werbena hastata i cudnie sie przebarwiła łącząc sie z fioletową .W ubiegłym roku była jasno różowa a obok rośnie też fioletowa, więc się no ten tego,,,,, :;230 Nie każ mi identyfikować liliowców chyba ,że mam go podpisany z ubiegłego roku To ubiegłoroczna kępa i super przezimowała mam też białą werbenę i też mocno się rozsiała.dzisiaj zanosiło sie na deszcz jednak tylko się chmurzyło spadło parę kropel i to WSJO .Też kocham ten mój BUSZ ;:167

Obrazek

Obrazek

BASIU ano ładne są te floksy z oczkami, jednak białe, czy ciemno lilowe ,różowe również

Obrazek

Obrazek

ELUSIA Riant daje w tym roku z siebie wszystko i chociaż kwiaty nie są zbyt duże, jednak ich ilość to rekompensuje . Niestety Hanusia nie zakwitnie jednak jej dzieci maja sie dobrze i możliwe za 2 lata też zakwitną jednak w doniczce juz nie pójdą do gruntu

Obrazek

to różyczka ukorzeniona przez Andrzeja

Obrazek

BEATKO rutewek nie podwiązuje mają sztywne pędy, więc same sobie wspaniale dają radę .Może inne o mniej zdrewniałych pędach trzeba podwiązać na razie nie podwiązywałam żadnej .zaczyna sie robić pachnąco za sprawą lelijek OT

niestrudzona zawodniczka ;:167

Obrazek

wreszcie też mogę się pochwalić jeżówkami :heja

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Masz naszykowaną kolejną różę Jadziu - 'Queen Babylon Eyes' ;:168
Obrazek
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

;:180 a raczej nie dziękuję, oby zdrowo rosła .Andrzeju Pink pins dopiero teraz pokazuje kwiatki ale miałam z nią przeboje i siedzi teraz w donicy bo z wiosny myślałam ,że po niej ostro przemarzła
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jadzinko najważniejsze, że żyją. Masz gliniasta ziemię a one chyba takiej zimnej nie lubią.
Masz na nie sposób...no i prędzej czy później zakwitną dla Ciebie. ;:196
Schwarze Madonna na żywo na pewno o wiele ładniejsza.
U mnie OT jeszcze nie kwitną.
;:196
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Jadziu uwielbiam byliny o kwiatach jak "świece" typu pustynnik, języczka itp Dość długo są ozdobą bo kwiatostany wysokie. Ciekawy kształt kwiatostanu tojeści zawsze mnie rozśmiesza i przypomina nazwę ludową ( gęsie szyje). A ... przy okazji prawidłowa nazwa to Tojeść orszelinowata - zabrakło końcówki a wiem,że lubisz mieć wszystko jak trzeba.
Znów furczak ... masz oko ;:138 ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2010, o 19:27

Post »

:wit Jadziu ja też uwielbiam tak kolorowo dlatego lubię oglądać takie ogrody jak Twój busz ;:167
Koło Cherry Girl To Floksik rośnie? Gratuluję jeżówki ja ciągle czekam na razie jeżyki, ale już za moment ;:173
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Jadziu ja też Lubię ten twój kolorowy busz. ;:108
Hortki widzę już pieknieja .
Róże w dalszym ciągu piękne pokazujesz . Do tego piękne kolekcja lilii.
Piękne lato z tyloma kwitnieniami . To nic że teraz chłodniej ibdeszczowo.Takie dni też są potrzebne. :wink:
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45

Post »

Cześć Jadziu, Novalis chętnie powtarza kwitnienie, więc niedługo zobaczysz następne pąki. Piszesz, że się ochłodziło, u nas przedwczoraj było 5 stopni w nocy, strasznie zimno, w kwietniu nie było takich zimnych nocy... brrr. Na szczęście dzisiaj już jest ciepło, chociaż rano tylko 10 stopni ;:224
Śliczny ten Twój busz, bez dwóch zdań ;:215 , tyle dobra w jednym miejscu ;:224 .
Szkoda rutewki, ale na pewno wypuści nowe pędy ;:108 .Moje rutewki na szczęście przywiązałam, często wieje z zachodu , więc tak na wszelki wypadek dostały podpory.
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Jadziu, pytam, bo ja się boję o jedną rutewkę, jest tak wysoka, że nijak jej już wyżej nie dam rady podwiązać, a ona dopiero jest przed kwitnieniem. Tym 2 pozostałym to wystarczy 2 metrowy palik, więc z nimi bez obawy.
Brawo za ostróżkę, brawo za jeżówki!
Trochę musiałam przemyśleć ten skrót lilii OT ;:306 Ale szybko się zorientowałam o co chodzi ;:306
Też się upajam ich zapachem ;:215
Mam wielką prośbę, miałam je tylko jeden rok i jakoś mi czmychnęły te floksy z rabaty, po czym ich poszukiwałam. Czy można jakąś małą ich sadzoneczkę przejąć? Nie musi być w tym roku..... ;:196 https://www.fotosik.pl/zdjecie/d8cf1c754fab21a8
Proszę, trzymaj kciuki aby werbena patagońska zdązyła mi zakwitnąć ;:108
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Przepiękne zdjęcia całego ogrodu ;:138 Ale Ty masz tam roślin, do koloru do wyboru, cudnie po prostu, ile kolorów ;:oj naprawdę jestem zachwycona. Ja bylin mam mało to u mnie teraz nie tak kolorowo . Miłego dnia Ci zyczę Jadziu, może nie tak upalnego jak u mnie :wink:
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
Bazyla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lut 2017, o 20:44

Post »

Jadziu jeszcze raz dziękuję za wspaniale spędzoną sobotę, było mi bardzo miło ;:196
Mam nadzieję, że już lada chwila uporasz się z resztką prac domowo-renowacyjnych i będziesz mogła spokojnie sobie poogrodować.

Czarna Madonna niezwykle piękna, ale ten misz-masz liliowo-ostróżkowy okraszony nagietkiem baaaardzooo uroczy.

Życzę nam deszczu i miłej niedzieli ;:196
Życie jest zbyt krótkie, żeby się na nie obrażać
Beata
Bazylowo
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

Jadziu, a czy wiesz że i ja mam jedną Hastatę fioletową ?
Jest niższa od tych jasnych, ale mam nadzieję że też wyrośnie i stworzy ładną kępkę.. fajne są... aaa... białą też mam ...
A Patagońskich mam pełno po całej działce rozsianych... dałam je do kompostownika i teraz rosną wszędzie... ;:306
... na razie je zostawiam, bo ma sporo miejsc świecących pustkami... kurde... wydaje mi się że im więcej kombinuję z roślinami, tym gorzej mi to wychodzi... ;:223
Jadziu, a powiedz mi czy Języczka Przewalskiego daje Ci radę w słońcu ?... moja jest w cieniu, a i tak mdleje...
Awatar użytkownika
irpam
500p
500p
Od: 10 lip 2017, o 17:30

Post »

Jadziu dobrze ,że popadało a może i pada (przynajmniej u mnie teraz) bo nie trzeba będzie podlewać. ;:108 Nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie zaczeły się pokazywać ślimaki bez domków. Trzeba im wypowiedzieć wojnę. ;:163
Mnóstwo roslin masz w ogrodzie. Bardzo ładne liliowce i przepięknie wygląda Schwarze Madonna z kroplami wody. :heja
Pozdrawiam i zapraszam, Irena
Ogród i róże Ireny
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”