Familokowego ciąg dalszy
- apus
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Familokowego ciąg dalszy
Jadziu, floks Purple Star, to prawdziwa gwiazda! 

Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
viewtopic.php?f=2&t=117468
-
- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Oczywiście, że chodziło mi o heliotropa
Mam z tą nazwą kłopot, zawsze się muszę zastanowić. A jak się nie zastanowię, to wychodzą mi inne kwiatki
Jadziu, czy to cudo, to werbena? https://images84.fotosik.pl/1106/093ed5a85d0ac832.jpg Może miewa nasionka, bo jest przecudne, to coś?
I trzmiela na ogóreczniku uchwyciłaś świetnie
Ciekawe czy spija nektar, czy też widoczne krople wody? Kwitnie mi już jeden liliowiec od Ciebie, poproszę Cię o identyfikację, tylko muszę go przyłapać na kwitnięciu. Bo jak na razie, to zawsze jak przyjeżdżam, to jeden już jest przekwitnięty, a reszta w pąkach
Kocham takie busze, więc i w Twoim czuję się doskonale

Jadziu, czy to cudo, to werbena? https://images84.fotosik.pl/1106/093ed5a85d0ac832.jpg Może miewa nasionka, bo jest przecudne, to coś?
I trzmiela na ogóreczniku uchwyciłaś świetnie

Kocham takie busze, więc i w Twoim czuję się doskonale

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
IWONKO spoko też mam niekiedy tak z roślinami ,że sie przejęzyczam ,ja jednak wiedziałam o co biega .Ta ta roslinka to werbena hastata i cudnie sie przebarwiła łącząc sie z fioletową .W ubiegłym roku była jasno różowa a obok rośnie też fioletowa, więc się no ten tego,,,,,
Nie każ mi identyfikować liliowców chyba ,że mam go podpisany z ubiegłego roku To ubiegłoroczna kępa i super przezimowała mam też białą werbenę i też mocno się rozsiała.dzisiaj zanosiło sie na deszcz jednak tylko się chmurzyło spadło parę kropel i to WSJO .Też kocham ten mój BUSZ

BASIU ano ładne są te floksy z oczkami, jednak białe, czy ciemno lilowe ,różowe również

ELUSIA Riant daje w tym roku z siebie wszystko i chociaż kwiaty nie są zbyt duże, jednak ich ilość to rekompensuje . Niestety Hanusia nie zakwitnie jednak jej dzieci maja sie dobrze i możliwe za 2 lata też zakwitną jednak w doniczce juz nie pójdą do gruntu

to różyczka ukorzeniona przez Andrzeja

BEATKO rutewek nie podwiązuje mają sztywne pędy, więc same sobie wspaniale dają radę .Może inne o mniej zdrewniałych pędach trzeba podwiązać na razie nie podwiązywałam żadnej .zaczyna sie robić pachnąco za sprawą lelijek OT
niestrudzona zawodniczka

wreszcie też mogę się pochwalić jeżówkami

BASIU ano ładne są te floksy z oczkami, jednak białe, czy ciemno lilowe ,różowe również

ELUSIA Riant daje w tym roku z siebie wszystko i chociaż kwiaty nie są zbyt duże, jednak ich ilość to rekompensuje . Niestety Hanusia nie zakwitnie jednak jej dzieci maja sie dobrze i możliwe za 2 lata też zakwitną jednak w doniczce juz nie pójdą do gruntu

to różyczka ukorzeniona przez Andrzeja

BEATKO rutewek nie podwiązuje mają sztywne pędy, więc same sobie wspaniale dają radę .Może inne o mniej zdrewniałych pędach trzeba podwiązać na razie nie podwiązywałam żadnej .zaczyna sie robić pachnąco za sprawą lelijek OT
niestrudzona zawodniczka

wreszcie też mogę się pochwalić jeżówkami

- any57
- Od: 16 sty 2012, o 16:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Masz naszykowaną kolejną różę Jadziu - 'Queen Babylon Eyes'

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39

- Elizabetka
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lip 2006, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jadzinko najważniejsze, że żyją. Masz gliniasta ziemię a one chyba takiej zimnej nie lubią.
Masz na nie sposób...no i prędzej czy później zakwitną dla Ciebie.
Schwarze Madonna na żywo na pewno o wiele ładniejsza.
U mnie OT jeszcze nie kwitną.

Masz na nie sposób...no i prędzej czy później zakwitną dla Ciebie.

Schwarze Madonna na żywo na pewno o wiele ładniejsza.
U mnie OT jeszcze nie kwitną.

- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
Jadziu uwielbiam byliny o kwiatach jak "świece" typu pustynnik, języczka itp Dość długo są ozdobą bo kwiatostany wysokie. Ciekawy kształt kwiatostanu tojeści zawsze mnie rozśmiesza i przypomina nazwę ludową ( gęsie szyje). A ... przy okazji prawidłowa nazwa to Tojeść orszelinowata - zabrakło końcówki a wiem,że lubisz mieć wszystko jak trzeba.
Znów furczak ... masz oko

Znów furczak ... masz oko

- Krychna
- Od: 23 mar 2010, o 19:27

Koło Cherry Girl To Floksik rośnie? Gratuluję jeżówki ja ciągle czekam na razie jeżyki, ale już za moment

- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Jadziu ja też Lubię ten twój kolorowy busz.
Hortki widzę już pieknieja .
Róże w dalszym ciągu piękne pokazujesz . Do tego piękne kolekcja lilii.
Piękne lato z tyloma kwitnieniami . To nic że teraz chłodniej ibdeszczowo.Takie dni też są potrzebne.

Hortki widzę już pieknieja .
Róże w dalszym ciągu piękne pokazujesz . Do tego piękne kolekcja lilii.
Piękne lato z tyloma kwitnieniami . To nic że teraz chłodniej ibdeszczowo.Takie dni też są potrzebne.

- daysy
- Od: 13 lut 2014, o 12:45
Cześć Jadziu, Novalis chętnie powtarza kwitnienie, więc niedługo zobaczysz następne pąki. Piszesz, że się ochłodziło, u nas przedwczoraj było 5 stopni w nocy, strasznie zimno, w kwietniu nie było takich zimnych nocy... brrr. Na szczęście dzisiaj już jest ciepło, chociaż rano tylko 10 stopni
Śliczny ten Twój busz, bez dwóch zdań
, tyle dobra w jednym miejscu
.
Szkoda rutewki, ale na pewno wypuści nowe pędy
.Moje rutewki na szczęście przywiązałam, często wieje z zachodu , więc tak na wszelki wypadek dostały podpory.

Śliczny ten Twój busz, bez dwóch zdań

Szkoda rutewki, ale na pewno wypuści nowe pędy

- Beaby
- Od: 16 lut 2014, o 13:16
Jadziu, pytam, bo ja się boję o jedną rutewkę, jest tak wysoka, że nijak jej już wyżej nie dam rady podwiązać, a ona dopiero jest przed kwitnieniem. Tym 2 pozostałym to wystarczy 2 metrowy palik, więc z nimi bez obawy.
Brawo za ostróżkę, brawo za jeżówki!
Trochę musiałam przemyśleć ten skrót lilii OT
Ale szybko się zorientowałam o co chodzi
Też się upajam ich zapachem
Mam wielką prośbę, miałam je tylko jeden rok i jakoś mi czmychnęły te floksy z rabaty, po czym ich poszukiwałam. Czy można jakąś małą ich sadzoneczkę przejąć? Nie musi być w tym roku.....
https://www.fotosik.pl/zdjecie/d8cf1c754fab21a8
Proszę, trzymaj kciuki aby werbena patagońska zdązyła mi zakwitnąć
Brawo za ostróżkę, brawo za jeżówki!
Trochę musiałam przemyśleć ten skrót lilii OT

Też się upajam ich zapachem

Mam wielką prośbę, miałam je tylko jeden rok i jakoś mi czmychnęły te floksy z rabaty, po czym ich poszukiwałam. Czy można jakąś małą ich sadzoneczkę przejąć? Nie musi być w tym roku.....

Proszę, trzymaj kciuki aby werbena patagońska zdązyła mi zakwitnąć

- karolacha
- Od: 1 cze 2014, o 15:56
Przepiękne zdjęcia całego ogrodu
Ale Ty masz tam roślin, do koloru do wyboru, cudnie po prostu, ile kolorów
naprawdę jestem zachwycona. Ja bylin mam mało to u mnie teraz nie tak kolorowo . Miłego dnia Ci zyczę Jadziu, może nie tak upalnego jak u mnie 

- Bazyla
- Od: 15 lut 2017, o 20:44
Jadziu jeszcze raz dziękuję za wspaniale spędzoną sobotę, było mi bardzo miło
Mam nadzieję, że już lada chwila uporasz się z resztką prac domowo-renowacyjnych i będziesz mogła spokojnie sobie poogrodować.
Czarna Madonna niezwykle piękna, ale ten misz-masz liliowo-ostróżkowy okraszony nagietkiem baaaardzooo uroczy.
Życzę nam deszczu i miłej niedzieli

Mam nadzieję, że już lada chwila uporasz się z resztką prac domowo-renowacyjnych i będziesz mogła spokojnie sobie poogrodować.
Czarna Madonna niezwykle piękna, ale ten misz-masz liliowo-ostróżkowy okraszony nagietkiem baaaardzooo uroczy.
Życzę nam deszczu i miłej niedzieli

- Gabriela
- Od: 18 gru 2007, o 17:22
Jadziu, a czy wiesz że i ja mam jedną Hastatę fioletową ?
Jest niższa od tych jasnych, ale mam nadzieję że też wyrośnie i stworzy ładną kępkę.. fajne są... aaa... białą też mam ...
A Patagońskich mam pełno po całej działce rozsianych... dałam je do kompostownika i teraz rosną wszędzie...
... na razie je zostawiam, bo ma sporo miejsc świecących pustkami... kurde... wydaje mi się że im więcej kombinuję z roślinami, tym gorzej mi to wychodzi...
Jadziu, a powiedz mi czy Języczka Przewalskiego daje Ci radę w słońcu ?... moja jest w cieniu, a i tak mdleje...
Jest niższa od tych jasnych, ale mam nadzieję że też wyrośnie i stworzy ładną kępkę.. fajne są... aaa... białą też mam ...
A Patagońskich mam pełno po całej działce rozsianych... dałam je do kompostownika i teraz rosną wszędzie...

... na razie je zostawiam, bo ma sporo miejsc świecących pustkami... kurde... wydaje mi się że im więcej kombinuję z roślinami, tym gorzej mi to wychodzi...

Jadziu, a powiedz mi czy Języczka Przewalskiego daje Ci radę w słońcu ?... moja jest w cieniu, a i tak mdleje...
Jadziu dobrze ,że popadało a może i pada (przynajmniej u mnie teraz) bo nie trzeba będzie podlewać.
Nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie zaczeły się pokazywać ślimaki bez domków. Trzeba im wypowiedzieć wojnę.
Mnóstwo roslin masz w ogrodzie. Bardzo ładne liliowce i przepięknie wygląda Schwarze Madonna z kroplami wody.

Mnóstwo roslin masz w ogrodzie. Bardzo ładne liliowce i przepięknie wygląda Schwarze Madonna z kroplami wody.

Pozdrawiam i zapraszam, Irena
Ogród i róże Ireny
Ogród i róże Ireny