Moje różne zakątki......cz.3.- Aktualny

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Moje różne zakątki......cz.3.- Aktualny

Post »

Aniu futerko do wygłaskania :D
Masz śliczne liliowce i uroczo wyglądają w deszczu, ale tak szybko tracą w nim na urodzie :wink:
Dobrze że przestał padać deszcz tylko jakby jeszcze było cieplej, ale jak w górach mrozi to u mnie zawiewa tym mrozem! Brr!
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Annes 77-Aniu Ja lubię dużo różnych roślin i kwitnień.
Lilii mam sporo. i w rożnych miejscach.Jeszcze nie wszystkie kwitły ;:108 Na dalie czekasz ?Ja też, bo też je lubię i trochę mam.
mikołajek i u mnie trochę się rozsiał. Cóż trzeba nadmiar usuwać.Dziękuję ;:196 , taki sielski klimat to ja lubię ;:167
A każdy tworzy ogród taki jaki lubi/A mi juz i jeszcze pewne przeróbki chodzą po głowie ;:7
Biedronka641-Alu Dziękuję ;:196 Wczoraj popołudniu zaczęło się ochładzać.I dziś tez Tylko 12, 6 stopnienia było w dzień.
Także zimno i jakiś wiatr nieprzyjemny. ;:222
korzo_m-Dorotko Fiona chyba zainteresowała się jakimś owadem. ;:173
Ja mikołajka zostawiałam,I może dlatego też i się rozsiał.Mam go w 3 miejscach i wystarczy.Na suche bukiety raczej nie będę go cięła.
christinkrysia-Krysiu Witam w moich progach. ;:196
I ja lubię roślinki, kwiaty z kroplami deszczu czy rosy ;:108
Ja powojnik mandżurski dostałam i taki rośnie, jak widać.
Nie pamiętałam,że posadziłam tam sadźca.A jaki jest nie wiem, pierwszy raz będzie mi kwitł.
Mam go pośrodku liliowców to źle.Trzeba go przesadzić pod ścianę domku.Tylko tam okap i deszczyk nie dochodzi.ale czasami podlewam. liliowce jakoś dają radę i hosty jeden rząd też tak ma.
Albo całkiem winne miejsce ogrodu. :wink:
hmm nie wiem czy ja potrafię usuwać ten stożek wzrostu kwiatostanu.Nigdy tego nie robiłam :wink:
Pozdrawiam cieplutko i zapraszam częściej ;:196
Maska-Marysiu Fionke wygłaszczę.Teraz widzę już mi do łózka włazi, chyba szykuje się do spania. :D
Oj, liliowce bardzo lubie i żąłuje,że tak szybko im kwiaty przekwitają.Jedyna pociecha,że jest ich( pąków - kwiatów ) więcej już w kępie.
U mnie nie mrozi,Ale ochłodziło sie bardzo.I ten wiatr.Brr,Ale to tak do środy i już ma być cieplej. :wink:

Tojeść orzęsiona
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
To jakaś jednoroczna trawka .Chyba jakiś owies.Mąż mi kiedyś kupił mi na ryneczku.
Jest w koszu z canną itp.Na zimę tą donicę zabieram do piwnicy.I potem ją wystawiam na wiosnę do ogrodu.A ona sama gdzieś się wysiewa i jest już 3 rok. :)
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Begonia Santa Cruz
Obrazek
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

plocczanka-Lucynko Dziękuję, dziękuję bardzo ;:196
I ja bardzo lubię lilie i liliowce.A jeszcze nie wszystkie kwitły .Duże jeszcze jest w pączkach.
Też mi się wydaję,że Fiona jakieś owada obserwuje ;:173
tara-Anuś Nic się nie stało.Człowiek zaganiany a jeszcze coś tam w domciu.A ja tez często jak w kopie i na forum i coś zerkam do TV.Właśnie nie dawno mecz oglądałam i pisałam tutaj.Nic, a nic się nie stało.
A róże chętnie zobaczę i jutro zajrzę do ciebie ;:173
Fiona to wszędzie jest.Ogród i dal niej jest rajem .
U mnie jeszcze lilie nie wszystkie kwitną i tak samo z liliowcami.Ja czasami podlewam, bo szkoda mi roślin. ;:173
cyma2704-Soniu I ja tą gipsówkę różową lubię.Dobrze rośnie i zimuje bez problemu.a te kwiatki takie misterne , pełniutkie.I owady ją lubią.A ja też lubię je obfocić. :uszy
Dziękuję za miłe słowa. ;:196
Fiona to wszędzie jest, ciekawa to też jest ;:173

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Lilie i róża Leonardo da Vinci
Obrazek

Obrazek

Kilka tych ostróżek jednorocznych siewek dostała.
ale ,żeby je mieć na drugi rok, to trzeba zebrać nasionka i wysiać na jesieni ?? Czy na wiosnę dopiero ??
Obrazek
Obrazek

Na dole przy łuku jest posadzona Edenka.ale nawet jej nie widać.Marnie rośnie.Zakwitła jednym kwiatkiem.
Chyba ja przesadzę.Ale kiedy ??Do jesieni trzeba czekać ?? Czy teraz można ??
Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Aniu nie ma to jak piwnica, można przechować nawet trawkę. Kanna szybko zakwitła. Ja zrezygnowałam bo długo były liście a kwiaty późno. Czy tojeść Ci się nie rozłazi, bo ja powoli wsadzam ją tam gdzie wyłażą chwasty i trzeba je zagłuszyć :D Fionka budzi we mnie wspomnienia młodości i dlatego patrzę na nią z sentymentem ;:167
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu To prawda piwnica Jest skarbem.
Ja dużo roślin w niej przechowuje. Ramię,mieczyki, eukomisy,
Begonie,donice z kosza. To w niej sa cenny.I już tak dobrze się sprawdzają. W ogrodzie jakoś canny mi nie wychodzą. A może zapominam o nich . :roll:
Ta pomarańczowa tojesc się nie rozlazi. I dobrze. Ta żółta to już tak. Tą wywalilam przed siatkę.
O takie fajne wspomnienia Fiona ci przywołuje? . Tz,że kiedyś miałaś syjama ?
Pozdrawiam cieplutko. Na dworze dziś cieplej niż wczoraj I słonko i trochę nieba niebieskiego i chmurek widzę. Ale nie za ciepło. Albo trochę ciepło. :D

Obrazek
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu, czy powojnik mandżurski ma takie malutkie kwiatuszki?, mam takiego u siebie, rośnie jak szalony, ale nie wiem jak się nazywa, własnie zaczął kwitnąć, wstawię zdjęcia u siebie, gdybyś miała chwilkę czasu to zapraszam.
Twoja Fiona to prawdziwa miss, super kotka, w tych niebieskich oczach też się zakochałam, tylko moje inna rasa https://images84.fotosik.pl/1105/db99c1b9a579c81f.jpga ;:173 Ten liliowiec jest prześliczny ;:224
Masz przepiękne mikołajki, swoje wysiałam po raz pierwszy i jak zobaczyłam liście, to pomyślałam, że to dzwonki - też je wysiewałam.
Zdziwiło mnie, że rosną takie duże ;:224 , teraz wiem dlaczego :;230
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Aniu nie wiem czy lubisz róże pustaczki ja polecam Fortunę. Pięknie obsypana kwiatami, bardzo długo kwitnie. Delikatna w kolorze.
Pięknie u Ciebie ;:215 zdjęcie białej skrzynki z ozdobami prześliczne ;:138
Też masz dużo liliowców, naprawdę jest się czym zachwycać, uwielbiam te kwiaty.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
irpam
500p
500p
Od: 10 lip 2017, o 17:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Nie wiem dlaczego narzekasz Aniu na swoje różyczki, przecież ładnie Ci kwitną. Podziwiam piękne liliowce i jeżówki. ;:180 Masz ich całą masę, a jakie piękne kolory. U mnie z kolei liliowców jak na lekarstwo. Pierwsze posadziłam 2 lata temu.
Wiadomo,że każda czy każdy z nas chciałby żeby w ogrodzie wszystko było och i ach. Ale to tak sobie neda. A to pogoda źle wpływa na rośliny, a to je coś zaatakuje, a to ziemia nie taka. Cieszmy sie tym co mamy, bo mogłoby być gorzej.
Jeszcze raz powtarzam - robisz przepiekne zdjęcia, super ujęcia. ;:63 ;:63 ;:63 Bardzo mi się podobają. A co to za roślinka ta trojeść bulwiasta? Jak ona rośnie? Duża? jest jednoroczna czy wieloletnia. Pierwszy raz ją widzę. ;:131
Pozdrawiam i zapraszam, Irena
Ogród i róże Ireny
Marzena77
500p
500p
Od: 6 lip 2014, o 19:42
Kontakt:

Post »

Ostróżki możesz zebrać nasiona i wysiać wiosna na rabaty lub wysypać na rabacie a wiosną wyrosną.Ja swoje zostawiam i same się wysiewają i potrafią się krzyżować miałam niebiesko- białą.Zerknij proszę na moje jeżówki może rozpoznasz odmiany.Piękne u Ciebie te liliowce
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

daysy
Tak, oma drobne kwiaty.Sama zobacz :wink: ów sporo jest ładnych ,ladniejszych i pięknych
Mandżurski
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Zaglądałam do ciebie.Ale jeszcze nie wstawiłaś jego fotek .
Liliowców sporo jest ładnych,ładniejszych i pięknych ;:167
Ja mikołajka kupiłam przez przypadek, zdjęcia nie rozpoznałam.Nazwa była łacińska.był w kapersie.Wzięłam.W domu sprawdziła i... no cóż posadziłam został i w sumie dobrze,że jet. :)Może i tobie się spodoba :)

korzo_m-Dorotko Do tej pory pustaczków nie lubiłam,ani tych drobnych.Ale mam Elmshorn, The Fairy, to już się przekonuję do innych.Aby były z tych stale kwitnących.Bo na różance pustawo potem z kolorami. :(
Zaraz sprawdzę tą Fortunę.
Dziękuję za miłe słowa pod adresem moich ozdób. ;:196
Jeszcze dużo liliowców nie zakwitło.Jeszcze będą widoczki liliowcowe.:)
Twoje też piękne ;:173
irpam-Irenko Na 33 róze, to połowa była znośna.!0 ładnie kwitła.A reszta jednym kwiatkiem.Krzaczków nie pobudowały.To nie wiem o co chodzi.Coś nie tak z nimi robię. ;:145
Jak patrzę u innych , u ciebie, na takie cudne róże, to owszem i podziwiam i serce mi się kraje,że mam takie wypierdki. :twisted:
Ja pierwsze liliowce chyba sadziłam 5 lat temu i 4 i 3 .W tamtym roku tez jakis dokupiłam w tym juz nie.Brak miejsca. :roll:
Bardzo dziękuję za pochwałę mojej fotografii.Wciąż jej się uczę.I cieszę się,że ci się podoba. ;:97
trojeść bulwiasta mam juz z 6 czy 7 lat.Taka wieloletnia bylinka.Ładne inne kwiaty, w pięknym żarówiastym kolorze.
U mnie jest pod różą pnącą, także jest trochę zduszona/A może ją przesadzę...
Marzenko77 Bardzo dziękuję za informacje o ostróżce.Zbiorę nasionka i wysieję wiosną.
Zaglądałam co do jeżówek, odpisz czy o to chodzi, co napisałam ??

Powojnik Ernest Markham -młody tego roczny.Może na drugi rok będzie ładniejszy i będzie miał więcej kwiatów.
Obrazek
Obrazek
Ville de Lyon- dla mnie ładniejszy i to dużo.
Obrazek

Kosmosy
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Nachyłek Zagreb
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Róża Elmshorn nie zawodna.Kwitnie z małą przerwą cały czas,ąz do przymrozków ;:167
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Agusta Luisa
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
alana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 22:10

Post »

Piękne liliowce, mam słabość do fioletowych i w tym roku zamówiłam w tych kolorach, ale właśnie, trzeba będzie trochę poczekać aż rozrosną się.
Elmshorn ślicznie i obficie kwitnie, też lubię tę odmianę. Tylko moja nie bardzo mnie. Właśnie Elmshorn i Eden zamówiłam w jednej szkółce i chyba coś nie tak z nimi, bo marnie rosną i marnie kwitną. Ale jesteś drugą osobą ostatnio, która narzeka na Eden. Dotychczas myślałam, że tylko u mnie nie najlepiej sobie radzi. Jutro chyba sfotografuję swoją, to sobie porównasz :wink:
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

alana-Alu Liliowce lubię róże.Filetowe też mi się podobają.Tych może mam mniej.
Tak , one juz po 3 latach są ładniejsze.A kazdego roku w iększe i więcej kwiatów mają.
Elmshorn to cudna róza.Ja bardzo ją lubię.Twardzielka, nie zawodnie kwitnie do samych przymrozków.Dostała właśnie ładną pergolę.
A moja Eden jest nijaka.Nie to u dziewczyn.Zakwitła na razie 1 kwiatkiem.Krzaczek też nie za-wielki.Wkurzę się to ją przesadzę.
To czekam na zdjęcia twojej.A już myślałam,że tylko ja coś nie tak z nimi robię. :roll: :(

Liliowce
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Crimson Pirate
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Dobrego dnia .U mnie słoneczko i ciepełko ;:3
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Poranny spacer w ukwieconym na maxa ogrodzie zaprogramuje u mnie dobry humor na cały dzień..I u mnie ciepełko właśnie wróciłam z...balkonu po rannej dawce rześkiego powietrza . ;:7
Czego tam u Ciebie nie ma????? :shock: Też lubię mieć dużo... Wczoraj podsłuchałam rozmowę przechodzącej obcej mi pary..Pan /starszy/stwierdził, żeby mieć tyle kfiotków to trza pie...ca mieć ;:306
Miłego dnia Aniu! ;:196
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2010, o 19:27

Post »

:wit Aniu

Piękne ukwiecone rabatki ;:138
Żółty kolor dodaje nasadzeniom promienności :)
Liliowiec Crimson Pirate ma taki koralowy kolor czy bardziej w czerwień?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”