Porównanie kilku odmian z tym moim Toro:

A tutaj KazPliszka, moim zdaniem najbardziej podobna do jagody leśnej jeśli chodzi o smak chociaż jak nie jest dobrze dojrzała to ma taki dziwny do porównania aromat niespotykany u innych borówek:

Ja tylko napisałem że to może być Brigitta ale tak na prawdę to może być i kilka innych odmian. Trop do Brigitty wiedzie od etykiety i do tego ma owoce podobne do tej odmiany ale też do kilku innych.patryk10015 pisze:To może po prostu w tym sezonie są wcześniej. To i Brigitta Blue może być wcześniej w tym roku. Ogólnie w poprzednich latach owocuje dużo później zobaczymy w tym roku jak będzie.
WitamBea_znad_morza pisze:Jak to Nelson owocuje?![]()
A to nie jest późna odmiana? U mnie w zeszłym roku ledwo zdążył dojrzeć, ale też nie wszystkie owoce, przed jesienią. W tym roku jest jeszcze bardzo zielony. Niestety reszta borówek amerykańskich też
![]()
Rafik, tak na pierwszy rzut oka to Twoje borówki wyglądają na niedobór magnezu stąd pytanie kiedy dałeś siarczan magnezu dolistnie? I zrób rachunek sumienia czy nie za dużo tych wszystkich nawozów użyłeś. Jak długo te borówki rosną u Ciebie? I w czym?