Moja działka koniec sezonu 2017,2018

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
isia60
200p
200p
Od: 22 sie 2016, o 20:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moja działka koniec sezonu 2017,2018

Post »

Witam wszystkich gości :wit
Kilka fotek z dzisiejszej wizyty na działce
Najpierw kilka dalii

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Kilka lilii
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek
Jeszcze troche róznosci
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam!Izabela
Moja działka pod koniec sezonu 2017,2018 ,2019
Awatar użytkownika
irpam
500p
500p
Od: 10 lip 2017, o 17:30

Post »

Piękne różności ogrodowe. Bardzo mi się podobają lilie, ale mam ich tylko kilka. Dalii jakoś nie sadzę, bo nie chce mi się ich wykopywać na zimę. Ale na początku mojej ogrodowej przygody miałam kilka odmian.
Pozdrawiam sąsiadkę :wit
Pozdrawiam i zapraszam, Irena
Ogród i róże Ireny
isia60
200p
200p

Post »

Witam sasiadkę :wit i dziękuję za wizytę u mnie... ;:196
Lilie sa cudne ale jeszcze niektóre pachną...to co pokazałam to tylko mała część..wiekszość jeszcze w pąkach...m.in te najbardziej pachnące
bo z tych to tylko te dwie królewskie pachna...
Dalii wiele osób nie sadzi właśnie z powodu konieczności wykopywania karp na zimę...bo albo im sie nie chce..albo nie maja gdzie ich przechować.Ja testuję nowy sposób na przechowanie dalii...po prostu zebrałam nasiona i ładnie mi powschodziły..częśc już ma pąki...jeśli będą równie ładne jak oryginał to nasiona łatwiej przechowac niz karpy...tylko siew i pikowanie tez wymaga pewnego zachodu...
Ale tak lubię dalie że wszystko pokonam...chociaz z przechowywaniem tez mam problem...i zaczyna mi juz brakować miejsca..mnóstwo sadzonek rozdałam...Pozdrawiam i pędzę z rewizytą :wit
Pozdrawiam!Izabela
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Isiu nie żartuj, że limit ciepła się wyczerpał :wink: Ja lubię ciepłe lato i byłabym niepocieszona, a o owocach nie wspomnę. Cudne masz te lilie, a ja na większość swoich czekam niecierpliwie. Na razie zakwitła taka z placu za niecałe 2 zł i jest taka śliczna że żałuję bo mogłam teraz nawet po 1 zł kupić i wsadzić bezpośrednio w grunt, miałabym kwitnienie do mrozów. Drożej kupujemy jednoroczne malutkie roślinki, które pędzone padają a lilie można ściąć i podarować albo podziwiać w wazonie.
Tych dalii to Ci trochę zazdroszczę, bo moje nie wiem kiedy zakwitną...część obgryziona przez ślimaki więc opóźni to ich kwitnienie. No trudno! Na jeżówki też jeszcze czekam, bo nawet dwie nowe zakwitną.
Życzę pięknej pogody, bo nie wiem jak Ty ale deszcz chętnie komuś oddam! Pozdrawiam serdecznie i miłego weekendu, który się zbliża ;:196 ;:4
isia60
200p
200p

Post »

Miałabyś ochote teraz na lilie?To napisz na priw...
Pozdrawiam!Izabela
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Isiu ;:196
isia60
200p
200p

Post »

Dla wszystkich odwiedzających mój wątek:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek
Pozdrawiam!Izabela
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Bukiet żurawek, bukiet róż, bukiet cynii, wielka kępa floksów, jak tu pięknie w tym ogrodzie! ;:224 Te żurawki ujęły mnie szczególnie, takie zdrowe, kolorowe, śliczne są.
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Izuś, u mnie takie kwiatki jak dalie czy cynie, czy nawet budleje ;:oj dopiero w blokach startowych. Widzę, że u Ciebie już na dobre wszystko kwitnie.
Jeśli chodzi o lelije to mam aż trzy, a może cztery rodzaje....czyli żółte, czekoladowe, różowe, białe :D Więcej nie mam. :lol: Ale muszę mieć, bo okazuje się, że rabaty po pierwszym kwitnieniu róż opustoszały nieco, a widzę potencjał w liliach. I mam taki pomysł na przyszły sezon. Tylko mi podpowiedz, jakie pięknie lilie mogę posadzić, żeby były różowe i białe i żeby pachniały :D
A Casablanka mnoży się u mnie sama, nie pomagam, nie znam się. Rozsadzam po prostu jak się rozrośnie i w miejscu, z którego przesadziłam nadal tworzą się kolejne cebule. Żywotna taka.
isia60
200p
200p

Post »

Witaj Małgosiu :wit
Najbardziej pachnące sa orientalne..ale i drzewiaste...U mnie na razie kwitną azjatyckie i powoli zaczynaja trąbkowe..Z tych co przekwitły to tylko królewskie miały piekny zapach...Postaram sie prezentując kolejne opisywac czy pachna i w miare mozliwości nazwy....
Tylko orientalne lepiej sadzić wiosna...bo one dość delikatne i nie zawsze przetrwają zimę...
A gdybyś miała za dużo Casablanki to chętnie przygarnę..oczywiście w ramach wymiany za inne (może te pachnące?.. :D ..np białe Pretty
Woomen..tylko zobacze ile ich mam...albo cos z rózowych?)...Miłej niedzieli ;:196
Pozdrawiam!Izabela
Awatar użytkownika
irpam
500p
500p
Od: 10 lip 2017, o 17:30

Post »

Już Ci kwitną floksy??? U mnie jeszcze im daleko do kwitnienia. Cynie dopiero pokazują główki. A lilie prześliczne. ;:63 ;:63 ;: ;:63
Pozdrawiam i zapraszam, Irena
Ogród i róże Ireny
isia60
200p
200p

Post »

U mnie tylko białe nie kwitna...mam jakies późniejsze które zastałam na działce..a miałam inny krzaczek który dałam sasiadce i jej zakwitł
razem z różowymi...i tak sie załatwiłam ;:306 ..odbierać nie mam zamiaru...Ja mam takie szczęście:jak jej dałam sadzonki łubinu to jej zakwitł biały..u mnie nie było,dałam jej cebulki liatry...miała białe u mnie nie zostały...Ale to za płotem więc niemal jak u mnie :D
Dawałam jej też cebule lilii..czekałam czy znów nie wydałam takich co miałam po jednej..ale tym razem sie udało...
A lilie to na razie kwitną głownie azjatyckie...te najpiękniejsze drzewiaste i orientalne jeszcze sie szykują..Ale dobrze że nie wszystkie jednocześnie..bo co byłoby później?Zostana tylko dalie i hortensje..no moze niektóre róze jeszcze..ale tych mam niewiele i małe jeszcze.Zakupy wiekszosci z tegorocznej wiosny.Mam chyba 2 krzaczki takich które kupiłam w jednym z marketów jako miniaturki i te w tym roku zaczynaja pokazywac co potrafia.Np.ta...tylko nie znam jej nazwy...moę masz jakąś propozycję?
Obrazek
albo taka..wprawdzie nie ma jeszcze dużego krzaczka..ale uwielbiam jej kwiaty:
Obrazek
Pozdrawiam!Izabela
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Tyle lilii pokazałaś i mówisz, że to dopiero początek? To ja się rozsiadam wygodnie, żeby nie przegapić ani jednej ;:65
isia60
200p
200p

Post »

Na kwitnienie następnych musimy poczekać...może jutro bedzie cos nowego :D ...bo dzisiaj nie byłam na działce...
Pozdrawiam!Izabela
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Isiu strasznie mi się znowu czas skurczył... nie wiem kiedy mi dzień ucieka, a wieczór to już w ogóle padam. Jednak staram się odwiedzać ulubione ogrody i Twój przede wszystkim. Jakie masz śliczne cynie, bo o liliach to wszyscy wiedzą że jesteś królową lilii ;:195 Posyłam serdeczności i proszę o wyrozumiałość ;:196
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”