Moje roślinki... apus - cz. 3 - mocno różana!

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ed04
Przyjaciel Forum - silver
Przyjaciel Forum - silver
Od: 5 mar 2017, o 14:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moje roślinki... apus - cz. 3 - mocno różana!

Post »

Niesamowita ta czarna lilia, jaka to odmiana?. Pomidorki wyglądają bardzo zdrowo. ;:63
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ależ masz ładne te hortensje ogrodowe, Basiu ;:215
I jeżówka taka dorodna i te pomidorki ;:215 ;:303
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Sebastian, trochę liście przerzedziłam, ale też boję się tak oberwać wszystkich, bo tylko by badyle zostały. Taką zalękniona jestem...
Saletra wapniowa to na owoce? ;:131
Co do hortensji, to może jeszcze ma czas? Jednak w tym roku wszystko jakoś tak inaczej zachowuje się niż zwykle.

Ed04 - dziękuję ;:196 Nie znam odmiany, kupiłam cebulki ze 3 lata temu, chyba w jakimś markecie, w tym roku przesadziłam je... okazuje się że nie wykopałam wszystkich i mam je już w trzech miejscach. Z tego co widzę po ogrodach, to one dosyć często są. Może to jakaś pospolita odmiana? W każdym razie fajnie wygląda :)

Beatko, te ogrodówki rosną za domem, kiedyś nakrywałam je na zimę, od dwóch lat zapominam ;:173 ale wiosną mam agro wpogotowiu, na wypadek ogrodników, bo jednak oni robią więcej szkody im niż zima.
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56

Post »

"pomidorki oczywiście za gęsto"
Basiu - ponownie powtarzam ... u mnie tak samo :;230
Na uwadze będę miał specjalnie dla ciebie moją różę Elmshorn (od Jadzi z serca ofiarowaną).
Teraz niemal wszystkie kwiaty opadły (wichura pomogła), ale tyle pędów nowych puściła, że będzie to jedna z najpiękniejszych i największych w naszym ogrodzie. Pilnuj mojego wątku w oczekiwaniu na zdjęcia ;:306
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

:wit Basiu! Koniecznie musisz przerzedzić liście pomidorkom, bo za mało światła do nich wpuszczają. ;:108 A podlej je jeszcze nawozem z pokrzyw. ;:303
U mnie wczoraj i dzisiaj przelotne niezbyt obfite deszcze ładnie moczą działkę, ;:333 a w prognozach mam mieć jeszcze trzy takie doby, 8-) to jest nadzieja na głębsze przemoczenie gleby, ;:63 czego i Twoim roślinkom z całego ;:167 życzę.
Buziaki zostawiam ;:196 na dobry tydzień.
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

Basiu jestem. :!:
Hortensje się u Ciebie rozszalały tak jak u mnie...widać, że to ich rok.
Róże kończą kwitnienie a Jalitah chyba jako ostatnia. Za to zaczynają lilie...masz cudne zwłaszcza ta ciemna prawie czarna z jasnymi końcami.
A pomidory widzę, że masz zdrowe a to najważniejsze. Późno sadziłaś ale i tak nadrobiły.
Teraz tylko słonko potrzebne i nawożenie bo pomidory to żarłoki. :)
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Cudowne hortensje, Basiu ;:63 Zawsze mi się takie marzyły, ale nie chciały u mnie rosnąć i w końcu się z nimi pożegnałam. Mam jeszcze jedną, ale już chyba przestanę liczyć, że odwdzięczy mi się kwiatami za opiekę i na jesieni raczej zwolni miejscówkę.
Fotosik robi jakieś problemy? Nie wstawiałam już kilka dni zdjęć, ale jeszcze ostatnio było wszystko ok.
Pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Basiu..piękne posiadasz lilie nie wspominając o różyczkach bo to to już obłęd ;:180 . Hortensje twoje dały popis a ja te ogrodowe powywalałam, groziłam, prosiłam a one jak zaklęte , więc wywaliłam ;:oj . Pozdrawiam ;:167
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Ej...pomidorki ładnie rosną.
Moje też w liście porosly. I mąż w sobotę je pousuwal.;)
Jeszcze trochę I będziemy mieli I jedli własne pomidorki. ;:108
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Moje pomidory też porosły długaśne a owoców mało ,a właściwie kwiatków, bo tylko parę owocków mam na razie .Jednak są zdrowe czego i Twoim życzę . Wreszcie dzisiaj nadrabiam forumowe zaległości i w ogródku też latałam z sekatorem zamiast z aparatem . Oby tylko pogoda dopisała to i pomidorki zdążą dojrzeć .Basiu masz śliczne ogrodówki moje powoli też sie zbierają jednak są niewidoczne zasłonięte ogórkami .Dzisiaj już parę ogórków skonsumowałam razem z Amelką, ależ były słodziutkie mniam mniam
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Basiu,cudne masz hortensje ogrodowe ,u mnie niestety nie kwitną i muszę wywalić jeszcze ostatnią ,bo tylko zawadza ,róże masz takie pięknie i super odmiany ,a pomidorki trochę za gęsto ,ja posadziłam co 60 cm i chyba za rzadko ;:306 ,ale za to super się wietrzą i mają dużo owoców ,jeżówki też u ciebie pięknie i obficie zakwitają ,pozdrawiam ;:168
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

No pomidorki ładnie się zagęściły :)
Basiu a te lilie to wykopujesz, czy zostawiasz w ziemi i same sobie radzą ? :)
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Basiu, przyglądam się Twojej Polce i chyba też bym się szpadlem po głowie stuknęła :;230 A właściwie dlaczego ją wywaliłaś?
Róże szybko podłapały plamistość, bo sucho strasznie, a przesuszone róże są bardziej podatne na wszelkie choroby. Może teraz trochę złapią wilgoci, to odżyją? Robiłaś opryski na plamistość? U mnie plamistości mało, ale za to przędziorek robi spustoszenie :twisted:
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Piękne masz hortensje, duże , rozrośnięte krzaki ;:138 Ja swoje kilka razy przesadzałam i sa małe, ale też sie doczekam :wink:
Ja też mam problem z Fotosikiem , nie mogę sie dogadać. Musiałam zlikwidować czesć zdjęć żeby zrobić miejsce na nowe zdjęcia :? No i nigdy nie płaciłam a teraz płacę i tak nie pomaga :(
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Basiu, ja w zeszłym roku z chytrości ( bo miałam sporo naprodukowanych flanc) posadziłam tak gęsto pomidory, że z ogromnym trudem na czworakach musiałam między nimi pielić. Rosły bujnie, owocowały średnio i szybko też zakończyły, bo zaraza je dopadła. Wiadomo jakie lato mieliśmy. W tym roku wybrałam 20 zdrowych krzaczków i posadziłam luźno, z dobrym dojściem. Resztę upchnęłam po donicach, a efekt jest powalający. Rosną cudnie. Lepiej jak są dobrze doświetlone, chyba nie lubią ścisku. Inna sprawa, że w tym sezonie ścisnęłam papryki :lol:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”