Skoanna-Uprawa pojemnikowa warzyw-dobór odmian, nawożenie, nawadnianie, ochrona
-
- 50p
- Od: 25 kwie 2018, o 21:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Skoanna-Uprawa pojemnikowa warzyw-dobór odmian, nawożenie, nawadnianie, ochrona
Czym sie różnią nasiona amatorskie od tych dla profesjonalistów. Wyszukiwarka niewiele wyjaśnia ...
viewtopic.php?uid=71467&f=36&t=106199&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- jeszcze
- 1000p
- Od: 22 sty 2017, o 18:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Skoanna-Uprawa pojemnikowa warzyw-dobór odmian, nawożenie, nawadnianie, ochrona
Te profesjonalne są lepszej jakości zazwyczaj. A do amatorskich idą resztki 

Iza
- Aguss85
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 lut 2016, o 18:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ogóras!
Ja to się nie mogę już doczekać własnych ogórków i pomidorów, skusiłam się z tej tęsknoty na paczkę pomidorów koktajlowych i hiszpański długi ogórek, fuj, nie do zjedzenia
Nawet kury tego za bardzo nie chciały, ale w upał się w końcu przeprosiły z ogórkiem. Porzuciły go natychmiast, jak im zaniosłam spady z czereśni
Myślicie, że tylko taka różnica jest miedzy nasionkami profi i zwykłymi dla działkowców? Mi się jeszcze zdaje, że to są inne odmiany. Np owoce i warzywa nie muszą być dla mnie twarde i trwałe, za to są bardzo smaczne.

Myślicie, że tylko taka różnica jest miedzy nasionkami profi i zwykłymi dla działkowców? Mi się jeszcze zdaje, że to są inne odmiany. Np owoce i warzywa nie muszą być dla mnie twarde i trwałe, za to są bardzo smaczne.
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
- jeszcze
- 1000p
No tak, dla profesjonalistów są przede wszystkim inne odmiany, najczęściej F1
Miałam na myśli te same odmiany w dwóch wersjach, przynajmniej tak tu na forum czytam, bo sama nie korzystałam w profesjonalnych.
A propos ogórka, zobacz jakie zwierzęta są mądre, choćby takie kurki. Mają niezaburzony instynkt, nie to co ludzie

Miałam na myśli te same odmiany w dwóch wersjach, przynajmniej tak tu na forum czytam, bo sama nie korzystałam w profesjonalnych.
A propos ogórka, zobacz jakie zwierzęta są mądre, choćby takie kurki. Mają niezaburzony instynkt, nie to co ludzie

Iza
Też mieszkam w bloku.almera pisze:Nie mam kompostu własnej produkcji. Mieszkam w bloku i hoduję warzywa na balkonie.
Do pięciolitrowego pojemnika po wodzie mineralnej wrzucam rozdrobnione obierki, ładnie wyglądające i wymyte liście z drzew, pocięty drobno biały papier, trociny, ...
Dodaję niewiele wody. Tak aby materiał był zwilżony. Trzymam w ubikacji przy kratce wentylacyjnej. Po roku kompost jest gotowy. Raz dałem go do zbadania do Stacji Chemiczno-Rolniczej. Miał bardzo wysoką zawartość fosforu, potasu i magnezu. Korzystny stosunek magnezu do potasu. Jak go potem podlewam na litr wody daję kilka granulek saletry amonowej.
Powodzenia!

-
- 50p
- Od: 25 kwie 2018, o 21:41
Moja Bajaja i chyba też Venus zaczynają wykazywać chyba niedobory magnezu. Zmiany tylko na dolnych listkach, na czubku.

Reszta pomidorka wyglada zdrowo.

Ania pisała ,że odmiana Bajaja miewa tendencje do niedoborów magnezu, ale tak wczesnie ? Ona dopiero zaczyna kwitnąć.

Reszta pomidorka wyglada zdrowo.

Ania pisała ,że odmiana Bajaja miewa tendencje do niedoborów magnezu, ale tak wczesnie ? Ona dopiero zaczyna kwitnąć.
viewtopic.php?uid=71467&f=36&t=106199&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Ratujcie plizz, czym . Popryskac liście papryki z mszyc i coś mi zere liście i z pomidorów też, czy skorki to lubią.?
Pozdrawiam, Werka
Co za France z tych stworzeń... Popsikalam Eko preparatem czosnek i ocet i zaś są, czy mimo tego, że na instrukcji pisze co 3 dni mogę psikac codziennie? Chyba te składniki nie zaszkodzą papryce..?
Pozdrawiam, Werka
- Rubia
- 200p
- Od: 19 paź 2015, o 17:42
U mnie straszliwe mszyce obsiadły bakłażany, które zresztą bardzo ładnie kwitną. Chyba zrobię herbatkę tymiankową na bazie tymolu (HT), przy okazji zadziała profilaktycznie na ewentualne choroby grzybowe.
- jeszcze
- 1000p
Na moich też mszyce, wieczorem prysnę Agricolle. Na razie oczyściłam ręcznie.
Rubia,
z HT na tymolu ostrożnie dawkuj, kiedyś popaliłam sobie truskawki pryskając maksymalnym stężeniem przeciw mszycom.
Rubia,
z HT na tymolu ostrożnie dawkuj, kiedyś popaliłam sobie truskawki pryskając maksymalnym stężeniem przeciw mszycom.
Iza
Iza doświadczony ogrodnik, myślisz że moge codziennie tym octem i czosnkiem, już nawet je splukalam skąd one się biorą!jeszcze pisze:Na moich też mszyce, wieczorem prysnę Agricolle. Na razie oczyściłam ręcznie.
Rubia,
Pozdrawiam, Werka
- jeszcze
- 1000p
Nie wiem, skoro ma opakowaniu jest, że co 3 dni a już raz pryskałaś, to może ten preparat po prostu nie działa. Spróbuj sobie codziennie na 1 papryce i zobaczysz 

Iza
Może tak być ze za słaby ale wydaje mi się, że trochę jest mniej, ale nie wypełniły się do końca.jeszcze pisze:Nie wiem, skoro ma opakowaniu jest, że co 3 dni a już raz pryskałaś, to może ten preparat po prostu nie działa. Spróbuj sobie codziennie na 1 papryce i zobaczysz
Pozdrawiam, Werka
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 14 sty 2009, o 18:33
Wybiłam tymolem dokładnie wszystkie mszyce a miałam ich ogrom na pelargoni. A jakie wypasione!
Początkowo pryskałam rozcieńczoną coca colą i też był efekt. Wydaje mi się, że one z wiatrem są niesione, od kilku dni nie znalazłam żadnej.
Początkowo pryskałam rozcieńczoną coca colą i też był efekt. Wydaje mi się, że one z wiatrem są niesione, od kilku dni nie znalazłam żadnej.
- Mirek19
- 1000p
- Od: 20 maja 2016, o 13:20
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ja przeciwko mszycom stosuję opryski mleka z wodą .
Pozdrawiam, Mirek
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym, następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym, następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów.