alana-Alu Większość powojników ładnie kwitnie.ale mam też ze 2 , to takie bidy.
Tajga jest mega cudna.Oby tylko dobrze przezimowała.
Ja tez się cieszę,że udało mi się ta róże pnącą , dzięki kochanym dziewczynom ją nazwać.
Jeżówek odmianowych mam ok,12-13.Większość dobrze rośnie zimuję.Ale 2 też mi gdzieś po zimie wcięło
Ja mam z różnych miejsc.Także nie wie od czego to zależy
Z czerwonej porzeczki będzie nalewka.
A z czarnej, sok,dżemy i też nalewka
marpa-Maryniu Oj to szkoda, szkoda tych powojników.
Ratuj,Ale sama nie wiem czym. :|Może ktoś będzie wiedział ?? EV mam 2.Jakmani chyba bardziej niebieskawy, powinien być ??
Dziękuję.I miłego wieczoru jeszcze życzę i dobrego całego tygodnia
daysy.A to miłe słowa.Dziękuję bardzo, chociaż uśmiechnęłam się, bo ostatnio dni ciężkie.
fotografię też lubię i staram się poprawiać i w tej dziedzinie

co do piwonie, to myślę raczej,że to jest piwonia Festiva Maxima.także wielkie dzięki, dobra kobieto.
karolacha-Karolinko Dziękuję w imieniu moich roślin i kwitnień.
Dekoracje ogrodowe, trochę mnie wzięły.Ale tak na razie sama dużo tworzę, zmieniam.
korzo_m-Dorotko O tak, ptaki są fajne i mile jak śpiewaja.A tak potrafią opędzlować nasze owoce w oka mgnieniu.2 lata temu też mi aronię całą zżarly z całego wielkiego krzaka.W tamtym mi sie udało.a teraz , zobaczymy.Mam nadzieję,że też zbierzemy przed nimi.
Róż powojników,lili , liliowców jeszcze pełno będzie. Cieszę się,że się nie nudzą.Mi nigdy.
Szałwia muszkatołowa- tegoroczna sadzonka trafiła w maju dopiero do mnie, do ogrodu .

Lilie

Lilium candidum

i strażniczka ogrodu