Storczykowa kraina Soni :)
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Tulipan998
- Od: 31 paź 2008, o 09:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
- Kontakt:
Witaj ! nie ma Cię i nie ma...
. Gdzie te fotki co Miałaś popstrykać 28 list.
?
Ładnie to się tak do rodziny.... długo nieodzywać... ?
Odezwij się di zrób --->
Czekamy...
Pozdrawiam serdecznie !

Ładnie to się tak do rodziny.... długo nieodzywać... ?

Odezwij się di zrób --->

Pozdrawiam serdecznie !
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
ale ten czas zasuwaTulipan998 pisze:Witaj ! nie ma Cię i nie ma.... Gdzie te fotki co Miałaś popstrykać 28 list.
?
Ładnie to się tak do rodziny.... długo nieodzywać... ?![]()
Odezwij się di zrób --->![]()
Czekamy...
Pozdrawiam serdecznie !

- Tulipan998
- Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
- Kontakt:
No nareszcie... , a ja bez przerwy tu zagladam... i ciocho aż nie zwytrzymałem...
.

- Tulipan998
- Kontakt:
Soniuuuu...... , nie śpij !
, bardzo lubię oglądać twoje storczyki , w ładnych osłonkach :P ! Miały być fotki...
Czyżby to kac po sylwestrze...
. Pozdrawiam i czekam... 

- Tulipan998
- Kontakt:
No to sobie poczekamy.... 

Oj chłopaki, ale wy niecierpliwi ;:225 a ja cierpię na chroniczny brak czasu
fotki cyknęłam, zadowolona nie jestem, ale nie mam odpowiedniego tła, a jakoś nie lubię, gdy w tle są domy moich sąsiadów lub linie wysokiego napięcia
obiecuję poprawę
1. Kwitnie z uśpionego oczka, ma tylko 3 ale za to ogromne kwiaty 12 cm

2. Kwitnie z nowego pędu i ma też tylko 4 kwiatki, ale też duże, bo 10 cm

3. Kwitnie na nowym pędzie, jeden pączek usechł, po tym jak przestawiłam roślinę o 180 stopni, kwiaty mają 8 cm i razem będzie ich 6

4. Ten jest kupiony na przecenie i zakwitł z ostatnich oczek na pędach, kwiaty wielkości 7,5 cm

5. Phalaenopsis w kolorze limonki, lecz juź nieco wyblakł, kwiatków sporo, wielkości 7cm

6. Kwitnie na nowym pędzie, kwiaty mają grube aksamitne płatki i są wielkości 8,5 cm

7. Prezent mikołajkowy, storczyk jest dość wysoki, niestety uschły mu 4 pąki, kwiaty wielkości 9 cm

8. Kwitnie na nowym pędzie, z którego idą dwa mniejsze pędy, kwiatów sporo, największy ma 10cm

9. Kwitnie na połamanym pędzie, na nowym pędzie i z uśpionego oczka, kwiatów sporo i są duże 10 cm

10. Ten też kwitnie z uśpionego bocznego oczka, miał 4 kwiaty lecz jeden pąk usechł i kwiaty też są bardzo duże, bo 12 cm

11. Kwitnie na nowym pędzie, kwiatki pewnie będą duże, ale dopiero dwa dni wcześniej rozwinął pierwszego kwiatuszka

12. Ten mnie niemiło zaskoczył, bo wypuścił dwa pędy i na każdym było po 7 pąków i nim się rozwinęły to wszystkie pąki oprócz tego jednego zżółkły i uschły, a później połamałam jeszcze jeden pęd i teraz sierotka wygląda tak, dodam, że każdy falenopsis stoi w identycznie oświetlonym miejscu, są tak samo traktowane i ten jednak ma jakieś fochy i zgubił wszystkie kwiaty

13. Ten jest z przeceny, rozwinął dwa kwiatki z samego końca pędu, kwiaty mają wielkość 8,5 cm

Jeszcze trzy falenopsisy szykują się do rozwinięcia kwiatów oraz dwa sukcesywnie paphiopedilum już rozwijają swoje nowe kwiatuszki, reszta falenopsisów smacznie i na szczęście zdrowo śpi, są wśród nich uparciuchy,, które nie chcą zakwitnąć
pozdrawiam

1. Kwitnie z uśpionego oczka, ma tylko 3 ale za to ogromne kwiaty 12 cm

2. Kwitnie z nowego pędu i ma też tylko 4 kwiatki, ale też duże, bo 10 cm

3. Kwitnie na nowym pędzie, jeden pączek usechł, po tym jak przestawiłam roślinę o 180 stopni, kwiaty mają 8 cm i razem będzie ich 6

4. Ten jest kupiony na przecenie i zakwitł z ostatnich oczek na pędach, kwiaty wielkości 7,5 cm

5. Phalaenopsis w kolorze limonki, lecz juź nieco wyblakł, kwiatków sporo, wielkości 7cm

6. Kwitnie na nowym pędzie, kwiaty mają grube aksamitne płatki i są wielkości 8,5 cm

7. Prezent mikołajkowy, storczyk jest dość wysoki, niestety uschły mu 4 pąki, kwiaty wielkości 9 cm

8. Kwitnie na nowym pędzie, z którego idą dwa mniejsze pędy, kwiatów sporo, największy ma 10cm

9. Kwitnie na połamanym pędzie, na nowym pędzie i z uśpionego oczka, kwiatów sporo i są duże 10 cm

10. Ten też kwitnie z uśpionego bocznego oczka, miał 4 kwiaty lecz jeden pąk usechł i kwiaty też są bardzo duże, bo 12 cm

11. Kwitnie na nowym pędzie, kwiatki pewnie będą duże, ale dopiero dwa dni wcześniej rozwinął pierwszego kwiatuszka

12. Ten mnie niemiło zaskoczył, bo wypuścił dwa pędy i na każdym było po 7 pąków i nim się rozwinęły to wszystkie pąki oprócz tego jednego zżółkły i uschły, a później połamałam jeszcze jeden pęd i teraz sierotka wygląda tak, dodam, że każdy falenopsis stoi w identycznie oświetlonym miejscu, są tak samo traktowane i ten jednak ma jakieś fochy i zgubił wszystkie kwiaty

13. Ten jest z przeceny, rozwinął dwa kwiatki z samego końca pędu, kwiaty mają wielkość 8,5 cm

Jeszcze trzy falenopsisy szykują się do rozwinięcia kwiatów oraz dwa sukcesywnie paphiopedilum już rozwijają swoje nowe kwiatuszki, reszta falenopsisów smacznie i na szczęście zdrowo śpi, są wśród nich uparciuchy,, które nie chcą zakwitnąć

pozdrawiam

- Jeanne
- 1000p
- Od: 21 gru 2007, o 16:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Soniu, Ty to zawsze tak nas szokujesz
najpierw siedzisz cicho, a jak już pokażesz fotki to...
szczęka opada
Piękności, zwłaszcza ten biały przewisający, cudo
P.S. Co do fotek...jakoś nie wychodzą mi nawet nocne na czarnym tle
czarna koszulka robi się szara, nie wiem czemu
pozostają mi fotki w głębi pokoju z lampą i zoomem, wtedy tło robi się ciemne w miarę, ale fotki nie tak piękne jak Twoje 

Piękności, zwłaszcza ten biały przewisający, cudo

P.S. Co do fotek...jakoś nie wychodzą mi nawet nocne na czarnym tle

Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki