Daysy kochana jesteś

no nie mogę milczeć na takie wołanie

Jestem na forum cały czas nie zniknęłam ,ale jakoś tak nie mam weny do pisania u siebie ,wolę czytać wasze wątki,oglądać zdjęcia i cieszyć oczy
Zeszłe lato jakie było wszyscy wiemy.....wiosną pisałam że pięknie ,że czekam,że lada moment i wtedy przyszło ciepło ,upał ,róże zakwitały i mdlały ,żal było patrzeć ,nie pomagało podlewanie ....a później zmęczone krzewy niezbyt chętnie regenerowały swoje siły,ogród nie cieszył ,nawet nie chciało mi się nic robić

Uwierzycie że w tym roku nie zrobiłam jeszcze ani jednego zdjęcia?

Dopiero teraz sobie to uświadomiłam
Muszę koniecznie to zmienić

Ogród po ostatnich deszczach pięknie się zieleni ,róże ładnie ruszyły ,dostały nawozy i świeży kompost ,widać już nowe przyrosty,pięknie zabrały się clematisy,wybujały piwonie ,ogólnie jestem zadowolona z tego na co patrzę ,obecna sytuacja zmusiła do siedzenia w domu ,więc ja siedziałam w ogrodzie

no i mam już teraz maleńką pomocnicę i mówię Wam będzie z niej ogrodniczka

nie było szans żebym zapomniała o podlaniu kwiatków, zakłada kalosze i woła baba oćć!Klaci ce pić!Uwielbia kopać w ziemi i ponad wszystko zrywać kwiatki

Pomaga też zwalczać szkodniki ,zbiera babci ślimaki z ogródka i jest z tego strasznie dumna. Jak ja kocham tego skarba
Furteczki do ogrodu nigdy nie zamykam zaglądajcie kiedy chcecie , zapraszam na ławeczkę

I wybaczcie że zdarza mi się zniknąć ,własnie wtedy podlewam z wnusią kwiatki
Troszkę zdjęć wspominkowych
cdn.
-- 13 maja 2020, o 22:07 --
No tak zdjęcia nie obrobione więc leżą na pleckach

poprawię się obiecuje