Dobry wieczór!
Wczoraj popadało od 20 do północy mniej więcej. Nie byłam jeszcze na działce, więc nie wiem jak to wygląda, ale myślę, że podlane i nie narobiło szkód, bo nie bylo ich nawet przy większych nawałnicach. Jutro się przekonam.
Aniu- nyna76 sądzę, że na działkach padało. Wiem, że padało na Starołęce, a przecież stamtąd rzut beretem. Przetaczniki pewnie się podniosły. Ja się bałam sadzić roślinek teraz i zostały w altanie na tacy, podlane. A paczkę z forum odmówiłam na za tydzień. Ciekawe, kiedy ostatecznie podłączą tę pompę.
Dzięki za komplement odnośnie moich róż. Szkoda tylko, że mają tak mało miejsca by tworzyć urokliwe krzaczory..
Aniu- Annes,
Iwonko- coco12- jak pisałam popadało całkiem ładnie. I dziś pomimo lekkiej duchoty było znośnie. Ziemia i rośliny przyjęły wodę z wdzięcznością.
Aniu- anabuko Dziękuję!

Coleuski takie ładne mam z targu. Wczoraj jeszcze kupiłam jednego na wyprzedaży za 3 zł. Jest śliczny- taki limonkowy. Musze mu poszukać miejsca. Szałwie omszone kocham, mam dwie takie kompaktowe- różową i granatową i wysoką maupę, która mocno się sieje i trzymam ja w zielniku tylko dla pszczół. Jednak już przekwita i ją tnę.
Iwonko
Bozia się zlitowała i zesłała deszczyk. Jutro jadę obejrzeć swoje włości. Czekam jeszcze na sporo róż- Princess Anne, Lady of Shalott, Jubilee Celebrations, Ghitę, Ascot, Pomponellę, Ballerinę, Abrahama Darby, dinky, Alden Biesen..

Sporo róż mi się podoba u Ciebie, m. in. śnieżnobiała Desdemona. No ale gdzie... Już nie ma gdzie..
Mam teraz do wsadzenia cukinie na kompostownik, a na rabaty- 2 orliki pełne, rutewkę, 2 serduszki (Gold i Valentine) i 2 dzielżany. Większość pójdzie w pobliże skrzyń. A w przyszłym tygodniu dostanę paczkę z pięknymi irysami i jeżówkami.
Życzę wszystkim miłego wieczoru.