Oj,sucho jak nie wiem co, ziemia w popiół się zamienia, rośliny słabną, liście zwieszają.a to ziele rośnie jak głupie.
Trochę po-plewiłam i pól dnia podlewałam . ech
kania-Kasiu ; koziorozec-Martuś; marpa-Maryniu Witajcie!
Oj, dziękuję za takie miłe słowa.Aż mi banan na buzie wskoczył
Tak, i ja cieszę się ,że mam taki mój kawałeczek świata .
Mój kolorowy ,gdzie pachną zioła i kwiaty,Gdzie rosa stroi biżuterią finezyjną rośliny.
Gdzie każdy kwiat się do mnie uśmiecha.Gdzie i ja uśmiecham się do moich kwiatów i każdemu przyglądam.
Gdzie oddychanie jest lżejsze i ptasim śpiewem zawsze
Gdzie przy krople potu zostawiam i bóle kręgosłupa na rabatach.Gdzie taniec z wężem ostatnio częściej uprawiam .
Gdzie i komary tną bardziej niż w mieście.Ale i gwiazdy świecą jasnej i gdzie pachnie cały ogród i tętni życiem roślin i owadowi, zwierząt. Tak, tak, kocham ten swój kawałek zielonego nieba z rożnymi kolorami .
I złapane w takie kadry na pamiątkę , aby z pamięci nie uleciały za szybko

naparstnice

Kwitną szałwie, mam je 3 miejscach.
Tak myślała,żeby je trochę podzielić i dać jeszcze gdzieś

I z różą Rhapsody in Blue też jest.Może dać ich więcej do róż ?
Tylko w różance z przodu mam kocimietkę, która się wykłada
Grilo-wędzarka na tarasie dostała kilka nowych elementów
silversnow-Olusiu Są osoby, które mają więcej powojników.
ale kocham je bardzo.Nawet te co kwitną tylko dwoma czy kilkoma kwiatkami.
Róże kwitną,liliowce zaczynają i lilie je wyprzedzają .Ogród tętni żyje, zmienia się , cieszy.
W tym roku tylko te białe- babcine piwonie mi zakwitły.Moze na drugi rok będzie innych trochę .zobaczymy
Jak fajnie,ładnie parzydło porównałaś ,,, do sukni panny młodej.to fakt, takie koronkowe kwiaty.
wie, wiem,że czasu masz mnie.dlatego cieszę się bardzo,że zaglądasz do mnie.
Mam nadzieję,że wszystko ci tam dobrze idzie .
Dziękuję ci bardzo za te wszystkie ile słowa.
korzo_m-Dorotko Doczekasz się doczekasz tej ogromnej hosty.
Tak ja ładnie karmisz i dbasz to odwdzięczy ci się pianą kępka i pięknymi liściorami .
Dziękuję za miłe słowa
Iwonko1 Rower marzył mi się.pomalowałam i potem zastanawiała się, gdzie on stanie.
I wymyśliłam,że muszę go widzieć z tarasu.
O tak Dębolistna rozrosła się bardzo.Krzaczek naprawdę imponujący, szeroki.Teraz tylko czekanie na kwiaty.
Oj szkoda,że twoja zmarzła.Ale odbija ??
Dziękuję za życzenia I tobie życzę dobrej niedzieli..
Rano wyjeżdżam do Warszawy a raczej pod Warszawę.będę w pięknych ogrodach i z fajnymi ludźmi

róża Flamentanz
I dzisiejszy bukiecik tarasowy wam zostawię.Miłej dobrej niedzieli zyzę wam