Jurku - Locutus jak zwykle, jesteś bardzo miły dla mnie i moich roślinek, dziękuję.
Staram się pokazywać na bieżąco jak najwięcej kwitnących roślin, bo robię około 100 zdjęć dziennie. Wszystko tak szybko zakwita i przekwita...
Kilka zdjęć mojego zwariowanego, majowego buszu.
Danusiu - danuta z babka 'Rosularis' sama się rozsiewa, ale młode roślinki są nie lada przysmakiem dla ślimaków i szybko znikają, zresztą nawet dorosłe rośliny mają liście w dziurach.
Obie naparstnice kupiłam jako sadzonki, żółta bardzo ładnie przyrosła, a 'Creme Bell' ma dalej tylko jeden pęd.
Mój biały bożykwiat niestety pożegnał się ze mną, tej wiosny już się nie pokazał. Zakwitł tylko ciemno różowy i to bardzo marnie. Zbieraj więc nasiona białego i wysiewaj, a jak dochowasz się siewek, to chętnie przygarnę.
W tym roku trytoma wyjątkowo obficie zakwitła, co bardzo mnie cieszy.
Powojnik brązowy (fusca) rośnie u mnie już dobrych parę lat. To niekłopotliwy powojnik bylinowy o maleńkich, ciemnobrązowych, kosmatych dzwoneczkach. Zdjęcia nie oddają w pełni jego urody.
Wrotycz Haradjana
gailardia oścista
lilia nn
bodziszek łąkowy 'Summer Skies'
liliowiec rdzawy
Marysiu - mar33
Fusca to mój ulubieniec, ilekroć jestem w pobliżu altany, podchodzę do niego i podziwiam te urocze dzwoneczki...
Cykoria
róża okrywowa nn
paproć nn
lilia azjatycka niska 'Sunset Matrix'
lilia nn
tawułka Arendsa nn