Marta, jeżeli mogę coś poradzić - spróbuj wkleić link z wiersza "kod na forum", tak jak pisała Meluzyna, zdjęcia będą widoczne od razu, bez konieczności klikania na link. Piękne masz róże, warto je bardziej wyeksponować

.
Naprawdę masz 50 donic z roślinami

?
I też zazdroszczę ulewy, u mnie czasami tylko zagrzmi, a deszcz to już nie pamiętam kiedy padał.
Meluzyno trzymasz Augustę w donicy? To duża i piękna róża (chociaż trochę nie moje kolory), udaje się jako wieloletnia w pojemniku?
Jeszcze 2 słowa odnośnie Waszych rad i wczorajszej dyskusji, bo się trochę zakręciłam tym wklejaniem zdjęć.
Nie mogę ściółkować donic, bo "w nogach" róż sadzę inne rośliny np. petunie, wilczomlecz diamond frost itd.
Ja mam psa dla odmiany, brat mi się nim opiekuje podczas naszej nieobecności, ale nie chciałam już go obarczać codziennym podlewaniem, zwłaszcza, że naprawdę się nie spodziewałam, że rośliny potrafią tak szybko aż tyle wypić - mam naprawdę duże donice 42x35 i 42x50, wiadro wody wlewam tam bez zatapiania roślin.
I przesadziłam chyba z rekomendowaniem obornika, zapomniałam, że Wy mieszkacie wśród ludzi, dobrze, że nie namawiałam Was do robienia gnojówki z pokrzyw

, ta to dopiero pachnie...