Biedronka641 O podlanym ogrodzie to mogę sobie
Alu pomarzyć

..Wczoraj wieczorkiem dosłownie
szurnęło deszczem przez 10 minut ... A dzisiaj nieco chłodniej więc do wieczora deszczu sobie nie życzę...Upały ostatniego tygodnia wyłączyły nas praktycznie z większej działalności działkowej poza podlewaniem i pstrykaniem...Czas się rabatami zająć bardziej efektywnie...
apus Basiu u nas kilka krzaków porzeczek , agrestu ale jakoś większego zainteresowania nimi nie ma..Dawniej robiliśmy soki z porzeczki czarnej głównie i agrestu ale ostatnio już nie...Nie ma chętnych na soki..Latem jakiś kompocik i kilka kiści prosto z krzaczka do konsumpcji i tyle...Wzdłuż granicy z sąsiadem cały rząd porzeczek ale też już nawet nie zbierają...Przetworów nie robimy...
isia60 Deszcz potrzebny owszem i to bardzo ,rośliny czekają ..Codziennie zapowiadają w prognozach ale jest go niewiele albo wcale...Dzisiaj na razie trochę pochmurno ale do popołudnia go nie potrzebuję ,trzeba coś podziałać na działce konkretnego...
plocczanka Lucynko damy radę... z F... a nawet i bez niego!

U mnie zdjęć zawsze dostatek

...
stasia_ogrod - u mnie z kompem nic się nie dzieje a zdjęcia zniknęły...Może wirusa złapałaś...
cyma2704 Soniu wczoraj wieczorem pochwaliłam się u Ciebie deszczem ale to była bardzo krótkotrwała radość!
lemonka Izo deszcz spokojny to
eliksir życia dla naszych ogrodów...

Jak nie deszcz to konewka lub wąż ogrodowy bywa koniecznością..
Masz rację ,odkrywam rośliny,które u mnie odradzają się jak feniks z popiołów...Cieszy mnie to niebywale!
I oby taka sytuacja pozostała na stałe...
Forumowe fotosikowe larum trwa...
Wczorajsze moje
fotopstryki - różne nie tylko różane...
Rosarium Uetersen

Aachener Dom

Graham Thomas
. . . . . . . . . . . . . . . . .