Familokowego ciąg dalszy

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Familokowego ciąg dalszy

Post »

IWONKO najważniejsze ,ze wszystko zakończyło się Happy endem. Patyczek też możesz wsadzić, bo ma dosyć długą łodyżkę . ;:196 Mam nadzieję ,ze naparstnica nie zwiędła zbyt mocno w takim upale. Moja Elżbietka ma 6 lat mam ją od wiosny 2012 więc trochę to potrwa zanim osiągnie wiek pergolowy :;230 Nie wiem czy patyczkowa też tak będzie rosła jednak spróbuj

Obrazek

Obrazek

ANIU to parzydło nie jest wysokie i bardzo mi sie podoba jest takie inne .Moja LO jest patyczkowa i ma też sporo latek .Jednak z początku cięłam ją nisko ,żeby się wzmocniła i dopiero za jakiś czas pozwoliłam jej na szaleństwo wspinaczkowe

Obrazek

Obrazek

TERENIU Parnik Liptov jest chyba z czeskiej szkółki, a patyczki wzięłam od koleżanki ,która ją ma, bo moja jest patyczkowa i rośnie jak szalona. Jednak tak kwitnie tylko raz potem jeszcze wytwarza kwiatki na nowych pędach jednak już nie kwitnie tak oficie
.
Obrazek

Obrazek

GABI kwiatki bodziszka są malutkie jednak w takiej ilości ślicznie wyglądają .W każdym razie mnie urzekły mają jakiś 1 centymetr średnicy.Mówiłam ,że szkoda tej cudnej LO, bo zanim nowa wyrośnie na potworka to minie sporo czasu chyba ,żeby to była taka szalona róża jak Veilchenblau .Moja Gartentraume ma w tym roku mumiowate kwiaty nie lubię tego typu kwiatów nie pokazujących środeczka dlatego pozbyłam się Myriam. Jednak zapach ma cudny swojej nie cięłam zbyt mocno bo dobrze przezimowała

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
irpam
500p
500p
Od: 10 lip 2017, o 17:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Chwilę mnie nie było i muszę nadrabiać zaległości w ogladaniu i czytaniu. Pięknie s?e zrobiło w ogrodach. U Ciebie tyle różności kwitnie nawet śliczna Amelka.
Bardzo mi się podoba ławeczka pod Louis. Nic tylko siedzieć i podziwiać. ;:63 ;:108
Miłego gościa mieliście w ogrodzie.
A co do wieku, zawsze mamy tyle lat na ile się czujemy, a nie tyle ile mamy zapisane. Ja ciągle mam ....ścia. :heja
Pozdrawiam i zapraszam, Irena
Ogród i róże Ireny
Awatar użytkownika
mimoza55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2014, o 20:14

Post »

Jadziu,róże masz cudowne a Elżbietka ;:167 mój Doktorek pięknie kwitnie , jak na róże, która jest w ogrodzie drugi sezon ;:215
ma bardzo dużo kwiatów , cudowny zapach tylko kwiaty które są na ostrym słońcu przypalają sie. Mam nadzieje, że róża Goldstern
Rozrośnie się i osłoni ją przed południowym słońcem i będzie ok. ;:168
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

Jadziu ależ masz Elżbietkę dużą. ;:oj
Czy Ty musisz mieć wszystkie róże takie duże ;:173
Piękna i te kwiaty jak talerze.
Cudowny czas bo i słonko i na przemian deszcz. To ciepełko jest bardzo przyjemne. ;:167
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

U Jadziu przepiękne róże dają popis, ale nie tylko ;:138 Przy mojej pergoli posadziłam róże, ale kiedy one urosną i okryją pergolę ? to duży znak zapytania :wink:
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja po prostu Jadziu mam na nie miejsce, to mogłam sobie pozwolić na sadzenie. A tak dobierałam ,żeby coś cały czas kwitło :wink:
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
adamiec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2010, o 19:30

Post »

Jadziu, już wróciłaś i piękne róże Cię przywitały ;:215
Mój ogródek moja miłość.
Zapraszam Irena
Ogródek pełen marzeń cz.1, cz.2, cz.3
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Oko cieszy Capitan ale nie brakuje nic innym pannicom. Podziwiam Jadziu ten jasminowiec u mnie jest trzeci sezon i nie kwitnie.
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ANUSIU mój jaśminowiec ma chyba ze 4 lata a w ubiegłym roku podzieliłam go na połowę i teraz rośnie w dwóch miejscach i w obu kwitnie.Z Kapitana jestem bardzo zadowolona ;:196 bo jest taki uporządkowany taka śliczna kupeczka kwiatów .Jeśli chcesz to wyślę Ci jednego jaśminowca bo jeden rośnie za ławeczką z LO a drugi pod płotem sąsiada

Obrazek

Obrazek

IRENKO a tak sie bałam ,ze zanim przyjadę zdążą mi przekwitnąć przy takich upałach .One jedna dawkują mi ich podziwianie i dopiero teraz wzięły się porządnie za kwitnienie. No to kiedy sie Ciebie spodziewać ;:196 ????? Cudny bukiet tej którą też masz

Obrazek

Obrazek

KAROLCIA to tak jak u mnie chcę ,żeby o każdej porze roku coś kwitło, wiec sadzę w ciasnocie .jednak jak widzę one nie narzekają bo pomidory rosną wśród róż to samo ogórki czy truskawki .Jednak w tym roku z nimi gorzej bo sporą część pąków załatwił mi Kwieciak i marne sa tegoroczne zbiory ;:222

Obrazek

Obrazek

ELUSIA a Twoja Elżbietka jest mała nigdy jej nie pokazujesz .Chyba dlatego ,żebym nie padła z wrażenia :;230 Nie wszystkie róże tak szaleją jak Elżbietka a jest taki jeden gagatek a raczej 2 gagatki czyli The Prince i Big Purple który dopiero po 3 latach pokazał kwiatek, a Prince też juz wytworzył 1 pąka ;:oj ;:222 .Dlatego chyba pójdzie na boczny tor

Obrazek

Obrazek

WANDZIU mój Doktorek już powoli przekwita a Twój zaczyna szaleństwo .Oby szybko Goldstern urosła i zasłoniła Doktorkowe kwiatki bo niestety nie lubi południowego słonka

Obrazek

Obrazek

IRENKO czasem czuję sie na naście, a czasem na 100 jednak nie poddaje sie i działam .Amelka wczoraj szalała w basenie który rozłożyliśmy przed ogródkiem ,bo tam słonko jest bardzo długo, a u mnie jest o 16 tylko cień.Kiedyś tam gdzie stoi pergola z LO był skalniak ,jednak LO podrósł, wiec upatrzyłam sobie dla niego śliczna pergolę ,a potem zamarzyłam o ławeczce ,żeby móc podziwiać calutki ukwiecony ogródek szczególnie latem gdy kwitną róże, a za ławeczką posadziłam jaśminowca Snowbelle i goździki pierzaste czyli same pachnidełka .Z boku zaś rośnie Munstead wood i Muzykanci z Bremy

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Florian Silesia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lip 2016, o 19:56

Post »

Piękne piwonie! Zauroczyła mnie ostatnio 'Sara Bernhardt', którą widziałem na żywo w ogrodzie znajomej kolekcjonerki.
Czy ta dalia anemonowa, która już Ci kwitnie, ma bordowe listki? Już ją lubię za to ;:108
Jadziu, to nie będzie kosaciec 'Phalenauge', który pokazałaś. Nie zgadza się rozmieszczenie żyłek na dolnych płatkach. Jeśli miałbym porównywać do którejś z moich, to raczej do 'Lorelei' :idea:
Awatar użytkownika
Bazyla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lut 2017, o 20:44

Post »

Jadziu jeszcze raz dziękuję pięknie za wczorajsze spotkanie ;:196 Do dzisiaj mam kolorowy zawrót głowy od tych przecudnych kwitnień w Twoim ogrodzie ;:oj
Tyle tego na własne oczy ujrzeć i podziwiać - to rozkosz dla oczu i miód na serce ;:180 Spacerowałyśmy wielokrotnie po tym Twoim buszu i za każdym razem dostrzegałam kolejne i kolejne smaczki ;:108

Oczywiście bardzo miło było mi też, albo przede wszystkim, poznać osobiście Właścicielkę tego różanego kawałka raju ;:168
Oraz miałam przyjemność poobcować z Małą Ogrodniczką Amelką, która dzielnie mnie po tym ogrodzie oprowadzała i pokazywała mi różne roślinki, w tym wysiane przez siebie maczki ;:215

;:196 za darowane sadzoneczki. Ja też już teraz wiem, czym mogłabym Cię obdarować przy okazji z mojego ogródka.

Jadziu jeszcze raz dziękuję za mile spędzone chwile.

P.S. Do domu wracałam już z przepisową prędkością :wink: ;:306
Życie jest zbyt krótkie, żeby się na nie obrażać
Beata
Bazylowo
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Róże piękne. ;:167 Charles Austin przykuwa moją uwagę często, ilekroć go gdzieś widzę, to musze się zatrzymać...
Lubię ten angielski szyk :)
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

BASIU teraz mamy forum ogrodnicze bez roślinkowych fotek .Austin to jedyna angielka która u mnie dobrze rośnie reszta tak sobie jednak myślę ,ze po paru latach i one się zbiorą w sobie i zadowolą mnie swoim kwitnieniem .Abraham miał 3 kwiatki i zaledwie 2 dni i było po nich przy tych upałach .Teraz będę czekać i czekać aż raczy powtórzyć kwitnienie może też ze 3 kwiatki . W miarę dobrze z angielek kwitnie Munstead wood

BEATKO to ja sie cieszę ,ze zechciałaś odwiedzić mój buszowaty ogródek .Jednak jak widziałaś rośliny z tego powodu nie narzekają i kochają sie wzajemnie :wink: Przypadłaś Amelce bardzo do serca nie opuszczała Cię ani na chwilke .Potem jeszcze do wieczora siedzieliśmy z synem i synowa w ogródku przy grilu. Jadłam przepyszny Camembert z grila Coś wyśmienitego lepszy niż taki świeży na chlebek .to trochę wspomnień z wczoraj .Dzisiaj spotkałam pająka który zrobi sobie śniadanko z ogrodnicy pochwaliłam go za to i troche tych drani wczoraj unicestwiłaś ;:196

Obrazek

Obrazek

FLORIANIE tak ona ma ciemne listki to ta która miała być Mick's Pepermint .Fajny z niej Pepermint, ale powiem szczerze ,ze mi się podoba . Ta druga z zielonymi listkami jeszcze nie ma pąków może rzeczywiście ta będzie tą która była na etykiecie. Twoja Baby Pink też już buduje pączki ;:180 'Sarah Bernhardt' ma cudne kwiaty tylko zbyt delikatne łodyżki które wyginają sie pod ich ciężarem.Może im czegoś brak a może tak mają nie wiem

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ale cudnie u Ciebie ;:138 podoba mi się ,ze wśród róż rosną pomidory i ogórki ;:306 super.
A u mnie Fotosik zastrajkował i wszystkie moje fotki wykasował, wcześniejsze też ;:145
na razie nic nawet nie wklejam bo nie wchodzi ;:124
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45

Post »

Gdzie nie wejdę, fotek brak ;:224 . Dobrze, że u Ciebie mogłam nacieszyć oczy pięknymi różyczkami i nie tylko. Przyglądałam się Twojej Gartenspass i zastanawiam się, czy przypadkiem jedna z moich angielek, kupiona w kartoniku, to właśnie nie ona, bo na Glorię Dei mi nie pasuje. Mam ją w ogrodzie i moja nigdy tyle różu nie miała i nigdy żadnych "ciapek" po deszczu. Niestety nie mogę Ci pokazać, bo fotosik odmówił współpracy, nie podając żadnych powodów, nieładnie z jego strony ;:185 .
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”