Cudowny powiew wiosny! cz.38

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Cudowny powiew wiosny! cz.38

Post »

Marysiu nie spełniają ci się wszystkie życzenia ;:167 Jak ja ci zazdroszczę tych kropelek na roślinkach, u mnie susza jak na Saharze ;:131 Miałam kiedyś wiciokrzew... pachnący pięknie to był WICIOKRZEW POMORSKI Serotina albo WICIOKRZEW Heckrotta, ale był strasznie zaniedbany i zżerał go jakiś grzyb więc go wykopałam ... teraz mam malutki, ale nie wiem co zacz, a nie kwitnie... Objaśnij mi proszę co to Jaśmin Stefana nigdy nie widziałam
Miłego weekendu ;:168
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

Marysiu to hanelku nigdy się nie nadawała ale jakoś w życiu sobie poradziliśmy.
Na procesji byliśmy żar z nieba się lał ale procesja taką ma trasę gdzie rosną lipy, kwitną dało się wytrzymać.
Nadal u nas skwar raz po raz zabrzmi i na tym koniec chociaż dzisiaj aby tradycji stało się zadość powinno padać.

Pozdrawiam Krysia
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

Maryś zaległości już nie zdołam odrobić więc powiem krótko: ogród w deszczu wygląda zjawiskowo.
Napisałam ogród bo my traktujemy do kupy to co w nim rośnie. Słowo "ogród" wiele znaczy a dla nas najwięcej.....i już nie wspominam o harówie. ;:306
Wszystkiego dobrego. ;:167
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Marysieńko kochana, strasznie mi wstyd, że przegapiłam Twoje Święto. Oktawa jeszcze nie minęła - na szczęście - przyjmij więc z samego serca płynące życzenia zdrówka, coraz piękniej kwitnącego i owocującego ogrodu, nieustającej miłości płynącej zewsząd. ;:cm ;:cm ;:cm
W Twoim ogrodzie zrobiło się tak ślicznie różano ;:138 ;:138 , a po deszczyku jeszcze piękniej niż przed. ;:138 ;:138 ;:138

A u mnie nadal sucho i gorąc lasujący mózg. ;:oj

Pozdrawiam słodziutko. ;:167 ;:196 ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu, jeśli masz miejsce na derenia to kup, to przepiękna roślina , cudnie i długo kwitnie, naprawdę b. długo :) Gizelkę masz załatwioną :wink:
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
MirkaS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 mar 2009, o 16:55

Post »

Marysiu przyjmij i moje bardzo spóźnione :oops: życzenia ;:196 ;:167
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Awatar użytkownika
Lisica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2013, o 19:27

Post »

Marysiu!

Jesteś, zdaje się, astrologicznym Bykiem (tak jak ja). Byki "skończyły się" 22 maja, więc Twoje niedawne święto, to zapewne imieniny.

Kochana ;:167 , życzę Ci niesłabnącej pasji ogrodniczej i niezmordowanej kondycji do uprawy roślin, hodowli drobiu, wyrobu win i nalewek.
Emanuj swoją dobrą energią!

Przesyłam bukiet niezapominajek, które jeszcze do wczoraj kwitły na Kaszubach.

Obrazek
Obrazek
Lisica
"Tylko błękit wciąga nas..."
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09

Post »

Marysiu
Ściskam Cię mocno i całuję ;:196
NIech zdrowie dopisuje zawsze a ogród cieszy nieustannie :D

Czytam ,że Sahara i u Was ;:oj
Jak bym wiedziała o magii węża to bym też dokupiła ... w sumie to faktycznie, jak trzy zraszacze dwa lata temu dokupiłam to potem woda stała w warzywniku :;230
Obrazki mi sie nie otwierają na tym prototypie komputera.
Szkoda, bo zawsze cóś ładnego i ciekawego pokazujesz :D
Marta - koziorożec ładnie o kwiatkach na Boże Ciało napisała , już w wyobraźni widzę te płatki rozsypane.
W tym roku wszystkie kwiaty strasznie szybko się sypią. Maki bylinowe u nas dwa dni żyły.
Życzę Tobie aby jednak dłużej cieszyly oczy :D
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,coś cię nie widać i nie słychać :uszy ,gorąc u mnie ogromny ,ale dzisiaj byli goście w ogrodzie ,spacerowaliśmy po ogrodzie i siedzieliśmy w cieniu katalp zajadając lody i pijąc moje kompociki ,było bardzo przyjemnie bo i super goście byli ,ogród kwitnie ze zdwojoną siłą ,pewnie Twój też ,ale jutro zobaczę ,pozdrawiam i do zobaczenia ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witam!

Zdążyłam po upale skropić wyciągiem z nikotyny mszyce, skosić trawę po czym zaczął padać deszcz...burza i deszcz zmył całe moje kropienie, mam nadzieję że z mszycami...no nie wszędzie... bo na karczochach mszyce są na spodzie liści i na bobie pewnie też zostały ;:124
Przed 17 upał był tak straszny, że po kilku minutach wracałam do domu ;:65 udało mi się jedynie zebrać truskawki.

Ewuniu dziękuję! przykro mi że nic nie podlało Ci ogrodu, bo deszcz ma się nijak do podlewania wężem :wink: Wiciokrzewy, przynajmniej niektóre są oblegane przez mszyce i taki jest mój odziedziczony! ale pozostałych mszyce się nie imają. Jaśmin Stefana kupiła mi kiedyś pewna miła forumka ;:167 bo u mnie takiego sklepu nie było. Obawiałam się że nie wytrzyma moich zim, ale rośnie kilka lat, okrywam go włókniną i kartonem i nawet częściowo nie wymarza. Bo wiesz to co u nas pachnie w ogrodach i kwitnie na biało to jaśminowiec a ten na zdjęciu to jaśmin. Tu możesz poczytać, mój nie jest taki ogromny bo nie ma warunków do rozrostu. Jest w zacisznym miejscu. Miłego odpoczynku Obrazek

Krysiu a ja podobno mam dar handlowania, chociaż nigdy się tym nie parałam na dłuższą metę...a szkoda :wink: U mnie lipy wycięli i zrobili w zamian chodnik, a szkoda bo uwielbiałam ich zapach.
Pozdrawiam Obrazek

Elżbietko trudno jest się cofać, lepiej już bądź z nami na bieżąco...jak się da a jak nie to wpadaj w wolnych chwilach. Zapraszam Obrazek

Lucynko nawet nie uwierzysz co mnie dzisiaj spotkało, ale opiszę to na pw.
Dziękuję za wspaniałe życzenia ;:168 U mnie upał był nie do wytrzymania, ale teraz poszłam po deszczu to róże sprane i bardzo dużo wody nalało. Najważniejsze gradu nie było i niech tak zostanie. Ściskam mocno Obrazek ;:4

Lisico niestety nie! jestem Bliźniakiem...jakoś chyba nie pasuję do Byka ;:168 Za życzenia serdecznie dziękuję! Niestety ślicznych niezapominajek nie widzę ;:145

Agnieszko Jak miło odwzajemniam uściski i ucałowania i zdrówko bardzo się przyda ;:196
Sahara jest w ciągu dnia i nic nie da się robić, zresztą było już sucho i chwasty siedziały twardo ;:222 Za to od dzisiaj znowu będzie wszystko rosło bo dostało sporą dawkę wody...może to magia węża ;:202
Może jednak zobaczysz zdjęcia, bo to ta lepsza część wątku. Masz rację kwiaty przekwitają szybciej nim zdążę im zrobić zdjęcie! Życzę Ci podlewania naturalnego i wypoczynku bo pewnie już męczysz się przy wirowaniu Obrazek

Martusiu u Ciebie gorąc, a u mnie niezapowiadany deszcz i burza, a spadło mnóstwo wody. W różnych naczyniach jest jej pełno. Mam nadzieję, że jutro nie stanie się zadość tradycji ;:306 Ciekawa jestem jakich gości miałaś, bo piszesz bardzo enigmatycznie :?: Pozdrawiam i już się cieszę na jutrzejszy dzień Obrazek

Zdjęć nie widać więc nie ma sensu wklejać nowych, może do jutra coś się poprawi!
Życzę wszystkim dobrej nocy ;:4
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Maryś a tak o akwedukcie nie pomyślałaś zamiast wąż kupować ;:oj U nas gorąc i burze więc też mi podlało. Nie wiem jak to robisz ale sadzonki z patyczków padaja mi przeważnie tylko hortensje się udają ale to podobno każdy "Głupi" potrafi :D Dużo zdrowia i uśmiechu kochana ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ewciu dobrze że chociaż o wężu pomyślałam :;230 A mnie nie wszystkie hortensje z patyków wychodzą ;:222 Z różami różnie bywa, zależy kiedy robię sadzonki...no i najważniejsze nie zapomnieć podlewać, bo większość sadzonek ususzę ;:223 Dzięki Ci ;:196 i idę spać bo jutra skoro świt trzeba do kurnika ;:306

p.s. nie wybierasz się jutro na Kraków, bo u mnie zbiera się znajome Ci towarzystwo ;:162
Awatar użytkownika
Bazyla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lut 2017, o 20:44

Post »

Marysiu jak dobrze, że u Ciebie pada. U mnie sucho, patelnia i ukrop. Mam już dość tego podlewania, tej galopady kwitnień wszystkiego na raz i jeszcze szybszego przekwitania. Ja lubię jak wszystko ma swój czas i swoje miejce. Jak np. lipa ma kwitnąć na przełomie czerca i lipca, to ma kwitnąć wtedy, a nie w połowie maja. Przecież to istne szaleństwo.

Nie powiem, widok tego wszystkiego kwitnącego jednocześnie jest wręcz spektakularny, ale jak to mówi moja mama "po troszku Bartoszku a dłużej" :) i ja też tak bym wolała.

U mnie mszyce głównie oblegają wierzby. Z róż upodobały sobie głównie Gizelkę i kilka powojników - z tych kwiatów usuwam je mechanicznie.
Szkoda, że Twoja praca z opryskiem nikotynowym odpłynęła wraz z deszczem.

Ciekawe co z tymi zdjęciami a raczej z ich brakiem ;:131

Pozdrawiam serdecznie życząc zdrówka i miłych snów ;:196
Życie jest zbyt krótkie, żeby się na nie obrażać
Beata
Bazylowo
Awatar użytkownika
adamiec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2010, o 19:30

Post »

Ja też życzę wszystkiego najlepszego, mało zaglądam na FO, powodem jest zmęczenie i brak czasu. :|
Marysiu podziwiam Twój ogród , spotykam tyle ciekawych roślin których nie znam, masz raj na ziemi ;:180
Mój ogródek moja miłość.
Zapraszam Irena
Ogródek pełen marzeń cz.1, cz.2, cz.3
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Beatko nic Ci nie podlało? o rany! a u mnie taki obfity deszcz był, ze moje warzywka do tej pory nie widziały takiej wilgotności.
"po troszku Bartoszku a dłużej" podoba mi się powiedzonko Twojej mamy, a nie znałam ;:333
Oprócz mszyc na różach i karczochach widzę mączniaka na bodziszkach szczególnie żałobnych i mączniaka albo jakiś uwiąd na rozchodnikach okazałych ;:202 więc grzyby też atakują ;:124
Zatem życzę podobnej chmury jak nad nami wczoraj wisiała i miłej soboty ;:196

Irenko rzeczywiście mało Cie na FO, ale ogród odpicowany i ktoś to musi zrobić :D Stąd zmęczenie, jednak mimo zmęczenie widzę dalej problemy ze spaniem. Zatem życzę odpoczynku i więcej czasu dla siebie ;:196

Obrazek

Obrazek

Obrazek

czy to naprawdę ładna piwonia ;:oj
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Skorzystałam z innego hostingu, ale widzę że zdjęcia przekręca :wink: Dobrego dnia!
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”