Ogród Kamila część I

Zdjęcia naszych ogrodów.
krasna101
Przyjaciel Forum - silver
Przyjaciel Forum - silver
Od: 5 gru 2011, o 21:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród Kamila część I

Post »

Witaj Kamilu :wit ciekawa ta Twoja działeczka ;:108 , fajne zmiany wprowadzasz, ciekawe rozwiązania i nasadzenia ;:138 Tak trzymaj ;:215
isia60
200p
200p
Od: 22 sie 2016, o 20:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Nie potrzebujesz duzo czasu by podejśc do sklepu na miejscu...ale widzisz co kupujesz a zamówione w internecie nigdy nie wiesz co dostaniesz i nie zawsze taniej..no moze wybór bogatszy...Ja sie juz kilkakrotnie "sparzyłam"gdy dostałam zamówione rosliny ,których prawie z lupa trzeba szukać w paczce.Jedyny plus takich zakupów to duzo bogatszy wybór...a róz zamówionych gdzieś z kwiatami nie dostaniesz...
Zawsze to ryzyko co kupiłeś...
Pozdrawiam!Izabela
Moja działka pod koniec sezonu 2017,2018 ,2019
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Wow, jakie masz duze warzywa w tych skrzyniach , super ;:138 Interesuje mnie ten eukaliptus, chciałam sobie kupić, będe obserwowała u Ciebie . Ciekawe jak i gdzie przetrwa zimę ? Ciekawi mnie też bambus :wink: Truskawki super, już owocują ;:138
Szkoda ,ze masz takiego psa ci Ci zniszczył glicynię. Mój jest mały i najwyżej udepcze kilka małych :wink:
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

isia60 pisze:Nie potrzebujesz duzo czasu by podejśc do sklepu na miejscu...ale widzisz co kupujesz a zamówione w internecie nigdy nie wiesz co dostaniesz i nie zawsze taniej..no moze wybór bogatszy...Ja sie juz kilkakrotnie "sparzyłam"gdy dostałam zamówione rosliny ,których prawie z lupa trzeba szukać w paczce.Jedyny plus takich zakupów to duzo bogatszy wybór...a róz zamówionych gdzieś z kwiatami nie dostaniesz...
Zawsze to ryzyko co kupiłeś...
Trzeba w odpowiednich sklepach internetowych kupować,moje róże wszystkie ze szkółek internetowych ,nigdy pomyłka się nie trafiła
Awatar użytkownika
kamil_kluczbork
200p
200p
Od: 19 mar 2018, o 07:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Większość roślin kupuję w jednym bardzo dużym sklepie internetowym, wszystkie rośliny mnie zadawalają. Na przykład, wczoraj wsadziłem nowości które przyjechały w środę:

1. Hortensja Blue

Obrazek

Moje drugie największe wyzwanie zaraz po arbuzie - GUNNERA - kocham tę roślinę od pierwszego wejrzenia , mam nadzieję że zdominuje mój kawałek ziemi i liście będą miały po 1,5m wielkości ^^,

Obrazek

No i pojawił się MISKANT

Obrazek

Trawa tez już wschodzi ;)

Obrazek

W obecnych czasach nie ma co się stresowac zakupami w internecie bo wszystko można zwrócić. Moje HOSTY kupiłem w tym samym sklepie bez ani jednego lista, rosną pięknie, prócz 2 które pies sobie rozszarpał. Jak ktoś chce wiedzieć jaki sklep - zapraszam na PW. Miłego dnia wszystkim!

-- 1 cze 2018, o 07:29 --
karolacha pisze:Wow, jakie masz duze warzywa w tych skrzyniach , super ;:138 Interesuje mnie ten eukaliptus, chciałam sobie kupić, będe obserwowała u Ciebie . Ciekawe jak i gdzie przetrwa zimę ? Ciekawi mnie też bambus :wink: Truskawki super, już owocują ;:138
Szkoda ,ze masz takiego psa ci Ci zniszczył glicynię. Mój jest mały i najwyżej udepcze kilka małych :wink:
Eukaliptus będzie w doniczce na tarasie, czekam aż powstanie, żonka dobierze doniczkę , a w zimie oczywiście będzie cieszyl oko w salonie. Kupiony na taras bo podobno odstrasza swoim świetnym zapachem komary ; ) Słońce mu służy niesamowicie, widać nowe listki.
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Kamilu szacun wielki za warzywa no i sam warzywnik skrzyniowy! :shock: O tej porze nie do wiary,że to już tegoroczne ;:oj ...Ogórki szklarniowe u mnie też już pierwsze zbieramy , mizeria wczorajsza wyśmienicie nam smakowała..Ale fasolka...o strąkach jeszcze nie ma mowy...
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
kamil_kluczbork
200p
200p
Kontakt:

Post »

A to jeszcze moja rabata, kamienie ustawiłem żeby kora się nie wysypywała na zasianą trawę.
Nie do końca mi się podobają, chyba dam tam kostkę kwadratową w linii. Hmmm.....

Obrazek
Awatar użytkownika
kamil_kluczbork
200p
200p
Kontakt:

Post »

Trochę mnie zlało...

Obrazek
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Oj zlało ale podlało. Czego bardzo zazdroszczę, bo u mnie posucha dalej.
Awatar użytkownika
kamil_kluczbork
200p
200p
Kontakt:

Post »

Ogórki już są!

Obrazek

Rzodkiewka także

Obrazek

Pomidorki się pojawiają

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A trawnik po totalnym oberwaniu chmury nie wygląda za dobrze... dosiałem dzień wcześniej, wszystko deszcz zabrał, teraz kolejna dosiewka , mam nadzieję że starczy bo nasiona się skończyły.

Obrazek

W następnym odcinku pokażę jak mini lilowiec zaczął u mnie kwitnąć ;)
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Już się spodziewam,że będzie to Stella d'oro :D bo to ona bywa jedną z najwcześniejszych i bardzo obficie kwitnących liliowców...Podziwiam Twoje ogrodnicze i ogrodowe zaangażowanie! ;:138 ;:138 ;:138 ;:333

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
badzia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lip 2011, o 19:41
Kontakt:

Post »

Kamilu, widziałam na wcześniejszym zdjęciu, że rabatka jest oddzielona od trawnika krawężnikiem. Dlaczego nie wystawiłeś go kilka cm ponad poziom trawnika? Teraz musisz wymyślić coś zastępczego, bo będziesz miał wieczny problem, nawet bez bez udziału ulewy.
Awatar użytkownika
Pawel42
500p
500p
Od: 6 maja 2014, o 12:36
Kontakt:

Post »

Witam.
Zauważyłem że posadziłeś Gunerę olbrzymią.
Z nią jest tak że im większa tym większe nawożenie,jest dość żarłoczna,mój kolega ją ma.
Podwyższone rabaty bardzo fajne.
Paweł
Wiele tracimy wskutek tego że przedwcześnie uznajemy coś za stracone /Johann Wolfgang von Goethe/
Awatar użytkownika
kamil_kluczbork
200p
200p
Kontakt:

Post »

Zgadza się "marpa" ;)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

GUNNERA - ciekaw jestem jaki osiągnie wzrost w pierwszym roku w moim ogrodzie

Obrazek

I kolejna nowość - róża biała na pniu! ;) Zaczyna mi miejsca brakować, a żona jak widzi mnie wracającego do domu z paczką od kuriera to jej ręce opadają hehe. Dzisiaj ostatnia dostawa i koniec, bo nie mam już gdzie wsadzać. No chyba że gdzies przy płocie... hmmm jeszcze pomyślę;)

Obrazek

Obrazek
isia60
200p
200p
Od: 22 sie 2016, o 20:06

Post »

Hosta o która pytałeś w moim wątku to 'Great Expectation'....się zwie... :) ....podpowiedziała mi dobra koleżanka ;:180
Obrazek
Pozdrawiam!Izabela
Moja działka pod koniec sezonu 2017,2018 ,2019
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”