Olu
Bogactwo kwitnien WIELKIE
powojniki śliczne. Fajnie, że mamy różne. Jest co podziwiać ,obserwować.
Róże zaczynają. Krzewuszki piękne.
I te bogactwo zurawkowe.
Irysy....ech..piękny czas.
Oleńko , ogród pędzi z kwitnieniem a my nie zawsze nadążamy za nim bo wokół pełno różnych spraw dodatkowo nas absorbuje , ale tak to już jest . Pięknie ujełaś czerwoną gąsieniczkę , oczywiście na ślicznym kwiatku .Dobrze , że coraz więcej ładnych miejsc nas zaskakuje ,że miejsca nam bliskie pięknieją , to dla ogrodników miód na serce .Piękna uroczystość w ważnym , ale i pięknym miejscu .Pozdrawiam Spaceru zazdroszczę .
Kochane dziewczynki dziękuję za odwiedziny...
W ogrodzie z każdym dniem coraz większe zmiany, po deszczu wszystko rośnie, szczególnie trawa...
Róże coraz bardziej zapączkowane, niektóre już pięknie kwitną. Większość różanych panienek jednak czeka ze swym ujawnieniem. Ale jedynym mankamentem jest plaga mszyc ,nie tylko na różach. Są wszędzie w mnogiej ilości i jakoś opryski nic nie działają...Dziś straszyło burzą , grzmiało, biegiem zbierałam pościel i pranie...
No i przeszło bokiem...A jak u was pogodowo? Jutro nie wiem czy uda mi się znaleźć chwilę aby zajrzeć na FO, więc już dziś wszystkim mamom składam najlepsze życzenia w dniu naszego święta...
Olu Powojnik nawet jak pomyłkowy, to i tak śliczny. Wstrzymujesz się z zakupami kolejnych, ale przecież powojnik dużo miejsca nie potrzebuje, rośnie w górę.
Sukienka śliczna i na pewno ja wykorzystasz na wiele okazji. Ja kupiłam granatową, też będzie uniwersalna, a nie jednorazowa.
Spokojnego ogródkowania.
Ciekawe czy cos wpadło Ci do koszyczka na wystawie .Pierwszy raz od niepamiętnych czasów nie było mnie na wystawie no cóż siła wyższa. Fajnie wygląda park z lotu ptaka a raczej z gondoli Czy Rosarium też zaliczyłaś bo byłby czas ,żeby się tam wybrać. Ostatni ras byłam tam jesienią z Beatką. Ładne laski pozuja wśród różaneczników Calutka mama . Olu masz cudne powojniki obficie kwitnące spodobał mi się Gipsy Queen szukam jakiegoś wspinacza na pergolę do towarzystwa mojej Elżbietce . Kompozycje też śliczne
Wycieczka świetna Zwłaszcza, że można było co nie co kupić
W ogrodzie masz prześlicznie. Piilu ma u ciebie pełne kwiaty? Cudne, mój jeszcze nigdy nie pokazał się w pełnej krasie
Olu
Co jest na ostatnim zdjęciu? ?
Coś fajnego
Róże królują. Powojniki nie chcę być gorsze.też pięknie kwitną.
Rysy piękne
Bodziszek różowy z tymi pregami ciemnym ladniutki.
Mój jest inny
Nie taki ładny.
Witajcie kochani
Od razu was bardzo przepraszam za moją nieobecność w swoim wątku. Na FO zaglądałam , nieczęsto pisałam , ale byłam....(Miałam też problemy z komputerem a nawet internetem) Ale powiem wam szczerze , że potrzebna mi była taka przerwa. Bardzo na mnie źle wpłynęła pogoda.Gorąca wiosna , bez deszczu ....mało co działałam na ogrodzie aby roślinom skopywaniem nie zaszkodzić. Kwiaty szybko przekwitały a zielsko rosło. Parę dni temu popadało a nawet się ochłodziło.
Dopiero dziś był dzień, kiedy zrobiło się z powrotem pogodnie i ciepło.
A że miałam dzień wolny,odwoziłam moje młodsze dziecko na dworzec kolejowy bo córcia pojechała nad morze na kolonie....Po powrocie do domu szybko ogarnęłam temat obiadu i dawaj do pracy na rabatach.
Ostatnio jak robiłam obchód ogrodu to myślałam że muszę z jednej rabaty dużo roślin przesadzić bo zrobił się bardzo busz.Dziś po usunięciu suszków i chwastów zrobiło się przejrzyście....Nareszcie....
Zdjęć mam mnóstwo z całego czerwca , w miarę możliwości będę je pokazywała.
Muszę nadrobić cały miesiąc
Dziś tylko wstawiam tylko dzisiejsze....
W najbliższych dniach jeszcze muszę nadrobić odwiedziny w waszych ogrodach, a to nie będzie łatwe...
Olu, ja też zerkałam raz po raz z niepokojem na Twój wątek. Cieszę się, że dałaś znać, że jest wszystko ok.
Aż nieprzyzwoicie masz przejrzyście na tej rabacie Takie wyplewione może dać radochę, oj zgadzam się i zachwycam.
Dziewczynki kochane, Małgosiu ,Beatko miło mi że o mnie myślałyście. Nic się nie dzieje, miałam chwilowy zastój i brak czasu na internet. Jakby nie patrzeć to czasu nam zżera co niemiara... A takie odwiedzenie tylu znajomych ogrodów to już nie jest tylko parę minut...
Teraz mam trochę laby , bo wysłałam jedno dziecko w świat.Zaraz wrzucam dzisiejsze fotki i lecę w odwiedziny chociaż do paru znajomych.Otwierajcie furtki....
A w ogrodzie zmiany z dnia na dzień....
Olu ale hortensja ogrodowa pięknie Ci kwitnie. Bukietowe też coś w tym roku się śpieszą.
Córa poza domem, to będziesz mieć spokojniejszy czas, byle w pracy też było trochę wkacyjnie. Będziesz mieć więcej czasu na ogród.