Przydomowy ogródek Eweliny, część V.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Przydomowy ogródek Eweliny, część V.

Post »

Ewelinko niesamowite te porównania zdjęciowe! Pięknie i coraz piękniej u Ciebie!
Dobrze, że kuzyn był na tyle czujny, że kotka zauważył... ;:333
Proteus super jest! ;:167
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Ale śliczna kicia. ;:167 To teraz Cola ma kompana do psikusów... To nic że ona trochę większa... ;:306
A w ogrodzie jak zwykle rewelacja ;:333 Pozdrawiam i miłego dalszego ciągu niedzieli życzę... ;:196
Awatar użytkownika
mimoza55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2014, o 20:14

Post »

Ewelko, kotek czarna kawa a piesio kawa latte ;:167 Dziewczynki na pewno są w siódmym niebie ;:167
Ogród śliczny kwiaty róże ;:333
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witajcie :wit .

Za nami upalny i burzowy weekend . Moje dziewczyny były u dziadków a eM na rybach więc sama urzędowałam ;:173 .. Wczoraj zrobiłam mojej mamie niespodziankę i pojechałam w odwiedziny . Po powrocie z pracy zobaczyła mnie i zrobiła takie oczy :shock: :tan . Porozmawiałam , pośmiałam się i wieczorem wróciłam do domu. W ogrodzie róże coraz śmielej zaczynają pokazywać kwiaty , ostróżki w pąkach , kwitną byliny, zaczynają niektóre powojniki. Słowem- dzieje się ;:215 . Neska to cudny kotek ale nijak nie umiem robić jej zdjęcia. Pokażę to co mam wyraźne, czyli tylko podczas snu :;230 .

Obrazek

Obrazek

Moniko buszu o jakim marzę jeszcze u mnie nie ma ale powoli z roku na rok robi się lepiej ;:224 . W tamtym roku zrobiłam małe zmiany na rabacie z różami i bylinami i jest tam na razie jeszcze mało efektownie z racji małych rozmiarów roślin ale muszę cierpliwie czekać. Mam teraz istny zwierzyniec a suczka z kotką zawiązały taki sojusz, że przed 5 biegają po całym domu i stawiają nas na nogi . Ping- pongi mają coraz większe pąki ale chyba jeszcze trochę potrwa zanim pokażą swój kwiat. Na pewno pochwalę się efektem. Pozdrawiam :wit .

Obrazek

Mary Rose.

Obrazek

Soniu jak chcesz to taka kocimiętka jest w Łańcucie w Różaneczniku . Prawdę mówiąc zimą planowałam ją zamawiać przez internet ale dobrze, że tego nie zrobiłam bo na kosztach transportu straciłabym. Róże, powojniki i inne byliny teraz pokazują swoje kwiaty. Mamy fajny czas w ogrodzie i trzeba korzystać . Pozdrawiam :wit .

Mary Rose w uścisku powojnika Inspiration Zoin.

Obrazek

LO zaczyna.

Obrazek

Ewo baaaardzo Ci dziękuję ;:196 .

LO .

Obrazek

Old Port.

Obrazek

Marysiu masz rację, Arabella ma to coś i ten kolorek ;:224 . Oj, pewnie kwieciak robi u Ciebie spustoszenie . U mnie na szczęście cisza i oby tak zostało. Dziękuję i wzajemnie ;:196 .

Obrazek

Stephanie Baronin.

Obrazek

Jolu faktycznie takie małe kocięta są najpiękniejsze i szkoda, że rosną ;:131 . Powojniki u mnie jakoś sobie radzą ale mogłoby być lepiej. W sumie to nie powinnam narzekać. Twój las ma też swój urok i naturalne piękno a tam wyjątkowe rośliny, które u mnie sobie nie radzą. Pozdrawiam :wit .

Lavender Ice.

Obrazek

Pastella.

Obrazek

Dorotko zwierzaki dogadują się całkiem fajnie. Początkowo kociczka jeżyła się na Colę ale teraz razem się bawią i śpią. Raz nawet przyłapałam jak Neska ssała sutka Coli ;:306 . Widocznie tęskniła za mamą ;:173. Różyczki coraz śmielej otwierają kwiaty ale czekam na więcej.

Obrazek

Reine des Violettes.

Obrazek

Basiu masz rację Proteus jest bardzo fajny. Koniecznie potrzebuje u mnie wyższej podpory bo traci na uroku na tej krzywej siatce. Zdjęcia porównawcze motywują do dalszej pracy i warto je czasem oglądać. Pozdrawiam .

Goździkowa droga .

Obrazek

Olu samiczki chyba zawiązały jakiś sojusz jajników :;230 . Szaleją na potęgę mimo różnych gabarytów. Cola ma teraz zajęcie i nie nudzi się, wcześniej czasami z nudów psociła a teraz lata za kotem :;230 . W ogrodzie zaczynają kolejne rośliny i robi się ciekawie. Pozdrawiam .

Lykkefund.

Obrazek

Wandziu bardzo trafnie ujęłaś urodę moich zwierzaków ;:333 . Dziewczynki są bardzo zadowolone z podopiecznych. Ogród cieszy coraz bardziej chociaż liście tulipanów i czosnków zaczynają mnie wkurzać :evil: . Pozdrawiam.

Powojnik Summer Snow.

Obrazek

Pozdrawiam i spokojnej nocki życzę.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Ewelinko, ależ u Ciebie różano się już zrobiło! :roll: :roll: ;:215
Powojniki tudzież wszystkie inne kwiatki fantastycznie urozmaicają Twoje otoczenie. ;:333
Czosnków też coraz to przybywa. ;:333
A już Twoja kicia całkowicie skradła moje ;:167 . Taka słodziutka malutka! ;:168 ;:168
Zdjęcie z pieskiem w tle piękne!!! ;:138 ;:138
Dobrego tygodnia. ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ewelinko wszystko co małe jest słodkie i piękne ;:167
Chyba muszę dopisać kolejne roślinki do mojej listy: LO i Summer Snow ;:108 Piękne są!
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Zmiany nie do uwierzenia :D
Jaki cudny sierściuszek ;:173 Wymiziaj go ode mnie ile wlezie :lol: A jak na nowego członka rodziny zareagowała Cola?
Ależ mnie zaciekawiłaś tym czosnkiem Ping-Pong, czekam na kolejną fazę ;:65
Ogród szaleje u ciebie na całego ;:215
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Ewelinko :wit
Jak duuzo masz kwitacych róż.
U mnie jeszcze nie :roll:
LO bardzo lubię .twoja ma duży krzaczek. Mocno ja przycinasz czy słabo?
Dzwonki tak ?? Piękne. I ten kolor ;:215
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Ewelinko Reine des Violettes przepiękna. ;:oj LO chyba u wszystkich piękny, Twój z kocimiętką w nogach i powojnikiem świetnie wygląda. ;:138
Dziękuję za wiadomość o kocimiętce. ;:196 Już miałam w koszyku internetowym, zrezygnowałam.
Awatar użytkownika
Shire
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 kwie 2016, o 21:33

Post »

Ewelinko tak płakałaś nad tymi różami po zimie, a proszę są cudne. Przyroda lubi nas zadziwiać, prawda.
Wesoło masz ze zwierzakami. Marzę o takich domownikach, ale nie mam warunków i bardzo żałuję. Powojniki cudowne! :)
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witajcie :wit .

Zaczynam mieć wrażenie, że są wakacje ;:oj . Pogoda jest bardzo letnia. Żar leje się z nieba a mamy jeszcze maj ;:oj . Wczoraj u Emilki w przedszkolu mieliśmy piknik rodzinny. Nie zabrakło życzeń, prezentów a po przedstawieniu był grill i zabawy na świeżym powietrzu. Wieczorem miałam już tylko czas na podlanie doniczek. Dzisiaj byłam z Weroniką w rozjazdach i zjadło mi to pół dnia. W ogrodzie rośliny pysznią się kolorami i jest coraz piękniej .

Bonica i Inspiration Zoin.

Obrazek

LO.

Obrazek

Natasha Rochardson.

Obrazek

Reine des Violettes.

Obrazek

Lucynko mamy teraz czas róż ale zaraz dojdą ostróżki i inne byliny. Powojniki również się rozkręcają. Pogoda sprzyja, gdyby jeszcze tak od czasu do czasu podlało ;:173 . Czosnki jeszcze kwitną i czekam na kolejne, które są w pąkach. Kicia szaleje po domu a w ogrodzie chowa się pod roślinami. Cola stale jej pilnuje więc o ucieczce nie ma mowy :;230 . Dziękuję i również dobrego tygodnia życzę ;:196 .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Claire Marshall.

Obrazek

Kasiu masz rację, wszystko co małe jest słodkie i kochane ;:167 . Summer Snow polecam jak najbardziej , to jest potwór a nie powojnik ;:oj . Ma olbrzymie przyrosty roczne, cudnie kwitnie i nie grymasi. Ma masę białych kwiatuszków ;:108 . Właśnie obmyślamy z eMem jaką podporę mu dalej zrobić na cegle bo chce iść wyżej . Pozdrawiam :wit .

Obrazek

Lavender Ice.

Obrazek

Ghislaine de Feligonde.

Obrazek

Mariatheresia.

Obrazek

Małgosiu kotek wymiziany ;:108 . Cola jest zachwycona z nowego członka rodziny bo ma się teraz z kim bawić i wygłupiać . Na podwórku ciągle pilnuje kociątka co by nie uciekło a swoim wielgachnym ogonem demoluje wszystko :;230. Na Ping- Pongi czekam niecierpliwie a one ciągle każą mi czekać . Pozdrawiam .

Eden Rose.

Obrazek

Obrazek

Paul Ricard.

Obrazek

Obrazek

Aniu prawdę mówiąc to moja LO jest kulkowana . Nie przycinałam jej tylko wygięłam w łuk te długie baty. Miałam zrobić jej podporę ale w końcu nie wyszło. Prędzej czy później jakiś trejaż dostanie bo to monstrum . Wszystko pieknie teraz kwitnie i tylko się cieszyć. Pozdrawiam :wit .

Piwonia Ursynów.

Obrazek

Stephanie Baronin.

Obrazek

Pastella.

Obrazek

Pastella.

Obrazek

Soniu Reine des Violettes piękna ale jednak musi być w półcieniu. U mnie ma cień od popołudnia ale i tak ją pali. Czekam aż klon urośnie i będzie miała cienia więcej ;:131 . Mam nadzieję, że dostaniesz tą kocimiętkę bo jest na prawdę piękna. te kłosy ma olbrzymie ;:oj . Pozdrawiam :wit .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Mariatheresia.

Obrazek

Moniko a widzisz , jednak nie jest tak źle z tymi moimi różami. Bardzo dobrze odbiły po mocnym cięciu i cieszą kwiatami ;:138 . Ze zwierzętami mam mnóstwo radochy ale czasami potrafią nabroić ;:224 o przewróconych doniczkach i zaciągniętej firance nie wspomnę ;:131 .Pozdrawiam :wit .

Obrazek

Świerk serbski .

Obrazek

Swany.

Obrazek

Jabłonka Royalty po przejściach wiosną w końcu zakwitła z opóźnieniem ale jednak. Wygląda koszmarnie ale liczę, że skoro żyje da radę i może odbuduje koronę.

Obrazek

Winchester Cathedral.

Obrazek

Niobe.

Obrazek

Pozdrawiam i życzę udanego długiego weekendu .
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Ewelinko rzeczywiście rośliny kwitną na całego :D Piękny kolorowy ogród, róże, piwonie, powojniki a i jabłonka wreszcie Ci zakwitła ;:oj Moja ma już jabłuszka :D Kiciuś słodki jak każda malizna, ciekawa jestem czy rozrabia, bop malutkie kotki jak małe dzieci :D Przed nami podobno gorący weekend ... cieplejszy niż mijający tydzień ;:3
Zatem dobrego wypoczynku i pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Powojnki pierwsza klasa. Summer Snow podobny mojego mm.
Niobe śliczny.
Róże masz naprawdę śliczne. Moje zawsze były nijakie. Ciekawe jestem czy ten rok będzie laskawszy dla nich :roll:
Awatar użytkownika
Carmelka00
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2015, o 14:22

Post »

O Matko!! :shock: ale u Ciebie pięknie i kolorowo u nie to dominuje zieleń :lol: powiedz mi proszę czy u Ciebie pada?? u mnie taka susza ,że masakra co prawda podlewam ale wody bardzo mało nawet w gruncie chyba niski poziom jest :? dlatego podlewam co 3 dni.
Masz piękne róże ;:138 czy też masz problem z mszycą? bo ja to praktycznie co 2 tygodnie muszę je pryskać, raz naturalnie raz decisem :?
Pozdrawiam
Lenka

Leśny zakatek...
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

W tym roku jest plaga mszyc i zwłaszcza u mnie wszelakiego gatunku ślimaków. Z pobliskiej niekoszonej łąki schodzą stadami jak na szwedzki stół ze smakowitymi kąskami. Niektóre rośliny mam pożarte do zera. ;:222
Ewelinko, dobrze jest czasem spojrzeć na archiwalne fotki, gdzie widać czarno na białym ile wysiłku włożyłaś i kasy wydałaś, żeby osiągnąć obecny wspaniały efekt. ;:215 A ponieważ żaden ogród nie jest do końca urządzony,życzę mu dalszej metamorfozy a Tobie zadowolenia z jego przeobrażania. ;:167
Kiciulek fajnie wygląda na ukradkowych fotkach i piesio zdobył towarzysza do zabaw a dziewczynki kolejnego przyjaciela do głaskania i przytulania. ;:168
Buziaki dla domowników i drapanko dla futrzaków posyłam ;:196 miłego weekendu życząc. ;:3
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”