Moje roślinki... apus - cz. 3 - mocno różana!

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Jurek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 kwie 2006, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje roślinki... apus - cz. 3 - mocno różana!

Post »

Proteus powinien mieć ciemne liście, masz chyba jakieś niedobory na tym stanowisku, gdzie rośnie. A swoją drogą ta odmiana jest niesamowicie zdrowa i piękna, zwłaszcza kiedy kwitnie pełnymi kwiatami.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Basiu Louis Odier zjawiskowy. ;:oj Swoje LO rozpięłam w tym sezonie bardziej szeroko i jakoś nie podobają mi się. Colette rośnie blisko iglaka, nie przeszkadza jej to pięknie kwitnąć. ;:215 W przyszłym roku zamkniesz oczy i przytniesz krócej. :wink:
Domku nie rozbieraj, będzie dla wnuków. :D
Rododendronom trzeba zapewnić rygorystycznie niskie pH, azalie są bardziej tolerancyjne. Moje Helsinki kwitły przez cztery lata doskonale. W ubiegłym roku wykopałam i zasypałam je torfem kwaśnym, bo już gleba się odkwasiła. Podlewanie wodą wodociągową im nie służy. Ten rok u mnie więc spisany na straty, bez kwiatów. ;:222
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26

Post »

Basiu cuda i róże i powojniki , ja jeszcze czekam na kwiaty ;:168
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Basiu Śliczna ta twoja Crown Princess M. kolorek nietuzinkowy widzę, że pięknie zapaczkowane masz pozostałe krzaczki ;:333 ... U mnie też sporo pączków na krzakach, ale kwiatuszków jeszcze niewiele ...Lato się rozkręca tej wiosny :)
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Basiu, podziwiam powojniki i różyczki! ;:138 ;:138
Cudną mamy wiosenkę, ;:303 taką letnią i niech już tak zostanie. ;:108

Dobrego weekendu. ;:167 ;:196
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Przepiękne róze i jak juz obficie kwitną. Śliczne powojniki ;:138 Ja też posadziłam czosnek pod rózami, podobno mszyca nie atakuje. Teraz co roku rosną takie cieniutkie jak trawa i coraz więcej a mszyce ? sama nie wiem , ale chyba bez skutku ;:306 Też nie wiem co z tym zrobić . A niech rośnie :;230
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Basiu, Crown Princess Margareta cudna ;:167 Ten kwiat, zapach. Żeby jeszcze pędy miała sztywniejsze. Moja młoda, bo dwuletnia, ale nadal wiotka. Kwiatów ma sporo, ale po dzisiejszych ulewach większość leży na ziemi.
A widoczek z tarasu wspaniały ;:215
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Maryniu, to chyba najpiękniejszy czas w roku. Wszystko zachwyca! Dosłownie wszystko ;:167

Zuziu, na pewno rozwiną się u Ciebie różyczki, albo już się otwierają. Można na te kwiaty patrzeć w nieskończoność... nie potrafię się nudzić w ogrodzie ;:215

Tolinko,
Louisem jestem zachwycona, szczególnie tym co pokazuję na zdjęciach, bo ogólnie mam dwa krzaki, z tego samego roku ale z innych źródeł (ten duży sadzonka kupiona ze szkółki, a ten drugi kupiona od osoby, która sama robi sadzonki). Niestety ten drugi wygląda gorzej - krzak pokraczny, słabo rośnie, słabo kwitnie. Mam nadzieję, że ogranie się... ale to potwierdza, że nie warto oszczędzać na sadzonkach.

Jurku, dziękuję. Proteus wczoraj dostał nawóz wraz z podlewaniem, wcześniej dałam mu dwa raz nawóz na chlorozę, wczoraj ogólnoskladnikowy. Mam nadzieję, że nabierze kolorków. A kwitnie nadal obłędnie! ;:215

Soniu, Colette ma sporo przestrzeni, ale świerk coraz większy i jeszcze bliżej niego rośnie New Dawn, ją będę musiała przesadzić, bo ma cień. A LO objęty jest obeliskiem i taki ściaśniony ;:306
Oj będę musiała sekator wiosną częściej używać ;:333

Julciu, cudowny czas! ;:215

Ewuniu, pewnie każdego dnia pączki stają się coraz tłuściejsze. Crown PM powala mnie... uwielbiam ją ;:167

Lucynko, lato nam dopisuje! Masz rację... oby tak już zostało...

Karolinko, też mi się wydaję, że ten czosnek przy różach to tylko takie wypełnienie, bo raczej mszyce sobie nic z tego nie robią ;:131

Dorotko, ciekawe czy Crown Princess Margareta wzmocni swoje pędy? Moja z tego samego wieku co Twoja... Liczę, że utyją ;:333

Zanudzam nadal różami... z kolejnych kwitnie Afrodyta ;:167

Obrazek

Vargieta di Bolonia, w tym roku po raz pierwszy pokazała na co ją stać (trzeci sezon u mnie w ogrodzie), zapach ma obłędny ;:167

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Graham T. z pierwszym kwiatem

Obrazek

Doktorek też ubrał się ;:333

Obrazek

Fantin Latour w tym roku ma dużo mniej kwiatów, po kwitnieniu będą musiała go przyciąć bardziej zdecydowanie...

Obrazek

Oh Wow bardzo zaatakowany plamistością :evil:

Obrazek

Obrazek

Tatton, kupiona w ub. roku. Bardzo malutka była, bo ciut za mocno wycięłam, ale zaczyna rosnąć... kolor ma zachwycający!

Obrazek
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

BAsiu, piękne masz powojniki, a różyczki z dnia na dzień coraz bardziej zachwycają :D
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56

Post »

apus pisze:kiedy moge to siadam na tarasie i gapię się na tę zieleń w stu odcieniach... szczególnie lubię wiosenne poranki (wstaję przed 5), ptasie awantury są cudowne!
Ja Basiu jestem śpiochem - wstaję przed ósmą. Ale gdy nocuję na ogrodzie, to wstaję przy pierwszym śpiewie ptaków i siedząc na tarasie staram się rozpoznawać czyje to głosy. Potem chodzę boso po rosie i dopiero gdy zmarzną mi stopy idę dospać brakujące godziny, ale i tak wstaję między 6 a 7 :)
Jakoś inaczej na ogrodzie płynie czas :)
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Basiu,cudowne masz róże,czasem marzę o takim widoku u mnie ,ale jak na razie to niemożliwe ,róża Afrodyta jest piękna ,uwielbiam ją i też ją mam i nawet sarny jej nie wypatrzyły ,bo rośnie najbliżej drzwi wejściowych więc też zakwitnie ,co sarny opuściły to będzie kwitło ,ale niewiele tego ,masz rację ,że teraz wszystko zachwyca wyglądem i zapachem ,pozdrawiam ;:168
Awatar użytkownika
mimoza55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2014, o 20:14

Post »

Witaj Basiu, różę cudownie już kwitną w Twoim ogrodzie ;:oj Grahamek u mnie jeszcze w pąkach ,ale w najbliższych dniach
na pewno otworzy pąki. Przyjrzałam się Twojej róży LO i coraz bardziej nabieram pewności, że moja NN to jest Louise Odier,
ona tak cudownie pachnie. ;:168
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Basiu :wit . Widzę, że u Ciebie różane szaleństwo rozpoczęte z pompą ;:215 . Trzyletni krzew potrafi bujnie zakwitnąć ;:108 . Afrodyta przepiękna ;:108 . Powojniki próbują dotrzymać kroku różom i świetnie się spisują ;:138 . Pozdrawiam i spokojnego popołudnia życzę :wit .
x-ja-a

Post »

No wiecie co. Przecież ja nie znoszę paskowanych róż poza Marc Chagall, a tu na widok Twojej Variegaty aż mi się oczy zaświeciły ;:202 I jeszcze mówisz, że pachnie? Graham Thomas wygląda jak dziecko w przedszkolu, które czeka aż mama po niego przyjdzie :D Słodki.
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Wiolu, ;:196 dziękuję. Też nie mogę się napatrzeć na te ślicznoty! ;:167

Andrzejku, ja pospać lubię, ale muszę wstawać wcześnie, o tej porze dobrze (lepiej :roll: ) mi się wstaje, a jeszcze do tego te ptasie trele... ;:215 Na boso po rosie nie chodzę, bo potem czekałoby moje stopy wielkie szorowanie i mogłabym się do pracy spóźnić ;:306

Marto, moja afrodytę też sarny nie dopadły, ale dopadł ją śnieg spadający z dachu... niestety ciut źle ją posadziłam i centralnie spadają na nie dachowe czapy. Jedna była połamana, ale nawet dobrze odbiła. Co chwilka nowe kwiaty pokazuje. To bardzo elegancka panienka ;:333

Wandziu, u mnie Graham wczoraj jeden kwiatek a dzisiaj z 5 już ma. Ekspresem idzie ;:215
Bardzo się cieszę, że zidentyfikowałaś LO, to naprawdę super róża. Uwielbiam jej zapach ;:167

Ewelinko, bardzo cieszą te różyczki, każdy kwiatuszek jest mały świętem ;:170 Bardzo cudny czas!

Jagienko, Ty kochasz wszystkie róże! I pasiaste, pstrokate, pełne, półpełne i te pustaczki... ;:306
Vargieta di Bolonia pachnie obłędnie. Cukierkowo, smacznie... no cuuuudna jest (jeszcze jakby liście miała błyszczące, to już ideał)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”