Miałem kiedyś candidę, jak oglądam Twoje, to żałuję, że się jej pozbyłem

hen_s pisze:Śliczne mammillarie ale... mammillarie.
Ta szybka riposta jak najbardziej tu pasujebarbra13 pisze:Piękne mammillarie i ...dobrze, że mammillarie
dziękujejandom1 pisze: No to się napracowałaśtym bardziej należą się brawa
fajne mamilarki, jak dla mnie rozmiar zdjęć jest ok, dobrze wszystko widać tym bardziej że zdjęcia są bardzo ostre
Pochwalę ostatnią carmenae, maleństwo a już kwitnie
SzkodaMarek L pisze:Wow, to się napracowałaś... wyedytować wszystkie fotki od 2016.
Ja takiego samozaparcia nie mam .....
Bardzo dziękuje za identyfikacjęMarek L pisze: Tak poważnie to mammillarka pierwsza od góry to m.heyderi v. applanata - ale poszukaj bo heyderi ma wiele lokalizacji i form
2. to moim zdaniem m.melanocentra i ta też ma dużą zmienność
3.m.nejapensis (może m. karwinskiana v nejapensis)
4. to małolat .... ale stawiam na m. dealbata a dokładniej to m.elegans v dealbata lub m.haageana v dealbata
z tą caremenae to też mam wątpliwości ..... może v. rubrispina - a tak na prawdę to wyselekcjonowana rudocierniowa zwykła carmenka ....
to moje typy ale pewności nie mam
Gusta nie zostały zaspokojone, mi się tylko zaostrzył apetyt na kolejne fotki.gracesz pisze: Dziękuje wszystkim za wpisya żeby zaspokoić gusta wszystkich marudzących
![]()
to jeszcze parę kwiatków z ostatnich dni:
I jak tu wszystkim dogodzić?Harvi pisze:Gusta nie zostały zaspokojone...gracesz pisze: Dziękuje wszystkim za wpisya żeby zaspokoić gusta wszystkich marudzących
![]()
to jeszcze parę kwiatków z ostatnich dni:
Grażyna ma chyba wszystkie rodzaje u siebie to z czasem każdy będzie zadowolonybarbra13 pisze:I jak tu wszystkim dogodzić?
Może nie wszystkie, ale trochę tego i owego jest... zdjęcia robię i obiecuję, że kiedyś je pokaże... a dziś takie:PiotrAPD pisze:Grażyna ma chyba wszystkie rodzaje u siebie to z czasem każdy będzie zadowolonybarbra13 pisze:I jak tu wszystkim dogodzić?![]()