Ogród Marty - Cz. XII
- korzo_m
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogród Marty - Cz. XII
Ogród naprawdę pachnący, potwierdzam. Przy akacji stałam i upajałam się jej cudnym zapachem.
Marto proszę przypomnij nazwę tego preparatu na grzyba wiem, że jest na P... i mam pustkę.
Marto proszę przypomnij nazwę tego preparatu na grzyba wiem, że jest na P... i mam pustkę.
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ja nawet w pobliżu akacji nie mam.
Lokali jeszcze pięknie z kolorami.
Dalej zachwycam się pięknymi azaliami.duże krzaczki efektownie wyglądają

Lokali jeszcze pięknie z kolorami.
Dalej zachwycam się pięknymi azaliami.duże krzaczki efektownie wyglądają

-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Dorota ,ogród troszkę dzisiaj mniej pachnie bo od południa spokojnie i niewiele pada,ale zawsze coś wsiąknie do ziemi ,do południa brzydko wiało,teraz spokój i taki drobny deszczyk pada,nic dzisiaj nie zrobiłam w ogrodzie ,ale gdyby coś przestało padać to troszkę bym zrobiła,ten środek na grzyby chorobotwórcze to Polyversum ,dzięki za przepis ,pozdrawiam 
Aniu,akacja w ogrodzie daje duzo zapachów,ja na początku nie mogłam zidentyfikować tego zapachu ,dopiero jak robiłam zdjęcia ,popatrzyłam w niebo i zobaczyłam drzewko calutkie w kwiatach ,bardzo się cieszę ,że mam 2 akacje ,rosną razem z zielonymi drzewami ,azalie i rodki też dają tyle uroku,pozdrawiam

Aniu,akacja w ogrodzie daje duzo zapachów,ja na początku nie mogłam zidentyfikować tego zapachu ,dopiero jak robiłam zdjęcia ,popatrzyłam w niebo i zobaczyłam drzewko calutkie w kwiatach ,bardzo się cieszę ,że mam 2 akacje ,rosną razem z zielonymi drzewami ,azalie i rodki też dają tyle uroku,pozdrawiam

- ewarost
- Od: 14 gru 2010, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Marcia pięknie w tym twoim ogrodzie kolorowo i pachnąco
Jak będziesz kiedyś podcinać białą krzewuszkę to mam prośbę, chętnie przygarnę patyczki do ukorzenienia ... takiej nie mam, a jest piękna taka śnieżnobiała. U nas we wsi zapach akacji jest wszechobecny... rosną przy drodze i na działce u sąsiada nawet u mnie zasiała się mała sieweczka i o dziwo przezimowała więc niech sobie rośnie
jak przestanie padać i wróci
to dopiero wszystko ruszy do przodu... u mnie najszybciej robią to chwasty 

Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lip 2006, o 20:04
Martuś rododendrony i azalie cudowne no i cała reszta.
Jak to dobrze, że deszcz popadał bo przy okazji można zajrzeć do zaprzyjaźnionych ogrodów.
Lilaki u mnie już przekwitły a piwonie będę musiała w sierpniu przesadzić bo mi przestały kwitnąć.

Jak to dobrze, że deszcz popadał bo przy okazji można zajrzeć do zaprzyjaźnionych ogrodów.
Lilaki u mnie już przekwitły a piwonie będę musiała w sierpniu przesadzić bo mi przestały kwitnąć.
- lanceta
- Od: 13 wrz 2010, o 19:39
Marto, ogród - bajka, dech zapiera oglądanie.Mam nadzieję,że dzisiaj u Ciebie,też mocno polało.
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Martusiu cudne kuleczki już widzę oczami wyobraźni szał piwoniowy i oszałamiający zapach czuję...będzie cudnie!
U mnie pada od wczoraj... teraz chwilowo cisza a jutro w prognozie zachmurzone słońce więc może da się dalej działać ...bo roboty w pip
Tą akację do tej pory czuję tak cudnie pachniała!
Dobrej nocy i pozdrawiam
U mnie pada od wczoraj... teraz chwilowo cisza a jutro w prognozie zachmurzone słońce więc może da się dalej działać ...bo roboty w pip

Tą akację do tej pory czuję tak cudnie pachniała!
Dobrej nocy i pozdrawiam

-
- Od: 8 lip 2014, o 15:28
Ja bym tam chciała kolonizować nowe zakątki, ale coraz ich już mniej nie dotkniętych moim szpadlem
O rany, różaneczniki masz powalające
I piwonie zaczynają show, znowu będziesz wystawiać moje oczy na pokusy
Kochana czy ty podpisałaś jakiś kontrakt z wojskiem na dostawę pomidorów?
Ile lat już tworzysz ten piękny ogród?

O rany, różaneczniki masz powalające

Kochana czy ty podpisałaś jakiś kontrakt z wojskiem na dostawę pomidorów?

Ile lat już tworzysz ten piękny ogród?
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
-
Witam ,deszcz bardzo był potrzebny ,ale ta jesienna pogoda może doprowadzić do depresji ,jest 8 stopni ciepła i siąpi ,chmury wiszą bardzo nisko,jest ponuro wręcz ciemno ,moje pomidorki nie wszystkie posadzone ,czekają w poczekalni ,a ja co wyjdę za próg do ogrodu to się cofam zbuntowana
Ewciu,ja pamiętam o gałązkach tej krzewuszki dla Ciebie ,u mnie też chwasty rosną szybko,,ale ja byłabym spokojniejsza gdybym już miała wysadzone wszystkie pomidorki i wysiane fasolki szparagowe,warzywnik zryty do końca to może w się uda ,bo do tej pory tylko część była zrobiona przeze mnie i obsadzona ,ogród chyba troche przystopował z rozwojem ,moze to i dobrze,a susza też powodowała ,ze roślinki szybko przekwitały,pozdrawiam
Elżuniu,ogród teraz bajecznie kolorowy przez te azalie i rododendrony ,dołączają powoli piwonie i cała reszta ,deszcz rzeczywiście daje nam chwilę na forum bez wyrzutów sumienia ,że my nie w ogrodzie tylko tutaj
lilaki zwykłe u mnie też przekwitły ,teraz kwitnie Palibin i bez węgierski ,może zasil swoje piwonie ,żeby miały z czego zakwitnąć nawozem potasowo fosforowym,pozdrawiam
Lodziu,dziękuje za miłe słowa ,wczoraj od południa dopiero zaczęło padać i dzisiaj też z przerwami siąpi ,ale jest tak ponuro jakby noc miała być ,pozdrawiam
Marysiu,muszę wyjść z aparatem ,bo chyba niektóre piwonie już pokazują kolorki ,u mnie też roboty multum ,ale jeszcze trochę trzeba się sprężyć ,potem będzie lżej ,u mnie też padało ,najwięcej w nocy ,a dzisiaj siąpi i jest bardzo ciemno ,w kuchni pali się w piecu to w domku ciepełko ,na polu tylko 8 stopni,pozdrawiam i miłego dnia
Gosiu,ja już na razie tez nie robię nowych rabatek ,ale mam jakieś miejsca odzyskane w ogrodzie i uszczelniam je nowymi roślinami
,piwonie powinny pięknie zakwitnąć ,byleby jakaś epidemia nie przyszła ,pomidorków lubię mieć dużo jak wszystkiego zresztą
,ogród buduję 13 lat,pozdrawiam 

Ewciu,ja pamiętam o gałązkach tej krzewuszki dla Ciebie ,u mnie też chwasty rosną szybko,,ale ja byłabym spokojniejsza gdybym już miała wysadzone wszystkie pomidorki i wysiane fasolki szparagowe,warzywnik zryty do końca to może w się uda ,bo do tej pory tylko część była zrobiona przeze mnie i obsadzona ,ogród chyba troche przystopował z rozwojem ,moze to i dobrze,a susza też powodowała ,ze roślinki szybko przekwitały,pozdrawiam

Elżuniu,ogród teraz bajecznie kolorowy przez te azalie i rododendrony ,dołączają powoli piwonie i cała reszta ,deszcz rzeczywiście daje nam chwilę na forum bez wyrzutów sumienia ,że my nie w ogrodzie tylko tutaj

Lodziu,dziękuje za miłe słowa ,wczoraj od południa dopiero zaczęło padać i dzisiaj też z przerwami siąpi ,ale jest tak ponuro jakby noc miała być ,pozdrawiam

Marysiu,muszę wyjść z aparatem ,bo chyba niektóre piwonie już pokazują kolorki ,u mnie też roboty multum ,ale jeszcze trochę trzeba się sprężyć ,potem będzie lżej ,u mnie też padało ,najwięcej w nocy ,a dzisiaj siąpi i jest bardzo ciemno ,w kuchni pali się w piecu to w domku ciepełko ,na polu tylko 8 stopni,pozdrawiam i miłego dnia

Gosiu,ja już na razie tez nie robię nowych rabatek ,ale mam jakieś miejsca odzyskane w ogrodzie i uszczelniam je nowymi roślinami

-
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Mniam. .
Taką wczesną czereśnie muszę sobie kupić.
Co to za odmiana ?
Piękna ta piwonia czerwona. Muszę sobie nazwę zapisać.
Irysy slicze masz. I tak dużo. Ja mam tylko kilka ale wystarczy.
Taką wczesną czereśnie muszę sobie kupić.
Co to za odmiana ?
Piękna ta piwonia czerwona. Muszę sobie nazwę zapisać.
Irysy slicze masz. I tak dużo. Ja mam tylko kilka ale wystarczy.

-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Zawsze z ogromną przyjemnością spaceruję po Twoim ogrodzie. Brakuje słów, by opisać takie cudnie zaaranżowane przestrzenie. Zapach aż tu do mnie doleciał.
Już czereśnie?
Już czereśnie?

- korzo_m
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dzisiaj też do ogrodu nie wychodzę, chociaż teraz deszcz nie pada, chyba jutro pogoda nam dopisze.
Po tak pięknych ogrodowych widokach chce się żyć
A ja kupiłam dziś sobie 1 kg czereśni, bo je uwielbiam, są pychota.
Pojechałam rano do Krakowa, myślę kupię ten preparat na grzyba i co
zapomniałam zapisać nazwy
i nawet nie pojechałam do ogrodniczego.
Po tak pięknych ogrodowych widokach chce się żyć

A ja kupiłam dziś sobie 1 kg czereśni, bo je uwielbiam, są pychota.
Pojechałam rano do Krakowa, myślę kupię ten preparat na grzyba i co

- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Gdzie jak nie w Twoim ogrodzie można tak nasycić się kolorami a zapewne i zapachami Marto! Mimo deszczu przyjemny był to spacer!
U mnie zaczyna pokazywać się
Oby jutro już nie padało i można było coś zrobić bo dość tego leniuchowania w domu... 

U mnie zaczyna pokazywać się

- apus
- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Martusiu, piekne kolorowe szaleństwo! Cieszy oczy... i podniebienie też. Bardzo lubię czereśnie, zresztą wszelkie owoce. Ale czereśnie, ich smak zawsze przypominają mi dzieciństwo i taką beztroskę 

Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
viewtopic.php?f=2&t=117468