Moje różne zakątki......cz.3.- Aktualny

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Aga72
100p
100p
Od: 18 lip 2013, o 16:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moje różne zakątki......cz.3.- Aktualny

Post »

Anulka, cześć :wit Popadało w końcu u Ciebie? Musiało choć trochę skoro i u mnie dzisiaj podlało. A to najwyższa pora była bo u mnie już pełno łysych placków w trawie. Z tym naszym spotkaniem to kto wie, kiedyś może się uda.
Zaczarował mnie dziś biały orlik u Ciebie, muszę sobie sprawić takiego :uszy
Awatar użytkownika
Bazyla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lut 2017, o 20:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu jak to dobrze, że zdrowie syna idzie ku dobremu ;:215 To i od razu mamie lżej na duszy :)

Hostowo-powojnikowy ogród okraszony innymi różnościami niczym ciasto rodzynkami bardzo mi się podoba.
Orliki, azalie, rodki mają teraz swoje 5 minut, podobnie czosnki ozdobne. Wszystko u Ciebie jest naprawdę ładne, nawet ten pionierski rodek.
Niech Ci to wszystko rośnie i kwitnie na pociechę, a i my przy okazji nacieszymy oko ;:108

Aniu pozdrawiam serdecznie i życzę wszystkiego dobrego na cały tydzień ;:196
Życie jest zbyt krótkie, żeby się na nie obrażać
Beata
Bazylowo
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dziś troszkę deszczyku popadało.W mieście była zlewa.A na Dębowym popadało.Ale dobre i to. ;:173

Shire-Moniś Też mi się podobała ta azalia Cecile. Sama ją sobie wybierałam, chociaż to prezent dla nie. :D
Tak właśnie myślałam,ze będzie ładnie kontrastowała z tą moją żaróweczką azalia Feuerwerk.
wiesz, praca to faktycznie jest ogromna.A ja sobie ją niedodawanym, naddawałam. ;:7
Ale i lubię, ba, kocham różne rośliny i dużo chce mieć u siebie.I jest jak jest.Ale fakt,żeby mieć ładnie trzeba się napracować, i dalej pracować aby to utrzymać.Mi owa praca też pomaga w problemach, których mam masę. :(
hosty się rozkręcają.Ja je bardzo lubię i pokazuję to co mam. :)
clem3-Małgosiu Cieszę się,że i ty lubisz hosty.I będzie u ciebie rabata hościana.A jakie hosty tam planujesz posadzić ??
Dziękuję za pozytywną opinię o moich refleksleksjach ogrodowych itp.Samo życie, i samo serce.
Tak, tak zima będzie i będzie czas na książki ( trochę mi tęskno do czytania książek,a czasu na to nie ma na razie .I do dekupage..Ale zimą nadrobię :)
A mój kręgosłup tez jak boli zima tak i latem.Może teraz więcej się styram.Ale i radości bezcennych przez to ogrodowanie mam ;:167
Hmmm, mój pierwszy Kaiser byl 2 sezony.Ale tak mi on się tak bardzo podoba ,że kupiłam go ponownie.Oby ten był dłużej niż jego poprzednik.

Kaiser kwitnie ;:167
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Aniu11
Tą podpórkę kupiłam w biedronce.Była ciemna przemalowałam na biało i zupełnie inaczej wygląda.
To jest wcześniejsze zdjęcie.Ale tutaj jest bardziej widoczna .
Obrazek
Kupiłam niedawno tez inną w Kauflandzie .Jeszcze stoi ciemna.Też ją przemaluje na biało.
Trochę host co roku dzielę i odsprzedaję.Ale też sporo w ubiegłym roku przesadziłam, 3- rabata hostowa powstała pod winogronem., przemeblowałam ustawienie. ;:7
marpa-Maryniu Wcale nie chcę z nikim konkurować na ilość host.Po prostu ile mogę to kupuję.Więcej i tak nie mogę, bo i tak w niektórych miejscach są albo będą za parę lat upchane.
A ja kocham te hostowe liściory wciąż. ;:167
Dziękuję.Dbam, ale bez wielkiej przesady.Normalnie.
Ta biała piwonia drzewiasta w tym roku bardziej mi się podoba niż w ubiegłym,Jeszcze mała, młody krzak jedno pędowy ( wcześniej była ścięta przez ema przy koszeniu trawy.Ale odbiła i jest )

Obrazek
azalia 'Feuerwerk'
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

plocczanka-Lucynko Tak mam , że jak praca to praca. od rana do wieczora.A jak usiąść do odpoczynku to już ,żeby było po pracy i w miłym otoczeniu .W sobotę jak zjadłam śniadanie, to potem 2 posiłek jak ukończyłam 3/ 4 prac dopiero kolacje o 18:)
O tak, nowa Azalia Cecile śliczna.Cieszę się,że ją mam.Mam nadzieję,że będzie dobrze rosła i zimowała u nie.
Ojtam, ojtam..A ja dalej uważa,że za dużo host nie mam.W sam raz. ;:167 Deszcz dzisiaj w końcu był po ponad 3 tygodniach.
Aguss85-Aguś Ja nic a nic się nie gniewam.Mieszkam na wschodzie,Wyżyna Lubelska jest specyficzna.W zimie i mrozi i latem grzeje.Upały duże.Hmm teleportacja w inne miejsca ??też tak by chciała( w zimie ).Ale nie do Oslo.Ale gdzieś na południe Europy lub na zachód.Gdzie cieplej :)
U mnie jeszcze niektóre hosty się namyślają.Ale tylko parę takich mułowatych jest. ;:306
A to kurki ci w hostach też się lubują.Oj to cenne jajka masz. ;:113
Aguniu72 Popadało, popadało.Nie za dużo.Ale dobre i to bo deszcz podlał wszystko.też już placki w trawniku miałam.
Fajnie,że i u ciebie padało.
no, no fajnie by było jak udałoby się nam kiedyś spotkać.Jak coś to zapraszam .
Z białego orlika mogę ci nasionka zebrać ???

Tak było
Obrazek
Obrazek
Tak zostało :)
Obrazek
Obrazek
Azalia Cecile
Obrazek
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bazyla-Beatko O tak tak, bardzo dobre.W końcu!
Tak długo człowiek na nie czekał.Ponad rok.Lżej na duży chociaż z jednym problemem. ;:108
Ale pięknie to ujęłaś ;:196 Hostowo-powojnikowy ogród okraszony innymi różnościami ;:167
Podoba mi się.Pozwolisz,że sobie to czasami zacytuję , napiszę w swoich myślach ??
Teraz tak, Orliki, azalie, rodki mają swój koronny czas.Zaraz będą różę i clemki i liliowce, lilie i inne ;:109
Bardzo dziękuję za piękne życzonka i tobie Beatko życzę samych dobrych rzeczy w tym nowy tygodniu.

Bodziszek żałobny
Obrazek
Obrazek
Iryski
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Ostatnio trochę zaniedbałam watki,bo jakoś sił nie starczało .Cieszę sie ,ze wreszcie noga synusia sie goi,bo to największa radość.Aniu powojniki też ślicznie kwitną wciąż przyglądam się Kaiserowi to cudny powojnik inne też ładnie kwitna .Udanego tygodnia
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu Różnie to z czasem mamy, różne życiowe dni i doświadczenia i domy i rodziny i prace i ogrody,,,
Ja też czasami nie wyrabiam się .A czasami mogę posiedzieć...
I ja wiesz jak to mama cieszę się,że u syna w końcu się zrasta.a jeszcze uważać.Teraz na rehabilitacje chodzi.Dziś trochę pochodził.I noga bolała.I potem leżał. Ale małymi kroczkami, powinno być dobrze.
Tak powojniki też bardzo lubię.I co roku jakiś nowy kupię.W tym roku jestem i czekam na kwitnienie po raz pierwszy u mnie Tajgi .
Dziękuję i tobie też życzę dobrego tygodnia ;:196

Hibiskusy bylinowe ruszają.
Obrazek
Moje gladiatory- są pierwszy sezon.
Obrazek
Allium - czosnek Mount Everest
Obrazek
A te zapomniałam jak się nazywają ??? .Kupiłam je w Lidlu w paczce 10 sztuk
Obrazek
Obrazek
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Aniu,no coraz więcej kwitnień w Twoim ogrodzie ,tak kolorowo jak lubię ,a ten czosnek to może Globemaster się nazywa,orliki też masz cudowne ,nie wspomnę o funkiach ,które oczarowują mnie zawsze,pozdrawiam ;:168
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj :wit . Gdzieś Cię zapodziałam ale już biegnę się zrehabilitować ;:108 . Przejrzałam wątek i muszę przyznać, że u Ciebie wszystko pięknie rośnie i kwitnie ;:215 . Czosnki uwielbiam a ich kule cudnie Ci pozują . Podpórki bardzo fajne i na pewno się przydadzą ;:108 . Nadszedł czas kolejnych kwitnień i lada moment będziemy podziwiać róże :heja . Pozdrawiam :wit .
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Aga72
100p
100p
Od: 18 lip 2013, o 16:14

Post »

Aniu, jeśli to nie kłopot to zbierz nasionka z białego orlika :)
Wiesz, ja posadziłam też trochę czosnków z Lidla i jeszcze kupione gdzieś przez internet czosnki Krzysztofa i te Krzyśki chyba najbardziej mi się podobają. Są trochę niższe i mają mniej upakowane kwiatostany, ale za to kule są duże, kolor wyrazny i cena nie zwala z nóg. Na jesieni kupię ich więcej.
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Och te piękne czosnki, ile razy je widzę wzdycham, dlaczego do tej pory nie zauważyłam ich uroku.
Twoje powojniki takie zdrowe, a mnie już dwa załatwia choroba, zasychają, trzeba będzie wycinać. Co roku jest ten sam problem nic nie pomaga.
Zdjęcia jak zawsze pierwsza klasa ;:138
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Aniu nie wiem jak ja mogłam przegapić podpory ;:124 Super są,akurat do mojej Batsheby potrzebuję,na razie mała,ale już wkrótce muszę się porozglądać ;:224
U Ciebie jak zwykle mnóstwo pięknie kwitnących roślin,krzewów.Czosnki bardzo lubię i podziwiam tak długo jak kwitną ;:108
Floks kanadyjski to moje odkrycie dzięki kochanej Sonii ;:167

Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
Shire
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 kwie 2016, o 21:33

Post »

Aniu czosnkowe kule jak neony. Moim aparatem nie udaje się zrobić takich zdjęć! ;:180 Każdy kwiatuszek z osobna to cud natury, a razem to już brakuje słów. ;:167
Bodziszka takiego sobie przywiozłam z Krościenka. Tam rósł na łąkach jak koniczyna.

Masz rację, że ogród pomaga, gdy problemy przytłaczają. Dla mnie to mega terapia i odkąd mam działkę dużo lepiej się czuję i spokojniej dźwigam sobie ten mój krzyz osobistych problemów. Łatwiej mi godzić się z sobą i z życiem, gdy się napracuję, ale i nacieszę oczy pięknem roślin i wszystkim co im towarzyszy. Dlatego ogrodnik ogrodnika tak dobrze rozumie. ;:167
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21

Post »

Aniu,[/ myślę , że o urodzie roślin przekonujemy się dopiero wtedy gdy zaprosimy je do własnego ogrodu . Tak właśnie przytrafiło mi się z czosnkami , jak je posadziłam i zakwitły to dopiero doceniłam ich walory ozdobne i więcej przed nimi nie będę się broniła .
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

koziorozec-Martuś Wiesz, ja tak lubię .Kolorowo w ogrodzie i dużo.
Przyznaję,że twój ogród bogaty, piękny i jakże różnorodny nie raz inspirował mnie do licznych nowych nasadzeń ;:108
Troszkę już orliki zaczęły się rozsiewać .I są w większości z takimi samymi kolorami.Ale sa też takie , które się nie rozsiewają.
To prawda.Hosty piękne.Ja też trochę boleję,że późno wychodzą i jesienne przymrozki już je ważą.
ale w rabaty hostowe między nimi zaczęłam sadzić tulipany.
Świetnie się sprawdzają.Wcześniej wychodzą.I już zdąża przekwitnąć zanim funkie w pełni rozwiną liściory.
Dziękuję i pozdrawiam ;:196
ewelkacha88-Ewelinko Cieszę się,że mnie w końcu odnalazłaś.A myślałam,że nie jestem kruszynką :;230
Czosnki w tym roku są u mnie w wiekszej ilości.Ale jeszcze chyba na jesieni ich trochę dokupię.
Podpórki bardzo fajne i mi się podobały.Jeszcze jedna została mi do pomalowania.Tylko czasu za mało na wszystko co się chce.
Co kilka dni ogród się zmienia.Tak zaraz będzie inaczej, róze i powojniki wejdą na plan pierwszy potem liliowce ;:167
Pozdrawiam cieplutko.
Aguś72 Nie ma sprawy zbiorę nasionka z białego orlika.Trudno, może odnajdę nazwy czosnku , gdzieś zapisałam .
Czosnki Krzysztofa ładnie zachwalasz to i ja na jesieni kupię ich .
Pozdrówki przesyłam.
korzo_m-Dorotko Czosnki mam od 3 lat.Ale wcześniej tylko ze 3, 4 sztuki.W ubiegłym dokupiłam ich więcej i już są bardziej widoczne.Na jesieni może dokupię ich jeszcze.
Oj, szkoda powojników , trudno inne piękne rośliny masz
.Dziękuję za pochwałę mojej fotografii ogrodowej. ;:196
Anuś 77 Może jeszcze gdzieś znajdziesz.Ja z tydzień temu tą drugą nie pomalowaną podpórkę kupiłam.
No wiesz, ja tak lubię najbardziej jak w ogrodzie jest stale coś kwitnącego i kolorowego. ;:108
Czosnki i powojniki też lubię. ;:109 Zresztą czego ja nie lubię ;:109
Floks kanadyjski zobaczyłam kilka lat temu u pani na ryneczku, kupiłam i fajnie już się rozrósł.
Shire-Moniś Czosnki wyglądają tera przepięknie. W zbliżeniu zawsze rośliny wyglądają cudnie, dokładniej, piękniej.
Oj i mi ogród bardzo, ogromnie wręcz pomaga, nie tylko pracować fizycznie , być na powietrzu.Ale i to całe środowisko, las, ptaki, ...
Ja nazywam to lekiem na rożne kłopoty, problemy życiowe ,które oblegają moją głowę, nawet , smucą.. to nie tylko terapia psychiczna ale i świetne miejsce do kontemplacji rożnych spraw.....A mam tego dużo :(
Dziękuję za dobre słowo. ;:196

Jak to było ?- Hostowo-powojnikowy ogród okraszony innymi różnościami ;:167
Obrazek

Obrazek
Funkia Sum and Substancee- rośnie w silę liści :)
Obrazek
Hosta Striptease
Obrazek
Hosta June- moja ulubienica
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Orliki nawet mam w hostach ;:173
Obrazek
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

pela11-Elu To prawda, gdzieś zobaczymy zdjęcie rośliny i coś w niej nam się podoba.Ale jak may już ją u siebie to dopiero obserwujemy i dokładnie widzimy jej rozwój , rozkwit i często dopiero ją jak piszesz doceniamy bardziej. ;:108
to co już wiemy jakie czosnki są piękne, bo więcej ich mamy.I dokupujemy ich więcej na jesieni ??? Ja tak ;:173

Ogród zaprasza ;:108
Obrazek
Obrazek

Azalia wielkokwiatowa Golden Sunset
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”