Choroby liści clematisów
- nemezja
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 kwie 2007, o 10:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Choroby liści clematisów
To jednak nie byly jaja a cos twardego nie do zdrapania. Podejrzewam jakis grzyb. Po mildexie za tydzien uzylam jeszcze miedzianu i jest ok. Nie ma wiecej plam, rosna dalej zdrowo a tamte wybledly.
-
- Od: 17 sie 2005, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Przy powojnikach m.in. Jan Pawel II pojedyncze liście od dołu zasychają. Liście u góry są zdrowe. Jaka to przyczyna i jak temu zaradzić.
- lesioc
- Od: 3 cze 2008, o 10:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Na mój gust u JPII to akurat normalne. Jeszcze mi się nie zdarzyło aby mój miał w lecie liście poniżej 1.5m (mam 2 sztuki, 6 lat już chyba).
Generalnie to u mnie on zawsze wygląda jak normalny powojnik ale na 1.5m łysej przedłużce, także kwitnie tak gdzieś od 2.5m w góre.
Generalnie to u mnie on zawsze wygląda jak normalny powojnik ale na 1.5m łysej przedłużce, także kwitnie tak gdzieś od 2.5m w góre.
Zapraszam: spis treści ogród
"Fotografia nie jest związana z patrzeniem lecz z czuciem. Jeżeli nie czujesz nic w tym na co patrzysz, nigdy nie uda ci się sprawić,
aby ludzie patrząc na twoje zdjęcia cokolwiek odczuwali." Don McCullin
"Fotografia nie jest związana z patrzeniem lecz z czuciem. Jeżeli nie czujesz nic w tym na co patrzysz, nigdy nie uda ci się sprawić,
aby ludzie patrząc na twoje zdjęcia cokolwiek odczuwali." Don McCullin
Erazm - brązowienie liści od dołu może być sygnałem,że roślina nie jest wystarczająco obficie podlewana . Mam na myśli takie rozjaśnienia jak na 3-cim małym zdjęciu. Znalazłam jeszcze informację ,że może to być problem z drenażem bryły korzeniowej.
Co strona to nowa koncepcja.
Co strona to nowa koncepcja.
tęsknimy do ogrodów, może dlatego ,żeśmy wypędzeni z raju...
Firletka -Wizytówka
Firletka -Wizytówka
-
- 100p
- Od: 1 cze 2010, o 12:23
janhel41 Jeżeli takie objawy występują w środkowej części rośliny to prawdopodobnie nie mają one dostatecznej ilości światła. Przez to bledną i zamierają. Takie objawy daje wiele roślin, jeżeli jakieś liście mają zbyt mało światła roślina z czasem ich się pozbywa.
- aga_zgaga
- Od: 18 cze 2016, o 12:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Co dolega powojnikowi?
- Aguss85
- Od: 21 lut 2016, o 18:34
Co tu się zadziało? Jakaś mozaika?
Chyba już po śliwkach i tylko do wyrwania jest? Szkoda mi go, bardzo mi się podobał, to Sir Trevor Lawrence.
Chyba już po śliwkach i tylko do wyrwania jest? Szkoda mi go, bardzo mi się podobał, to Sir Trevor Lawrence.
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Aguss,
nie wyrywaj ! To jakiś wirus. Zdarza się. Też tak miałam na 'Ramonie'. Wszystko ustąpiło w kolejnym roku.
nie wyrywaj ! To jakiś wirus. Zdarza się. Też tak miałam na 'Ramonie'. Wszystko ustąpiło w kolejnym roku.
tęsknimy do ogrodów, może dlatego ,żeśmy wypędzeni z raju...
Firletka -Wizytówka
Firletka -Wizytówka
-
- Od: 20 wrz 2010, o 07:32
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Miałam podobne objawy.Opryskałam przeciwgrzybicznym.I nowe liście już rosną zielone.