Wszystko o pomidorach cz. 14
- ppwolf
- 100p
- Od: 21 wrz 2016, o 09:41
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Wszystko o pomidorach cz. 14
U mnie jest to samo z Opałką,mam jeszcze Speckled Roman i Maglia Rosa i wyglądają identycznie zdechlakowato i anemicznie.
Pozdrawiam Paweł
- Rzepka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 mar 2014, o 14:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Beatka, faktycznie, wyjątkowo kapryśny ten Vip, ale, jeżeli się utrafi z jedzonkiem, to porządnie zawiąże i zaowocuje, ostrzegałabym tylko przed uprawą w gruncie, u mnie przez dwa sezony w gruncie się nie sprawdził, w tunelu owocuje książkowo.
Lunatyk, Maskotce się nie obrywa, niech rośnie, jak chce,, żeby przedłużyć jej żywot, można pociągnąć ją z wilka.
Pozdrawiam Irena
Lunatyk, Maskotce się nie obrywa, niech rośnie, jak chce,, żeby przedłużyć jej żywot, można pociągnąć ją z wilka.
Pozdrawiam Irena
- majmaj
- 200p
- Od: 20 kwie 2017, o 19:02
A ja właśni mam go do gruntu... mówisz żeby nie ryzykować? Mam 4 sadzonki to może wsadzę tylko dwie i dokupię dwa jakieś inne ;)Rzepka pisze:Beatka, faktycznie, wyjątkowo kapryśny ten Vip, ale, jeżeli się utrafi z jedzonkiem, to porządnie zawiąże i zaowocuje, ostrzegałabym tylko przed uprawą w gruncie, u mnie przez dwa sezony w gruncie się nie sprawdził, w tunelu owocuje książkowo.
Pozdrawiam Irena
Badanie gleby 2019:
pH?7,64 ** g NaCl/l?0,15 ** N-NO3?23 ** P?319 ** K?226 ** Ca?2029 ** Mg?225 ** Cl?< 10 ** N-NH4?20,1
pH?7,64 ** g NaCl/l?0,15 ** N-NO3?23 ** P?319 ** K?226 ** Ca?2029 ** Mg?225 ** Cl?< 10 ** N-NH4?20,1
- justa_be
- Od: 26 lut 2014, o 08:00
Miałam Opalkę w gruncie i też dał radę ale w tym roku wypróbuję go też w foliaku bo mam ich sporo.
Pozdrawiam ;)
- whitedame
- Od: 17 lut 2012, o 16:22
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Umysł jest jak spadochron. Nie działa, jeśli nie jest otwarty Frank Zappa
-
- 200p
- Od: 13 maja 2015, o 12:14
Hej!
Mam pytanko, po jakim czasie od posadzenia sadzonek mogę je zasilić nawozem, i jak to najlepiej zrobić?
Mam pytanko, po jakim czasie od posadzenia sadzonek mogę je zasilić nawozem, i jak to najlepiej zrobić?
Nie są wybiegnięte ale ja za to jestem wybiegana bo biegam z nimi z parapetu na parapet aby miały więcej słońcaAndrzejsson pisze:inga_beta Pomidory powinno się sadzić głębiej niż rosły aby wytworzyly dodatkowe korzenie jednak niekoniecznie, aż pod kolejne liście. Zależy jak bardzo są wybiegnięte. Śmiało sadź głębiej, wyjdzie im to na dobre.

To już nie będę się bać sadzić ich głębiej

Kolejna część wątku jest tu viewtopic.php?f=42&t=105708&start=0