Witajcie w niedzielny poranek!
Mam chwilę przerwy w rodzinnym maratonie, postanowiłam więc przynajmniej odpowiedzieć na Wasze wpisy.

Może zdążę....
Moniczko - przede wszystkim dużo zdrówka i radości życia z okazji imienin.
Również podoba mi się to, że nie kwitną ciągle jedne i te same roślinki.
Sądzisz, ze już nam nie przymrozi? Ja też, jednak dusza na ramię wędruje.
Beatko [Bazyla] - a niech się złodzieje udławią. Byłam dzisiaj na giełdzie i pocieszyłam się kilkoma nowymi roślinkami, na złość tym, którzy tylko patrzą, co by tu gwizdnąć.
Czekam na te moje kwitnienia jak na zmiłowanie, bo na razie jest tego niewiele.
Chwaściory wyrywam
palcyma, choć w tym roku one wymarzły i wygniły tak samo jak rośliny ozdobne.
Ta krzewuszka jest młodziutka, zakwitła po raz pierwszy ima tylko tyle kwiatków, ile widać na fotce, a orliki i u mnie poginęły, zostało ich zaledwie kilka.
Piękne podzięki za dobre życzenia, które z całego serca odwzajemniam.
Mireczko - też mi się ta krzewuszka podoba, tylko z powodu swej młodości zakwitła jedynie tymi kwiatkami, które zdjęcie pokazuje.
Szczęściara z Ciebie. U mnie przed rokiem było zagęszczenie orlików, teraz
bida aż piszczy.
Aniu [anabuko] - mój szafirek pełny
jakiś takiś nieforemny, ale zobaczymy, jak się pokaże w całej okazałości. Twoje widziałam i swojego porównałam do Twoich, stąd widzę tę nieforemność.
Dziękuję za miłe słowa pod adresem mojej działeczki
Pierwiosnek japoński 'Miller's Crimson' to mój ubiegłoroczny nabytek i też po raz pierwszy widzę jego kwiatki.
Irenko - cieszę się, że gazanie spełniają oczekiwania.
Cieszy mnie również, że wiele osób skorzystało z nasionek. Niech wszystkim pięknie rosną i kwitną wszystkie.
Pozdrawiam cieplutko i zdrówka Wam życzę.
Marysiu [Maska] - to taka jakaś wyrywna krzewuszka, nowa, kwitnie po raz pierwszy i taką ilością kwiecia jak na fotce.
Pierwiosnek japoński ''Miller's Crimson' posadziłam w ubiegłym roku. Przezimował fantastycznie i jeszcze mu trochę masy przybyło.
Tak, on zimuje.
Heliotropy i gazanie to moja najwcześniejsza miłość spośród jednorocznych.
Dziękuję,
głowizna mnie o nadchodzącej burzy poinformowała. Tylko dlaczego tak boleśnie?!
Basiu - krzewuszka w jednym
kwieciu, więcej mieć nie będzie, za młoda jeszcze.
Niech ta wiosna trwa, no i niech już nie przymrozi.
Zuziu111 - co tam internet! Najważniejsze to czas spędzony na działeczce wśród kwiecia i ptasząt.
Wypoczywaj kochana, ładuj akumulatory i czerp tyle dobra z powietrza, ile zdołasz, nawet na zapas.
Pozdrawiam wzajemnie.
Ewuniu [ewarost] - dziękuję i wzajemnie dobrej niedzieli i całego tygodnia życzę.
A działka to się w tym roku sama wypucowała, mojej interwencji tam malutko.
Dorotko [jorzo_m] - oby się spełniło.
To jakaś wczesna krzewuszka, a że młodziutka, to popisuje się jednym kwiatkiem.
Paulinko [PaulaF Z] - skoro masz zamiar szukać takiego pierwiosnka, to podaję Ci jego nazwę odmianową: pierwiosnek japoński 'Miller's Climson'. Życzę powodzenia w poszukiwaniu.
Wszystkim życzę wspaniałej niedzieli i cudownego całego tygodnia.