Lucynko - płocczanka dziękuję za pochwałę roślin.
Daszeńka jest bardzo grzeczną kotką. Ostatnio trochę choruje i przeważnie przesypia cały dzień, a jak już się ruszy, to nie odstępuje mnie na krok.
Marysiu - Maska co najmniej 1/3, i to najładniejszych pierwiosnków, wyginęło tej zimy. Niektóre są tak biedne, że mają tylko po jednym kwiatku.
Floks śnieżny - covillei kwitnie jako pierwszy, jest roślinką zimozieloną, zadarniaąacą i pomimo mikroskopijnych kwiatków, bardzo dekoracyjną.
Daszeńka wydrapana, chociaż nie za uszkami, bo te własnie są chore.
Aniu - TROJA również bardzo lubię tego narcyza, jego kwiatki przypominają małe wiatraczki.
Pierwiosnki nie wytrzymują upałów i codziennie muszę zwilżać ziemię wokół nich.
Dzisiaj wieczorem mocno powiało, ale deszczu spadło niewiele.
Ewuniu - ewarost dziękuję w imieniu pierwiosnków.
Rzeżucha łąkowa, jak sama nazwa wskazuje, rośnie na wilgotnych łąkach i na pewno w Twojej okolicy też można ją spotkać.
Daszeńka oczywiście wygłaskana.
Olu - Bufo-bufo śnieżyca letnia rośnie u mnie dobrze, natomiast wiosenną kupowałam już kilka razy, sadziłam w różnych miejscach i znikała. W tym roku dochowałam się aż trzech kwiatków na dwóch roślinach.
Małgosiu - clem3 w Twoim ogrodzie porządki robi Szeri, a u mnie w tym roku za porządki zabrał się mróz. Powypychał z ziemi mnóstwo roślin, a przy okazji również znaczników. Znaczniki udało się dość szybko dopasować do miejsc, jednakże kilkanaście miejsc pozostało pustych, bo rośliny nie przeżyły.
Tereniu - TerDob dziękuję. Moja działka nie jest podgrzewana, wystarczyło kilka upalnych dni i wszystkie rośliny rwą się do kwitnięcia. Przekwitają jednak bardzo szybko, bo jest bardzo sucho i gorąco.
Marysiu - Maska upalna wiosna wywróciła życie roślin do góry nogami, doszło do tego, że biorą udział w wyścigu.
Danusiu - danuta z ale żeś się nachwaliła moich roślin, dziękuję.
Zielone palce i ręce to nic, ja mam przede wszystkim zielono w głowie.
Ewuniu - ewarost kwitnięcie roslin zostało przyspieszone przez letnia pogodę, szkoda tylko, że jest tak bardzo sucho.
Następne irysy SDB:
'Derive'

'Little Shadow'

'Brassie'

nn

Tulipany:
botaniczny Little Beauty'

triumf Gavota

triumf' Yoko's Dream'

triumf 'Negrita'

Greiga 'Red Riding Hood'

Fostera 'Juan'