Pierwsze koty za płoty IV

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Pierwsze koty za płoty IV

Post »

:wit Iwonko! Tyle piękności się naoglądałam zarówno w Twoim, jak i Rodziców ogrodzie, że aż dech mi zapiera. ;:138 ;:138 Wszystkie roślinki przepiękne, a korony cesarskie wprost niesamowite. ;:215 Moje wyginęły.

Serdeczne gratulacje dla Mamy i dla Rodziców z okazji ich jubileuszów. ;:167 ;:167

Pozdrawiam majowo. ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
irpam
500p
500p
Od: 10 lip 2017, o 17:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Trafiłam tutaj z wątku Ewy. zaraz nadrobię zaległości. Ale mam wielką prośbę. Wyczytałam w wątku Ewy, że masz różę Ann de Kijev. Mam jedną NN białą i gdzieś mi wpadło w oko jej zdjęcie. Wydała mi się podobna. Mogłabyś wstawić kilka jej zdjęć. ;:180 pozdrawiam
Pozdrawiam i zapraszam, Irena
Ogród i róże Ireny
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58

Post »

Iwonko, piękne tulipany,szczególnie papużie.Wczoraj u nas już wieczorem lał ulewny deszcz,padał grad ,grzmiało i
błyskało.Na ogrodzie były nawet kałuże .

Zmoderowano, to nie jest sekcja ofert/mod.
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2011, o 13:11

Post »

Pokaz tulipanów. Pięknie :D Zazdroszczę tej wertykulacji i ogólnie porządnego trawnika. Dawno cos tu nie zaglądałam i dobrze, że dziś to nadrabiam :D
Awatar użytkownika
ed04
Przyjaciel Forum - silver
Przyjaciel Forum - silver
Od: 5 mar 2017, o 14:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Prawdziwa tulipanowa galeria sztuki. Naprawdę bardzo ładne zdjęcia. ;:333
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Iwonko, chciałam się pomądrować w temacie wertykulacji, ale zagapiłam się na śliczne fotki tulipanów. Masz cudne odmiany. Na tą żółciutką się zagapiłam najbardziej, bo myślałam, że to jaskier ozdobny.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Iwonko,ależ masz cudowności w swoim ogrodzie ,tulipanów całe łany,później są u Ciebie więc chętnie oglądam ,mąż doskonale odnalazł się w tym ogrodzie i zrobił ważną i potrzebną pracę ,pozdrawiam i życzę pięknych dni ;:196
x-ja-a

Post »

Szczęka mi opadła na widok takiej różnorodności roślin. Ja się zaróżowiłam na maksa i na inne rzeczy niewiele mam już miejsca. No i dziękuję Ci bardzo: teraz zamiast pielić lecę patrzeć czy ścięty gigantus nadaje się na domek dla murarek :roll:
Wspaniała inspiracja. Mam nadzieję usłyszeć bzyczenie już niebawem ;:167
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Jadziu, taką mam właśnie nadzieję. Może mu co prawda to miejsce nie odpowiadać, bo tam raczej półcień. Będzie się jednak musiał przyzwyczaić, bo na nic lepszego nie ma co liczyć ;:131 Ja z kolei o uwiąd podejrzewam Little Mermaid. Też ma już kilka pączków, ale ostatnio smętnie zwisały w dół ;:145
Twojego pączka różanego, a nawet cały kwiat na Maigold, oczywiście widziałam ;:oj Na swoje jeszcze poczekam, ale przynajmniej Twoimi nakarmię swoje głodne oczęta :tan

Obrazek

Lucynko, u nas korony nie giną, ale tylko u rodziców tak pięknie kwitną. Moje są mniejsze, ale w tym roku przynajmniej prawie każda miła kwiat. A to już sukces ;:63 roślin przybywa, miejsca ubywa- ot codzienne życie ogrodnika ;:oj Każdego dnia działeczka inaczej wygląda, roślinkom przybywa masy za sprawą deszczu i słonka. Niektóre nawet specjalne papu dostają, to tyjąObrazek
Za życzenia dziękuję, Tobie również życzę miłych dzionków ;:196

Obrazek

Irenko, miło mi Cię u siebie powitać ;:196 Zaglądaj kiedy tylko zechceszObrazek Anne de Kiev w tym roku strasznie jest marniutka. Patrzę na nią z niepokojem czy da radę ;:303 Coś tam wypuszcza, ale źle to wygląda. Zdjęć oczywiście poszukam, ale pozwól, że dopiero po powrocie z urlopu. Wyjeżdżamy w sobotę, a do tego czasu jeszcze muszę raz pójść do pracy i pojechać na działkę.

Obrazek

Danusiu, zmoderowano to nie jest sekcja ofert/mod.
I u nas solidnie podlało, ale na szczęście bez gradu. Rośnie niby wszystko, ale zielsko jak zwykle radzi sobie najlepiej ;:306

Obrazek

Izo, każdemu zdarzają się zaległość w forum z różnych przyczyn. Miło mi, że się znalazłaś ;:196
Po wertykulacji z trawników niewiele zostało, w niektórych miejscach została goła ziemia ;:202 Filip wywiózł chyba z kilkanaście taczek trawy do lasu.
Tulipany zakwitły chyba w ostatniej chwili. Pojawiłyby się odrobinę później, a już nie zdążyłabym ich zobaczyć. Na pewno przez wyjazd kilka kwitnięć mnie ominie, ale coś za cośObrazek

Obrazek

ed04, miło mi Cię gościć ;:196 Zostań na dłużej, jeżeli Ci się spodobałoObrazek Zajrzałam do Ciebie tylko na chwilką, i od razu wpadł mi w oko piękny domek dla murarek ;:oj

Obrazek

Małgosiu, a ja jakoś za tymi żółtymi nie przepadam. może dlatego, że właśnie tak niewiele przypominają tulipany? Ale jedno muszę im przyznać, że kwitną niezawodnie każdego roku ;:63 Dlatego mają miejscówkę u mnie zapewnioną.
O wertykulacji wiem tylko tyle, że znacząco pomaga moim trawnikom. I jeszcze, że muszę pilnować jak wyjmujemy maszynerię z samochodu, żeby nie stawać po stronie silnika. Tak mnie właśnie eM załatwił, a ja ledwo mogłam to dźwignąć. Jedyne co go usprawiedliwia, to to, że nie zdawał sobie z tego sprawy. Przy załadunku już się zreflektował, dlaczego narzekałam, że strasznie ciężki ;:202

Obrazek

Martuś, jakie łany tulipanów? Największym mini łanem (nie mylić z minivanemObrazek) jest Exotic Emperor w ilości szesnastu sztuk. Zazwyczaj mam tylko po kilka sztuk, bo chciałabym mieć jak najwięcej. Dlatego mam kilkanaście odmian w małych ilościach. EM się postarał i to zupełnie sam z siebie ;:oj Mimo braku czasu spiął się i teraz będę miała trawniczki jak ta lalaObrazek
Pogoda dopisuje, jak na zamówienie. DziękujęObrazek Dzięki temu i na rower wsiądę i na działce robotę podgonie chociaż troszkę.

Obrazek

Jagno, obudziłaś się nareszcie z zimowego snuObrazek Już dawno niedźwiedzie wstały, a Ciebie ciągle nie było.
Co do różnorodności w ogrodzie, to cierpię na zbieractwo maniakalneObrazek Lubię dużo i kolorowo, może być nawet krzykliwieObrazek
Murarki są super i będę bardzo mocno trzymać kciuki, żeby zadomowiły się i u CiebieObrazek

Obrazek

Dzisiaj porządkowałam balkon przed wyjazdem, żeby Filip, który będzie czuwał nad moimi sadzonkami, miał do nich łatwiejszy dostęp. Bardzo się obawiam w jakim stanie je zastanę, bo systematyczny, to on nie jest ;:185 Zagroziłam mu jednak różnymi demonami, pokazałam, że jednak zła kobieta jestem, to może się wystraszy i chociaż od czasu do czasu zaglądnie do nich? Przesadziłam Cleome, bo rosły razem z wysokimi aksamitkami i te je bardzo zdominowały. Znalazłam nawet kilka nowych siewek cleome w astrach, które dostały po nich ziemię. Również w astrach, a raczej zamiast nich wyrosło mi jeszcze kilka dzwonków irlandzkich. Posiałam je w połowie marca i z całej torebki nasion wyrosła tylko jedna siewkaObrazek. Teraz są chyba jeszcze ze cztery, to już będzie je widaćObrazek Nawet się z nich bardziej cieszę niż z astrów, bo astry sobie kupię, a dzwonków irlandzkich nie widziałam nigdy.
Chciałam na szybcika policzyć ilość sadzonek jaka czeka do posadzenia po powrocie zurlopu, ale jak doszłam do dwustu, zrezygnowałam. Skąd się tego tyle wzięłoObrazek Przecież siałam po odrobinie? Jak nic po powrocie kupuję nową działkęObrazek

Czekam jeszcze na nowe hiacynty. Kupiłam trzy cebulki, ale są tylko dwie. Szkoda, bo zapowiadają się naprawdę wyjątkoweObrazek Ciekawe tylko czy zdążą zakwitnąć przed moim wyjazdem?

Obrazek

Pozdrawiam i miłego dnia życzę ;:196
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Iwonko czy w poniedziałek będziesz w domu ,bo chciałam wysłać naparstnicę .Jednak czytam ,ze dopiero sie wybierasz na urlopowy wypoczynek . No cóż to sklikamy sie po Twoim powrocie. Po dłuższym poszukiwaniu znalazłam również nasionka .Czy chciałabyś jeszcze coś ????Orliki i u mnie juz zaczęły swój pokaz,a jednak nie wszystkie, bo te odmianowe trochę się obijają.U mnie teraz podlewa na razie delikutaśnie :wink:
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Iwonko nadrobiłam 5 stron :oops: ale co się na zachwycałam to moje ;:173 Podziwiam twoje nowe nabytki ;:215 Udanego wyjazdu życzę ;:168
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
nena08
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 10:06

Post »

:wit
Trochę spóźniona melduję się w nowym wątku.
Super zakupy zrobiłaś. Mój M. chyba by mnie nie zachęcał do kupowania więcej ;:306
Wertykulacja to ciężka robota, ale trawnik to lubi.
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Wybierasz się na zasłużony wypoczynek Iwonko? ;:138 Po powrocie zobaczysz ogród w nowej odsłonie..tulipany odejdą w siną dal ale inne roślinki je szybciutko zastąpią...taki czas!Miłego pobytu na wyjeździe :wit !
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj :wit . Widzę, że za Tobą pracowite dni ;:108 . Trawnik na pewno podziękuje Wam za wertykulację i odwdzięczy się ;:215 . Z tym upychaniem to chyba każdy tak ma, na początku wydaje się, że jest tyyyle miejsca bo rośliny małe a jak urosną to wchodzą na siebie. U mnie to samo, ostróżki za bardzo przytuliły się do róż i chyba trzeba będzie jesienią towarzystwo rozdzielić :;230 . Co prawda swoich wysiewów mam raptem 3 male opakowania ale też będę szukała miejsca z lupą :;230 . Rośliny ładnie Ci rosną i kolorowo masz ;:215 . Ach maj ;:138 . Pozdrawiam :wit .
x-ja-a

Post »

Takie zbieractwo ogrodowe jest super. Z każdym rokiem odkrywam nowe rośliny, bez których żyć nie mogę. A właściwie takie, bez których moje róże będą smutne :) Miłego wypoczynku życzę, gdziekolwiek się wybierasz!
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”