Ja też dawno tu nie pisałam, a trochę kozulek wysiałam w tym sezonie.
Witku, Megagrona mam od Ciebie, tzn pośrednio, ale to Twoje nasienie, zobaczymy, jak się sprawdzi, dotychczas moje K/14 to były masywne krzaki, daleko im było do Kozulkowych z tymi pięknymi gronami, taki mi się marzy, po raz pierwszy wsadziłam też do tunelu, dotychczas były w donicy albo w gruncie.
Z koktailowych mam jeszcze Winogronka i K/15.
Swoje wysiewane corocznie K/37 porównam z K/37 F10, nasionka dostałam z tegorocznej akcji.
Marysiu maraga, z Twojego nasienia mam K/45 F6 i K/47 F5, czy możesz napisać, co mogę spodziewać się po tych krzyżówkach?
Sporo było rabanu o K/68, ja nie miałam z kiełkowaniem żadnego problemu, nasionka z akcji, dokładnie K/68 F5 nasionka od Badzia,
Wandziu jakie one były u Ciebie???
Wysadzę też sadzonki K/75, super pomidorek, jego smak poznałam latem, muszę tylko zapytać Właścicielkę o efkę.
Do gruntu pójdą( wszystkie kozulki sadzę w gruncie) K/129 F6, nasionka moje, kontynuuję tą krzyżówkę.
Z akcji dostałam nasionka K/137 F8, Darczyńca yummyyumy, niewiele o niej wiem, więc jeżeli można....
Wysadzę sporo sadzonek "Czekisty", u mnie on się w ubiegłym roku rozszczepił, nasionka zbierałam z owocu najbardziej przypominającego czapkę czekisty ciekawe, czym mnie zaskoczy w tym sezonie.
Swoją drogą, zdecydowaną większość kozulkowych nasion mam z akcji, tegorocznej ( dzięki Kasiu vimen

) i z ubiegłych lat, ciekawe, jak będzie wyglądała wymiana kozulkami, skoro coraz mniej jest chętnych na "fuchę" Świstaka, może w przyszłym sezonie to już trzeba będzie z łapanki brać?
Pozdrawiam Irena