Skoro mówicie żeby pokazywać to pokażę wczorajsze zdjęcia. Magnoli już nie pokazuję bo się znudeziły. Chyba ,ze zakwitnie Blue Opal, ma 3 pąki i żyją . Nie widziałam jej w naturze i chyba nikt nie widział No to zobaczymy. I jeszcze czekam na Siebolda. Pozostałe niestety potraciły pąki, zmarzły. Na początku tego nie widziałam , dopiero teraz zaczęły odpadac i tak nie będzie Genie, Black Tulip.... No i też się okazuje ,że czesć gałązek u Dereni zmarzła, ale krzaki zyją i większosc gałązek ma pąki
Migdałek kwitnie na zeszłorocznych pędach czyli jak przycinamy jesienią to tak naprawdę pozbawiamy go części kwitnienia bo na tych pędach wiosną zakwitłby
Dziękuję za wyprowadzenie mnie z błędu. Faktycznie tak jest.
Chyba ,ze zakwitnie Blue Opal, ma 3 pąki i żyją .
Kibicuję
Piękne kwitnienia.
Wielu ludzi nigdy nie łączy się ze swoimi prawdziwymi talentami i nigdy nie dowiaduje się, do osiągnięcia czego tak naprawdę są zdolni./Ken Robinson Ogródkowo Doniczkowo
szkoda tych pięknych pąków ale coż natura i aura są nieprzewidywalne! I tak dobrze że nie było przymrozków, przynajmniej u mnie!
Ależ ci szybko rośnie drzewko warzywne, niedługo będzie z niego naturalny parasol
Wyobrażam sobie twój ogród jako pachnący raj a jak glicynia dojdzie to już będzie absolutne cudo!!
Czy sadziłaś już canny?
Bo ja kupiłam 3 ostatnie i od razu wsadziłam a tu teraz czytam,że to powinno sie robić dopiero po zimnej Zośce....
Na jakiej glebie i czym je nawozisz?
Magnolia rozesłana na trawie
Piękne pąki na glicynii, już widzę, że moja nie zakwitnie, ale rok temu po sadzeniu nie chciałam jej zasilać, żeby nie uszkodzić korzeni, za to w tym roku podkarmię ją i za rok czekam na kwiatki
Biały pigwowiec jest super
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić." Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Jak zwykle u Ciebie moc pięknych kwiatów.
Dereń skradł moje serce już w tamtym roku. na białego Pigwowca poluję od tamtego roku. Nikt go nie ma, przynajmniej tak gdzie byłam. Ale nie tracę nadziei.
U Karoliny jak zwykle pięknie kolorowo i niespotykanie Bez z patyczka to bez koralowy "Plumosa Aurea". Cieszę się że Ci rośnie. Pigwowca o białych kwiatach widziałam ale o pełnych to jeszcze nie ...jakby miał odrost to podziel się
AGA u mnie Genie niespodziewanie zrzuciła pąki, myślałam ,że sie rozwinąale niestety zmarzły. na poczatku tego nie było widać . Trudno jest u mnie 2 lata , kupiłam kwitnacą , to jeszcze doczekam kwiatków. Ja też jestem uparta, jak na czymś mi zależy to kupuję do skutku. Tak np chyba 4 x kupowałam Wawrzynka i podobnie Stellatę. Podobno warto sprawdzić jakie ma korzenia. Bo jak młoda i stała u ogrodnika na dworze moga być zmarznięte. Na początku resztkami sił pokaże ,ze zyje a potem padnie. Tak miałam chyba ze Stellatą. U mnie klimat sprzyja magnolii i kilka rosło rosło a kolejne Stellaty padały. Dopiero ostatnia okazała sie zdrowa. Jak sadziłam to faktycznie korzenie były jędrne, zdrowe...Czasem w sklepie można podpatrzeć, wyjąć jak sucha , ale ja tego nie robiłam a widać ,ze warto
Miłego łykendu
Iga Canny nie sadzę, nie mam ich . Nie mam za bardzo na to miejsca. Mój ogród to raczej drzewa i krzewy. Oczywiście mam też byliny. Ale wybór nie wielki , tylko 100 % pewniaki