ANIU nie martw sie ochronisz tym pszczółki ,bo im mniej chemii tym więcej pszczółek i innych pomagających nam unieszkodliwić owady ssące takie jak mszyce.Te moje różaneczniki dały do wiwatu nie mogę oderwać od nich oczu i dziennie obowiązkowo je uwieczniam

Dzisiaj wyglądał tak
IRENKO wszystkie wątki przyspieszyły bo z dnia na dzień dzieje sie cos .Wczoraj Doktorek miał zamknięty pąk ,a dzisiaj już pokazał trochę kolorku to samo młoda ukorzeniona przeze mnie Therese Bugnet będzie mieć chyba z 10 kwiatów jeśli dobrze policzyłam .Abraham też ma pąki zresztą prawie wszystkie róże są zapaczkowane, nawet maruder the Prince

Nie mogę sie oprzeć ,żeby nie zrobić im fotek z różnych stron bo takiego widoku jeszcze nie miałam Sorry ,ze zanudzam tymi fotkami
GABI nie próbowałam ukorzenić ,ale dzisiaj to zrobiłam i jeden pęd przysypałam ciekawe czy coś z tego wyjdzie .Na All widziałam 45 za sztukę donica 1,5 l zobaczę czy zawiąże nasionka, bo nawet tego nie wiem ,ale chyba nasion nie zawiązuje
AGUSIU w ubiegłym roku też wysiałam te nasionka pełnych maczków i po przesadzeniu ich na miejsce nie doczekałam się kwiatów bo ślimaki były szybsze.Teraz na razie trzymam je w pojemniczku, a potem dam do mniejszych doniczek .Dzisiaj Amelka powiedziała ,że ogórki też mają nasionka patrząc na słoik ogórków i bacia posiejemy

Ja z powodu deszczu dałam je na werandę i żeby mi nie zwiały te kubeczki przy takich wiatrach .dzisiaj cześć pomidorów dałam do ziemi i nakryłam butelkami ,żeby sie zaaklimatyzowały na nowym miejscu .Kurcze nie dawało mi spokoju ,ze lilie Scheherezade jeszcze nie wypuściły listków no i z ciekawości wbiłam widły ,,,,a tam dżdżownice posilały sie moimi liliami, bo całe zgniły

Cebulki miały ogromne chyba śr. 14 cm w ubiegłym roku jedna z lilii miała chyba z 30 kwiatów, to samo druga .Też mam nadzieję ,że mrozy nie powrócą bo moje ogórki juz w ziemi to samo pomidory
widok z ławeczki pod pergolą
te drobniutkie wyrastające listki to pietruszka.Oj będzie pietruszkowo w tym roku pomidorowo i ogórkowo o ile nic nie pokrzyzuje planów bo na pogodę nie mamy wpływu