Kolejny sezon w ROD... cd.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kolejny sezon w ROD... cd.

Post »

Na dobry dzień...

Obrazek

CDN... :D
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2011, o 13:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dzień dobry ;:3
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzień dobry Izo! ;:196 Miło mieć taką kumpelę towarzyszącą mi na co dzień :D ;:180
Tę fotkę i ja lubię... ;:108 :)
Nie kupiłam żadnych rarytasów ...takie tam...drobiażdżki roślinne .. ;:108 A fotek ich jak się przyjmą z pewnością nie będę szczędzić jak to ja ... :oops:

koziorozec Marto serdeczności odwzajemniam , za tak miłe słowa! ;:196 Bardzo dziękuję za odwiedziny! ;:180 jestem wdzięczna za komplementy !

Poranek chłodny, wieczorem chowałam z balkonu moje zasoby roślinne bo zaczynało mocno wiać ale w sumie deszczu znowu nie było.. Ale temp.niższa...

DZIAŁKOWYCH WIOSENNYCH OBRAZKÓW CD...

wiąz Geiha szczepiony na pniu
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Maryniu witaj.
U mnie dziś też chłodniej a teraz pada. Pochwal się co kupiłaś nowego. Ja też byłam z rana na ryneczku ale nic mi nie wpadło w łapki, bo to mieli do sprzedania to ja mam. Takie pospolite byliny, które ja też je mam. :wit
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

U mnie dzisiaj chłodno ,mogłoby przynajmniej popadać a deszczu było niczym ksiądz kropidłem ;:131
Na rynku uzupełniłam swoje roślinne braki, żadne to rarytasy tylko takie zwykłe byliny... :) Bo i mój ogródek zwyczajny! Rarytasów w nim nie ma...

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
ed04
Przyjaciel Forum - silver
Przyjaciel Forum - silver
Od: 5 mar 2017, o 14:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Bardzo ładne kolorowe zdjęcia. Przede wszystkim piękna głębia ostrości, jakie masz szkło?.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

U mnie też deko chłodniej.W nocy trochę popadało, podlało i tyle.Ale popołudniu słonce wyszło i jest cały czas.
Fotki wszystkie piękne.Jak zawsze pierwsza klasa ;:180
Ale i duzo mmmasz różnych kwitnień.Też Maryniu lubisz mieć w ogrodzie stale coś kwitnącego. ;:173
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Miło mi bardzo, Maryniu :D Bardzo lubię do Ciebie zaglądać, ale to już pisałam wiele razy :) Jeszcze ciągle chcę nadrobić wątek. No i nadrobię :D A jakie drobiażdżki kupiłaś? Zachęciłaś mnie niesamowicie tym wiązem. Teraz jestem już na niego chora :lol: Będę polować a niego, chyba będzie idealny w ten mój ciemniejszy kącik. Dziękuję za pomysł ;:196 No i jeszcze upatrzoną mam od zeszłego roku kruszynę. Nadal jest w ogrodnictwie i tak sobie myślę, że jest mi przeznaczona bo nikt jej nie kupił od tak dawna a mnie olsniło i mam dla niej świetne miejsce. Chyba jutro ja kupię :heja

Wracając do tego co napisałaś...fotek nie szczędź nam ;:3

U nas chłodno też jest i mocno popadało ;:108

Nie wiem czy zapomnialam czy co, ale zdziwilam się, że masz oczko wodne ;:oj Fajnie mieć taki mini ekosystem.
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ed04 Bardzo dziękuję za komplement! ;:180 Każdy , komu podobają się moje zdjęcia jest tu oficjalnie mile widziany :D Obiektywy moje... ;:7 ... Nie miejsce tu ich wymieniać bo mogłabym być posądzona o fiksum...dyrdum! :oops: Wszak tu Forum Ogrodnicze a nie Fotograficzne! :) pozdrawiam i dziękuję za odwiedziny! ;:180

anabuko1 Aniu nigdy nie szczędzisz mi pochwał dla zdjęć ;:196 Wiesz jaka to przyjemność bo sama namiętnie fotografujesz! ;:63 ;:180 Choć na FO osiągnięcia fotograficzne równie ważne się stały jak i ogrodnicze A konkurencja rośnie w siłę! ;:215 Kolor w ogrodzie to dla mnie mus! Nie dobieram ich i nie przymierzam...natura obywa się bez doradców...Wystarczy intuicja...I jest OK! :D Nie toleruję widoku gołej ziemi w części ozdobnej ogrodu :roll: ...Moje sąsiadki wyzbyły się roślin ,żeby mieć mniej pracy i cholernie bawi mnie widok ich wiecznie dziabiących te nagie baryły...bo chwasty nie odpuszczają nikomu...Ale każdy orze jak może o gustach się nie dyskutuje...A wśród roślin i chwast ginie..przynajmniej z pola widzenia! ;:306

lemonka Izo ;:167 miło mi, że zachodzisz w moje progi!
Zakup wiązu popieram! ;:138 Będzie Pani zadowolona! :D Kruszyny nie znam..podejrzałam ją sobie ale za bardzo w ogrodzie bym jej u siebie przynajmniej nie widziała...Ona ma chyba trujące owoce?
Ja wolałabym choćby brzózkę pendula Youngii , którą osobiście uwielbiam! Skąd Ci się wzięło,że ona za duża do Twojego ogrodu? Przecież ją się przycina i korona jest górą a pod nią jeszcze wiele rzeczy można posadzić... ;:306
Piszesz...fotek nie szczędź nam..tę kwestię z mojej strony masz załatwioną ;:306 ! Staram się wklejać zdjęcia adekwatnie do ilości Gości :)
Mini oczko mam od lat 30! Wykorzystałam do tego celu balię Teściowej i wanienkę moich synów..
kiedyś nie było plastikowych tylko takie ocynkowane chyba blaszane.. zestawiłam je razem i powstało nieregularne "oczko".W ub roku wanienka zaczęła przeciekać więc nasypałam w nią ziemi i posadziłam hostę i paproć... :D Oszczędziłam sobie pracy z jej wykopywaniem bo to byłaby ciężka sprawa!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dobrze, że zdjęć nie szczędzisz :heja Znowu porcja radości dla oczu i serca ;:3 Widać przegapiłam jakoś to oczko wodne. Wody w nim nie wymienasz?Pytam bo mój kranik jest nad czymś w rodzaju balii i tam jest ciągle woda. Zastanawiam się czy nie dać tam jakichś roślin oczyszcających wodę i byłoby to ładniejsze niż jest teraz.

Kruszynę już kupiłam i stoi teraz w przedpokoju :tan Ta moja to forma kolumnowa Fine Line. Jest śliczna. Owoce podono trujące, ale już mam trochę trujaków - cisa, trzmieliny. Pewnie coś tam by się jeszcze znalazło. Zarezerwowałam sobie też jeszcze jedną trzmielinę na pniu i kilka berberysów rosnących w górę a nie wszerz :) Co do brzozy to właśnie szerokość korony chyba by u mnie nie była dobra. Na długość bym przycinała, ale ona rozłożysta jest. Twój zakątek z brzózką przepiękny jest :D

No i nadrobilam zaległości w Twoim wątku oglądałam zdjęcia zimy za oknem i na parapetach domowych. Fajny klimat te zdjęcia tworzą. Jednak każda pora roku ma coś miłego do zaoferowania. Choć uważam, ze wiosna i lato są zdecydowanie przyjemniejsze niż dwie pozostałe pory roku.
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iza ;:180 za całokształt! :D ;:63 dla kruszyny! Skoro Ci się podoba to będziesz miała radość! Mam nadzieję zobaczyć jej foto bo jej nie znam.Z berberysów rosnących w górę mam erectę i Marię....
W oczku wodę wymieniam a jakże..w tym sezonie czekam,że syn przyjedzie na majówkę to się tym zajmie...Sama nie mogę nadążyć ze wszystkim... M zajmuje się koszeniem trawników i warzywnikiem, przesiewaniem kompostu więc część roślinno-ozdobna jest tylko moja...Wczoraj m.in.wyrwałam trochę podagrycznika i pokrzyw i nastawiłam gnojówkę... ;:131

Tulipany chyba się już przejadły... to dzisiaj u mnie trochę z innej beczki...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
isia60
200p
200p
Od: 22 sie 2016, o 20:06

Post »

Witam! :wit
Maryniu...jak oglądam Twoje zdjęcia to zastanawiam sie czy swoje wstawiać....chyba dopóki nie zmienie aparatu to przestanę...Teraz rozumiem dlaczego mało kto mnie odwiedza.Moje zdjecia z Twoimi arcydziełami to jak dzień i noc...No cóż..wielki ;:180 ;:180 dla Ciebie!
Wstawiaj zdjęć jak najwięcej ..bo Ty nawet chwasty zamienisz w cudowne widoki ;:138 ;:138 ;:138
Pozdrawiam!Izabela
Moja działka pod koniec sezonu 2017,2018 ,2019
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Maryniu jak to wszystko u Ciebie się rozpędziło już :) łączki a raczej rzeczki kwiatowe wyglądają super ;:333 masa kwitnień ;:63
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Teraz to dałaś po oczach :lol: ;:63 Piękne dywany kwiatowe. Fajowe tutki host.
Miło, że masz pomocników do różnych działkowych działań. Ja raczej sama wszystko robię, mąż wynosi tylko niepotrzebne gałęzie czy worki z chwastami. No i oczywiście jak trzeba to przenosi ciężkie rzeczy. Ogrodnictwa to on nie czuje wcale :lol: Zdjęcia kruszyny zrobię jeśli dziś zdążę skoczyć na działkę. Wieczorem wyjeżdżamy więc przez parę dni z działkowania nici i nie wiem jak będzie z internetem. Za to zamieszka u nas teściowa i będzie doglądać balkonu i moich siewek :D
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Tulipany nigdy się nie przejedzą
O tej porze roku każdy kwiat cieszy
A u Ciebie jest ich mnóstwo
Ale ja zachwycam się paprociami ;:173